Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Ένας μπολσεβίκος στις ΗΠΑ: Κοτζιάς – Βοηθήστε τον Σύριζα, αλλιώς έρχεται η Χρυσή Αυγή

Ένας μπολσεβίκος στις ΗΠΑ: Κοτζιάς - Βοηθήστε τον Σύριζα, αλλιώς έρχεται η Χρυσή Αυγή

Στις ΗΠΑ μετέβη εκτάκτως ο μπολσεβίκος υπουργός εξωτερικών, Νίκος Κοτζιάς, προκειμένου να συναντηθεί με τον Μάθιου Νίμιτς και άλλους εκπροσώπους τους υπερατλαντικού ανθελληνισμού. Στο περιθώριο των συναντήσεων που είχε στη Νέα Υόρκη, προκειμένου να παρουσιάσει τις θέσεις της ελληνικής κυβέρνησης για την εξωτερική πολιτική (τα Σκόπια να ονομάζονται «Μακεδονία» – Η μισή Κύπρος να δοθεί στους Τούρκους), έδωσε και συνέντευξη στο ειδησεογραφικό πρακτορείο Reuters.

Στην συνέντευξή του μίλησε κυρίως για το φλέγον ζήτημα της πορείας των διαπραγματεύσεων. Εκεί, ενώπιον των δημοσιογράφων του διεθνούς ειδησεογραφικού πρακτορείου, ο Κοτζιάς – με τη σειρά του – έθεσε το μοναδικό επιχείρημα που έχουν οι συριζαίοι έναντι των διεθνών τοκογλύφων.Φυσικά δεν μίλησε για ρήξη, ούτε υπήρξε «επαναστατικός». Έχουν περάσει άλλωστε πολλά χρόνια από τότε που, κατά δήλωσή του, έγραφε ανοησίες κατ’ εντολή της ηγεσίας του ΚΚΕ.

«Είναι σαν το παιχνίδι του δειλού, αλλά όχι το είδος του παιχνιδιού που ξέρετε. Αυτό που ξεχνούν οι φίλοι μας είναι ότι δεν έχουμε καύσιμα για να κινηθούμε… Θέλουμε να καταλήξουμε σε έναν συμβιβασμό και στο τέλος θα το κάνουμε», είπε ο Κοτζιάς μην αφήνοντας καμία αμφιβολία για το γεγονός ότι θα υπογραφεί συντόμως ένα νέο μνημόνιο.

Το πραγματικό ζητούμενο, όμως, είναι τι επικοινωνιακά περιθώρια θα αφήσουν στους συριζαίους οι «εταίροι», ώστε να κοροϊδέψουν τον κοσμάκη. Δεν είναι θέμα, γι’ αυτού, τα μέτρα, αφού ήδη εξέδωσαν ΠΝΠ για απορρόφηση των αποθεματικών που δημιούργησε με τις εισφορές του ο Ελληνικός Λαός.

Σε αυτό το πεδίο ο Κοτζιάς ζήτησε έλεος από τους διεθνείς τοκογλύφους, λέγοντας: «Θέλουν να μας στηρίξουν για να έχουμε ανάπτυξη… ή αποφασίζουν να αφήσουν την Ελλάδα να αντιμετωπίζει δυσκολίες, να την τιμωρήσουν και να δώσουν ένα παράδειγμα του τι συμβαίνει σε μια χώρα που έχει αριστερή κυβέρνηση».

Στην συνέχεια, όμως, έθεσε και το μοναδικό επιχείρημα της συγκυβέρνησης των υποτακτικών έναντι των διεθνών τοκογλύφων: «Επομένως, δεν δίνετε μια λύση στην Ελλάδα, πιέζετε την ελληνική κυβέρνηση; Ποια μπορεί να είναι η λύση; Η Χρυσή Αυγή έρχεται. Κανέναν δεν συμφέρει αυτό, για αυτό θα βρουν μια λύση».

Πάμε οι εποχές που για τον Κοτζιά οι αμερικανοί ήταν «φονιάδες των Λαών». Τώρα γονυπετής τους παρακαλεί για έλεος, λέγοντάς τους ότι αν δεν βοηθήσουν την κυβέρνηση Σανέλ θα έρθει η Χρυσή Αυγή και αυτό «δεν συμφέρει κανέναν». Δεν συμφέρει ούτε τους Αμερικανούς, ούτε το ΔΝΤ, ούτε κανένα άλλο ανθέλληνα και τοκογλύφο. 

Βρετανός οικονομολόγος προειδοποιεί: Βάστα Γιάνη, γιατί μετά έρχεται η Χρυσή Αυγή!

Προειδοποιεί ο Κρούγκμαν: Βοηθήστε τον Σύριζα, αλλιώς θα έρθει η Χρυσή Αυγή!

Ο Νόαμ Τσόμσκυ προειδοποιεί: Μετά την πτώση του Σύριζα έρχεται η Χρυσή Αυγή!

Άγγλος φιλόσοφος, John Gray: Όταν ξεφτιλιστεί ο Σύριζα, θα γίνει κυβέρνηση η Χρυσή Αυγή!

Οι Financial Times προειδοποιούν τους διεθνείς τοκογλύφους: Στηρίξτε τον Σύριζα γιατί θα έρθει η Χρυσή Αυγή!

Το παραδέχτηκε και ο Τσίπρας: Όταν αποτύχουμε, θα έρθει η Χρυσή Αυγή!

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/enas-mpolsebikos-stis-hpa-kotzias-bohthhste-ton-suriza-alliws-erchetai-h-ch#ixzz3YKhSfddb

Exit mobile version