Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Δραστηριότητες Τοπικών: Αθήνα, Καβάλα, Δράμα

Πλήθος κόσμου το απόγευμα της Τετάρτης  στα γραφεία της Τ.Ο. Αθηνών παρακολούθησε μια ενδιαφέρουσα ομιλία της συναγωνίστριας Κορίνας Πενέση με θέμα: “Η Ελλάδα έρμαιο της αριστεράς”. Η συναγωνίστρια Πενέση αναφέρθηκε στην ανεπαρκή και εθνικά επικίνδυνη αριστερή κυβέρνηση του Σύριζα, όπου δεν μπορεί να επίλυση τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζει η  Χώρα, όπως η οικονομική κρίση, και η αθρόα εισροή λαθρομεταναστών.

Η συναγωνίστρια Πενέση επισήμανε ότι δεν είναι μόνο η κυβέρνηση Σύριζα που εδώ και τρεις μήνες ακολουθεί πιστά την ίδια πολιτική της προηγούμενης συγκυβέρνησης Σαμαρά- Βενιζέλου με αποτέλεσμα να οδεύει η Χώρα από το κακό στο χειρότερο, άλλα και η ιδεολογική κυριαρχία της αριστεράς στην δημόσια ζωή, της χώρας εδώ και 40 χρόνια, έχουν σαν αποτέλεσμα η πατρίδα μας να δηλητηριάζεται καθημερινά από τα αντεθνικά και ανθελληνικά αριστερά ιδεολογήματα και από τα αριστερό κομμουνιστικά μορφώματα.

Σε μια κατάμεστη αίθουσα από κόσμο το απόγευμα της Τρίτης στα γραφεία της Τ.Ο. Αθηνών πραγματοποιήθηκε η βιντεοπροβολή  για τα 100 χρόνια από την Γενοκτονία των Αρμενίων. Η γενοκτονία των Αρμενίων πραγματοποιήθηκε κατά τη διάρκεια του Α’ Παγκοσμίου Πολέμου. Εντολές για εκκαθαρίσεις των Αρμενίων είχαν δοθεί  και νωρίτερα από το Σουλτάνο ΑμπντουλΧαμίτ (1894-96) ωστόσο η κύρια ευθύνη για τις πλέον εκτεταμένες σφαγές τους αποδίδεται στο κίνημα των Νεότουρκων (1908-18).

Ως έναρξη της Αρμενικής Γενοκτονίας συμβολικά θεωρείται η 24η Απριλίου του 1915 όταν η ηγεσία της Αρμενικής κοινότητας της Κωνσταντινούπολης φυλακίστηκε και εκατοντάδες Αρμένιοι της Πόλης απαγχονίστηκαν. Ο αριθμός των  σφαγιασθέντων νεκρών Αρμενίων ξεπερνάει το 1.500.000. Θεωρείται μια από τις πρώτες σύγχρονες γενοκτονίες. Μέχρι το 2010, 23 κράτη είχαν αναγνωρίσει επισήμως τα γεγονότα ως γενοκτονία των Αρμενίων, όπως και η Διεθνής Ένωση Μελετητών για τη Γενοκτονία.

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 28 Απριλίου το απόγευμα, στα κυριολεκτικά κατάμεστα γραφεία της Τ. Ο. Καβάλας, ομιλία από τον συναγωνιστή Θοδωρή Μπουκάκη με θέμα “Παγκράτιο η πολεμική τέχνη των Ελλήνων”. Πρώτος πήρε τον λόγο ο γραμματέας της Τ.Ο. Καβάλας, συναγωνιστής Δημήτρης Βογιατζής, κάνοντας μια σύντομη αναφορά στις πολιτικές εξελίξεις. Είναι απόλυτα σίγουρο ότι η κυβέρνηση των νεομπολσεβίκων θα υπογράψει το νέο μνημόνιο φέρνοντας περισσότερη δυστυχία στον Ελληνικό λαό που έχει φτάσει στα όρια της φτώχειας. Κλείνοντας τόνισε ότι δεν πρόκειται να γίνουν ούτε εκλογές αλλά ούτε και δημοψήφισμα διότι όλα έχουν συμφωνηθεί και αυτή την στιγμή παίζεται ένα επικοινωνιακό θέατρο για τους ψήφους των αστών. Το μοναδικό πράγμα που πρέπει να γνωρίζει ο Ελληνικός λαός ότι μόνο η Χρυσή Αυγή είναι αυτή που θα βγάλει την πατρίδα μας από τα αδιέξοδο.

Κατόπιν πήρε τον λόγο συναγωνιστή Θοδωρής Μπουκάκης για να προχωρήσει στην ενημέρωση σχετικά με το Παγκράτιο άθλημα. Το Παγκράτιον ήταν ένα αγώνισμα των αρχαίων Ελλήνων που συνδύαζε τα λακτίσματα της πάλης και την πυγμαχίας χωρίς ιμάντες και εισήχθη στους Ολυμπιακούς Αγώνες το 648 π.Χ. στην 33η Ολυμπιάδα. Ήταν ένα πολύ θεαματικό και δημοφιλές άθλημα αλλά πολύ επικίνδυνο, αφού είχε ως αποτέλεσμα πολλές φορές ως και το θάνατο του ενός των αντιπάλων. Το Παγκράτιο συνδύαζε το χτύπημα και την λαβή και ήταν αγώνας, που κερδιζόταν με την υποβολή του αντιπάλου. Ένας αγωνιζόμενος θα μπορούσε να επισημάνει την υποβολή του με ανάταση του χεριού ή ενός δακτύλου του, αλλά μερικές φορές η μόνη μορφή υποβολής ήταν ο θάνατος ενός από τους αγωνιζόμενους. Ο συναγωνιστής αναφέρθηκε στις τεχνικές που σήμερα θα μεταφράζονταν ως λαβές εξάρθρωσης σημείων όπως αυχένας, ώμος, αγκώνας, καρπός, μηρός, αστράγαλος και άλλα. Τα λακτίσματα και η χρησιμοποίηση των “πυγμών” ήταν η μέθοδος επίθεσης, που στηρίζεται σε μεγάλο ποσοστό στη δύναμη. Για αυτό το λόγο, το Παγκράτιον ήταν υπόθεση των βαρύτερων και πιο δυνατών αθλητών.

Την ημέρα της Εθνικιστικής Ελληνικής Πρωτομαγιάς, κλιμάκιο συναγωνιστών της Τ.Ο. Δράμας παρουσία του γραμματέα της Τοπικής μετέβη σε ορεινό χωριό του νομού Δράμας και πραγματοποίησε δράση κοινωνικής αλληλεγγύης, προσφέροντας είδη πρώτης ανάγκης, φάρμακα και τρόφιμα σε οικογένεια Ελλήνων πολιτών δοκιμασμένους από την οικονομική κρίση.

Καθ’ ότι όλα τα μέλη της οικογένειας είναι άνεργα, τονίστηκε ότι προτεραιότητα για τη Χρυσή Αυγή έχει ο Έλληνας εργάτης και ότι όλοι οι Έλληνες έχουν δικαίωμα εργασίας στη Χώρα τους. Ενάντια στο σάπιο διεθνιστικό κατεστημένο, οι Έλληνες Εθνικιστές απαντούν ότι οι εργάτες έχουν Πατρίδα και για κάθε ξένο εργάτη στη Χώρα μας υπάρχει ένας Έλληνας άνεργος.

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/drasthriothtes-topikwn182#ixzz3Z4Qx6GwL

Exit mobile version