Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Διαβάστε στην εφημερίδα “Χρυσή Αυγή” (α.φ. 925) που κυκλοφορεί αύριο

Διαβάστε στην εφημερίδα “Χρυσή Αυγή” (α.φ. 925) που κυκλοφορεί αύριο

Η άρνηση της Τουρκίας να αντιμετωπίσει την ιστορική πραγματικότητα και να αναγνωρίσει τη σφαγή 1,5 εκατομμυρίων Αρμενίων κατά την περίοδο 1915-1922 από τον τουρκικό στρατό, την φέρνει ακόμη ένα βήμα πιο μακριά από την Ευρώπη.  

Συμπληρώθηκαν 100 χρόνια από τη Γενοκτονία των Αρμενίων και οι εκδηλώσεις που οργανώνονται παγκοσμίως πληθαίνουν. Κανένας δεν περίμενε όμως από τον ίδιο τον Πάπα να κάνει αναφορά για το θέμα. Συγκεκριμένα, ο Πάπας Φραγκίσκος, σε ομιλία του στο Βατικανό την Μ. Παρασκευή έκανε λόγο για «την πρώτη γενοκτονία του 20ού αιώνα, τη Γενοκτονία των Αρμενίων» και κάλεσε όλους να αναγνωρίσουν αυτό το ιστορικό γεγονός και να μην αφήνουν «ανοιχτή την πληγή».  

Η Τουρκία, οργισμένη, ανακάλεσε τον πρεσβευτή της στο Βατικανό και προσέβαλλε ουκ ολίγες φορές τον πνευματικό ηγέτη 1,5 δις. Καθολικών. Ο Ερντογάν από τη μία, απειλητικά, προειδοποίησε τον Πάπα να «μην ξανακάνει αυτό το λάθος», αλλά και ο υπουργός Ευρωπαϊκών υποθέσεων Βολκάν Μποζκίρ, άφησε απαράδεκτα υπονοούμενα για τον Ποντίφικα.

Διαβάστε περισσότερα στην εφημερίδα “Χρυσή Αυγή” που κυκλοφορεί αύριο στα περίπτερα ολόκληρης της χώρας

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/diabaste-sthn-efhmerida-chrush-augh-a.f.-925-pou-kukloforei-aurio#ixzz3XxJY5mTS

Exit mobile version