Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Επικοινωνιακές κορώνες πριν την ολοκληρωτική υποταγή: Ολοένα και εγγύτερα η υπογραφή του νέου μνημονίου

Επικοινωνιακές κορώνες πριν την ολοκληρωτική υποταγή: Ολοένα και εγγύτερα η υπογραφή του νέου μνημονίου

Έχει γίνει συνήθεια πλέον η επιθετική ρητορική στο εσωτερικό από τον Σύριζα την ώρα που κάνει τις πιο θεαματικές κωλοτούμπες του. Έχουμε δει πολλάκις να «παίζεται» το συγκεκριμένο «έργο», πριν γίνει μία από τις τακτές υποχωρήσεις Σύριζα από τις λεγόμενες «κόκκινες γραμμές» του.

Μία τέτοια επικοινωνιακή εκστρατεία στήθηκε την ίδια ώρα που ο Δραγασάκης βρισκόταν ενώπιον του Ντράγκι, παρουσιάζοντάς του απόρρητο πακέτο μέτρων, που θα νομοθετηθεί σταδιακά τα επόμενα χρόνια. Χαρακτηριστικό της όλης υποθέσεως είναι ότι ο Δραγασάκης βγήκε από την συνάντηση όντας πεπεισμένος για την σύναψη του νέου μνημονίου, γεγονός που φάνηκε και από τις ανεπίσημες δηλώσεις του.

Την ίδια ώρα που γίνονταν αυτά, ο Σύριζα μέσω της κομματικής του εφημερίδας και δηλώσεις των στελεχών του φρόντισε να αλλάξει την επικαιρότητα. Έτσι βγήκε «επαναστατικό» άρθρο στην εφημερίδα «Αυγή», το οποίο επανέφερε για άλλη μία φορα το ζήτημα της στάσεως πληρωμών. Συγκεκριμένα, το ανυπόγραφο άρθρο έλεγε ότι άνευ χρηματοδότησης δεν θα υπάρξουν πληρωμές προς το ΔΝΤ και την ΕΚΤ.

Το όλο επικοινωνιακό εγχείρημα, δυστυχώς για τους συριζαίους, κατέστη αρκούντως γραφικό και γελοίο. Την ίδια ώρα που η «Αυγή» ξιφουλκούσε λεκτικά με τους τοκογλύφους, η κυβέρνηση έδινε σε μετρητά 200 εκ. ευρώ, προκειμένου να αποπληρώσει άλλη μία δόση προς το ΔΝΤ. Ταυτοχρόνως σχεδόν ο Γλέζος έκανε δήλωση που θύμιζε Παρισινή Κομμούνα για «να πάρουν οι εργάτες τα μέσα παραγωγής στα χέρια τους».

Επικαλούμενοι τακτικές πόκερ και δηλώνοντας ότι «δεν μπλοφάρουν πλέον», οι συριζαίοι καταφέρνουν απλώς να γίνουν ρεζίλι. Από την μία ουσιαστικά παραδέχονται ότι μέχρι τώρα «μπλόφαραν» και από την άλλη δεν καταφέρνουν να πείσουν κανέναν ότι κάτι άλλαξε στην όλη τακτική τους. Βεβαίως οι κυβερνώντες δεν έχουν καμία ψευδαίσθηση ότι παίζουν «πόκερ» με τους διεθνείς τοκογλύφους και έτσι είναι ευκόλως αντιληπτό ότι η μοναδική «μπλόφα» τους είναι προς τον Ελληνικό Λαό, τον οποίον προσπαθούν να κοροϊδέψουν πριν ακριβώς την υπογραφή του νέου μνημονίου.

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/epikoinwniakes-korwnes-prin-thn-upografh-oloena-kai-eggutera-h-upografh-tou#ixzz3ZN12kGXa

Exit mobile version