Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Με νύχια και με δόντια προσπαθεί να κατευνάσει τους αμφισβητίες ο Σαμαράς

Με νύχια και με δόντια προσπαθεί να κατευνάσει τους αμφισβητίες ο Σαμαράς

Όσο θα περνάει ο καιρός, τόσο θα εντείνονται οι εσωκομματικές επιθέσεις εναντίον του Σαμαρά.

Ένας από του πιο «επίμονους» και «συνεπείς» κατηγόρους του Σαμαρά είναι και ο Δένδιας, ο οποίος σε συνέντευξή του επιτίθεται σφοδρά στον μέχρι στιγμής επικεφαλής της ΝΔ. Να ορισμένα χαρακτηριστικά αποσπάσματα των λεγομένων του Δένδια: «Η Νέα Δημοκρατία δεν πρέπει να παραμένει αγκυλωμένη στα όσα έπραξε στο διάστημα της διακυβέρνησής της και να περιμένει πεισματικά την ανταπόδοση από την ελληνική κοινωνία»,  «...αυτό που χρειάζεται επανακαθορισμό είναι η φυσιογνωμία μας ως κόμματος. Είμαστε αρχηγικό κόμμα ή κόμμα αρχών; Ο λόγος μας είναι τεκμηριωμένος ή κυριαρχούν οι “κραυγές”; Έχουμε ξεκάθαρα διαχωριστικές γραμμές με τα άκρα; Μας αρκεί η διαχείριση της κρίσης ή πιστεύουμε ότι χρειάζεται ένα νέο παραγωγικό μοντέλο; Όλα αυτά πρέπει να απαντηθούν, γιατί όλα αυτά συνιστούν την απάντηση στο ερώτημα “ποια Νέα Δημοκρατία θέλουμε;”. Ο προγραμματικός μας λόγος δεν μπορεί να είναι μόνον η εφαρμογή μνημονιακών υποχρεώσεων ή η έξοδος από δανειακές συμβάσεις», «η Νέα Δημοκρατία όφειλε ήδη να έχει επαναπροσδιορισθεί, μέσω ενός ανοιχτού και δημοκρατικού συνεδρίου, το οποίο θα προχωρούσε εγκαίρως σε δραστικές αλλαγές στην φυσιογνωμία της. Πλέον, χάθηκε πολύτιμος χρόνος μετά τη μεγάλη εκλογική ήττα της 25ης Ιανουαρίου. Φοβούμαι ότι το κύριο ερώτημα έχει ήδη διευρυνθεί. Έχει καταστεί σαφές ότι δεν μπορούμε να παρακολουθούμε απαθείς την έλλειψη οιασδήποτε απήχησης του πολιτικού μας λόγου στην κοινωνία, όπως καταγράφεται στις έρευνες της κοινής γνώμης».

Πέρα από τον Δένδια, όμως, τις τελευταίες ημέρες πλήθυναν οι δημόσιες φωνές της αμφισβήτησης. “Η Ν.Δ. μικραίνει καθημερινά“, τόνισε ο Απόστολος Τζιτζικώστας, ενώ ο Ευριπίδης Στυλιανίδης έθεσε εκ νέου θέμα έκτακτου συνεδρίου. Η Ντόρα Μπακογιάννη υποστήριξε ότι “η Ελλάδα έχει ανάγκη από μια ισχυρή Κεντροδεξιά και θα εργαστούμε προς αυτήν την κατεύθυνση“. “Δεν είμαι ικανοποιημένος από τον βαθμό της εσωτερικής κριτικής. Δεν ακούγεται ο πολιτικός μας λόγος” δήλωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Αν κάτι τρενάρει τις άμεσες εξελίξεις στη ΝΔ, αυτό είναι αναμφίβολα η περίπτωση διεξαγωγής πρόωρων εκλογών, είτε τον Ιούνιο είτε μέσα στο έτος. Θα αφήσουν τον Σαμαρά να υποστεί μια ακόμη συντριβή, η οποία αυτή την φορά δεν θα του αφήσει κανένα περιθώριο παρερμηνειών της ήττας αυτής.

Βεβαίως, επειδή ο Σαμαράς είναι αυτός που είναι, με την γνωστή ψυχοσύνθεση της μνησικακίας και της εκδικητικότητας που τον διακατέχει, δεν θα πρέπει να φαίνεται καθόλου απίθανο να εκμεταλλευτεί το γεγονός ότι οι συγκεκριμένες εκλογές θα γίνουν με λίστα. Κλείνοντας τα αυτιά του στις φωνές των αμφισβητιών του, θα ορίσει την σειρά της λίστας όπως βολεύει τα στενά συντηρητικά του συμφέροντα, προκειμένου να συνεχίσει να κρατά την αρχηγική καρέκλα. Ακόμη και αν αυτό χρειαστεί να οδηγήσει τη ΝΔ σε ποσοστά μειωμένα κατά το ήμισυ σε σχέση με τις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου.

Γιώργος Μάστορας

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/enteinetai-h-amfisbhthsh-pros-ton-samara.-autos-tha-apanthsei-me-elegchomen#ixzz3YW40ik2l

Exit mobile version