Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗ ΤΟ ΠΡΩΤΟ «ΘΥΜΑ» ΣΤΗ ΜΑΧΗ ΤΟΥ ΧΡΥΣΟΥ ΣΤΗ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ

skouries-xalkidikis_28042015__large

«Παραίτηση – μυστήριο» χαρακτηρίζουν τα δημοσιεύματα την απόφαση του Γ. Μίχου, δημάρχου Αριστοτέλη, ο οποίος εκλέχτηκε λίγους μήνες πριν, να εγκαταλέιψει τη θέση του. Σύμφωνα με ανακοίνωσή του επικαλείται προσωπικές και επαγγελματικές υποχρεώσεις, που μάλλον όμως δεν τις πιστεύει ούτε και ο ίδιος.

Για την ιστορία αξίζει να αναφερθεί ότι ο κος Μίχος έλαβε το χρίσμα της υποψηφιότητας μέσα από μια ανοιχτή διαδικασία δημοψηφίσματος, όπου συμμετείχαν περίπου 3000 δημότες, με κεντρικό σύνθημα τη «διακοπή της επέκτασης της μεταλλευτικής δραστηριότητας». Προφανώς δεν έγινε αντιληπτό από τους ψηφοφόρους του τι εννοούσε και τα αδιέξοδα έγιναν ανυπέρβλητα.

Η υπαναχώρηση των συριζαίων στο θέμα της λειτουργίας των μεταλλείων δεν ήταν φυσικά η μοναδική. Αυτοί που τους πίστεψαν και τους ψήφισαν, εκτοξεύοντας τα κομματικά ποσοστά από δεκαδικά σε διψήφια, αισθάνονται εξαπατημένοι, αν και δεν θα έπρεπε. Το μαρξιστικό απόκομμα ήταν ανύπαρκτο στη Χαλκιδική και πάλευε απεγνωσμένα να κρατηθεί στην επικαιρότητα, στηρίζοντας ακόμα και την TVX στο παρελθόν, έχοντας δώσει δείγματα της διγλωσσίας του από παλιά, ενώ, αρκετά πριν τις εκλογές, είχε γίνει γνωστό ότι στελέχη του είχαν οικονομικά συμφέροντα στην Ελληνικός Χρυσός.

Η παραίτηση ενός δημάρχου όμως δεν μπορεί να είναι το μείζον, αφού κάποιος θα βρεθεί να τον αντικαταστήσει και να διαχειριστεί τα ζητήματα της τοπικής κοινωνίας. Αυτό που είναι σημαντικό και αξίζει να προσεχθεί είναι η διγλωσσία και η πολιτική εξαπάτηση του κυβερνητικού συνονθυλεύματος, το οποίο αδυνατεί να συμφωνήσει ακόμα και με τον εαυτό του. Είναι γνωστό εξάλλου ότι ο συριζαίικος κομματικός μηχανισμός δεν είναι ομοιογενής σε κάθε περιοχή και συχνά παρατηρείται το οξύμωρο μεν, απολύτως πραγματικό όμως, κομματικά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ να βάλλουν κατά της κυβέρνησης. Τώρα με ποια λογική εμπιστεύτηκαν οι πολίτες το παρεάκι του «τρεις λαλούν και δυο χορεύουν» για να τους βγάλει από την κρίση, εξηγείται μόνο από την απελπισία των ψηφοφόρων και τον απίστευτο προεκλογικό λαϊκισμό των συριζαίων.

Σε αντίθεση με όλους αυτούς τους πολιτικάντηδες λαϊκιστές, η Χρυσή Αυγή παραμένει σταθερή στις διατυπωμένες θέσεις της για το θέμα των μεταλλείων

– See more at: http://www.xathess.gr/index.php/enimerosi/view/2951#sthash.3a6DncNn.dpuf

 

Επίσης διαβάστε Ποιά βουλευτίνα του ΣΥΡΙΖΑ εργαζόταν για εταιρεία εξόρυξης χρυσού στην Χαλικιδική;

Exit mobile version