Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Πανηγυρίζουν οι γερμανοί με την υποχώρηση Σύριζα στο θέμα των γερμανικών αποζημιώσεων

Πανηγυρίζουν οι γερμανοί με την υποχώρηση Σύριζα στο θέμα των γερμανικών αποζημιώσεων

Όλα ξεκίνησαν με τις δηλώσεις Τσίπρα στην συνάντησή του με την Μέρκελ ότι η απαίτηση για τις αποζημιώσεις είναι «πρωτίστως ηθική και όχι υλική». Τότε είχαμε πει ότι ο Σύριζα θα συμβιβαστεί με ένα μουσείο και εν τέλει επιβεβαιωθήκαμε, αφού ο ΠτΔ, Προκόπης Παυλόπουλος, μιλώντας με τον Πρόεδρο της Γερμανίας έκανε λόγο για ένα ίδρυμα ως απαίτηση της κυβέρνησης.

Ύστερα από αυτές τις εξελίξεις, οι γερμανοί ξεθάρρεψαν και πιθανώς πήραν και έγγραφες διαβεβαιώσεις από τους συριζαίους. Έτσι τώρα βγαίνουν οι ίδιοι ανοιχτά και μιλάνε για το ζήτημα. Συγκεκριμένα παρόμοιες δηλώσεις έκανε τόσο η Άνγκελα Μέρκελ όσο και ο γερμανός πρόεδρος, Γκάουκ.

Οι δηλώσεις αυτές, που είναι ομολογουμένως πολύ προοδευτικές για τους γερμανούς, έρχονται ως απευθείας απόρροια της ενδοτικότητας Σύριζα – Ανέλ, οι οποίοι απεμπόλησαν τα ελληνικά δικαιώματα, συμβιβαζόμενοι με ένα ίδρυμα, αντί των δισεκατομμυρίων που οφείλει η Γερμανία στην Ελλάδα. Έτσι φροντίζουν άρον – άρον να κλείσουν το ζήτημα, χτίζοντας αυτό το ίδρυμα όσο τον δυνατόν συντομότερα.

Οι δηλώσεις αυτές έγιναν δεκτές με πανηγυρισμούς από τους ψεκασμένους, οι οποίοι δεν καταλαβαίνουν και ιδιαιτέρως πολλά, ελέω… ιδιαιτερότητας. Ο Ευρωβουλευτής του Σύριζα, Κούλογλου, στην ιστοσελίδα του έκανε λόγο για «αινιγματικές» δηλώσεις, προφανώς αρνούμενος να παραδεχτεί ότι οι σύντροφοί του τα έδωσαν όλα στην Γερμανία.

Όπως και να έχει το ζήτημα, οι συριζαίοι πρόδωσαν το θέμα των γερμανικών αποζημιώσεων και η ενδοτικότητά τους έγινε δεκτή με επευφημίες από το Βερολίνο και τους διεθνείς τοκογλύφους.

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/panhgurizoun-oi-germanoi-me-thn-upochwrhsh-suriza-sto-thema-twn-germanikwn#ixzz3Z1MBQUrm

Exit mobile version