Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Ακούει ο Μούιζνιεκς; Ο ισραηλινός στρατός δολοφονεί Παλαιστινίους εν ψυχρώ

Ακούει ο Μούιζνιεκς; Ο ισραηλινός στρατός δολοφονεί Παλαιστινίους εν ψυχρώ

Δεν πρόλαβε να καταλαγιάσει ο θόρυβος για την ρατσιστική συμπεριφορά του ισραηλινού κράτους απέναντι στους Αιθίοπες Εβραίους, και νέες καταγγελίες για εγκλήματα πολέμου από τον ισραηλινό στρατό στην διάρκεια της τελευταίας επέμβασης στην Λωρίδα της Γάζας έρχονται στην επιφάνεια, ύστερα μάλιστα από αναφορά ισραηλινής ΜΚΟ. Η έκθεση της οργάνωσης «Σπάστε την σιωπή» περιγράφει πώς οι ένοπλες δυνάμεις του Ισραήλ έσπειραν τον όλεθρο και την καταστροφή μετά την εισβολή τους στην Γάζα τον περασμένο Ιούλιο.

Οι στρατιώτες άνοιξαν πυρ αδιακρίτως κατά αμάχων επιφέροντας «μαζικές και άνευ προηγουμένου» απώλειες, σημειώνει η έκθεση, η οποία βασίζεται σε ανώνυμες μαρτυρίες μελών του ισραηλινού στρατού. «Πυροβολούσαμε ασκόπως όλη την ημέρα. Η Χαμάς δεν φαινόταν πουθενά» περιγράφει χαρακτηριστικά ένας λοχίας. Στο έγγραφο, το οποίο περιλαμβάνει δεκάδες μαρτυρίες, η ΜΚΟ υποστηρίζει ότι οι ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις επιδίωκαν να ελαχιστοποιήσουν τον κίνδυνο για τις ίδιες, ακόμη κι αν αυτό σήμαινε ότι θα έβλαπταν πολίτες.

«Η κατευθυντήρια αρχή του στρατού, που διακηρύσσει την ελαχιστοποίηση του κινδύνου για τους στρατιώτες μας, ακόμη και σε βάρος αθώων πολιτών, καθώς και οι προσπάθειες που καταβλήθηκαν για να εκφοβιστούν οι Παλαιστίνιοι προκάλεσαν πολλά θύματα μεταξύ του πληθυσμού και ζημιές άνευ προηγουμένου σε πολιτικές υποδομές» σημειώνει η συγκεκριμένη οργάνωση.

«Οι κανόνες εμπλοκής που δόθηκαν στους στρατιώτες επί του πεδίου συνίσταντο στο να ανοίγουν πυρ παντού(…) Η ιδέα ήταν από την στιγμή που θα μπούμε, όποιος δούμε είναι τρομοκράτης» δηλώνει άλλος στρατιώτης. «Η ιδέα ήταν αν δούμε κάτι να πυροβολήσουμε. Αν πυροβολήσουμε κάποιον στη Γάζα, δεν τρέχει τίποτα» προσθέτει, ζητώντας την διεξαγωγή ανεξάρτητης έρευνας, με στόχο «να εξεταστεί η συμπεριφορά στα ανώτατα κλιμάκια» των υπηρεσιών ασφαλείας. Ολοένα και πιο συχνά πλέον έρχονται στην επιφάνεια τα «κατορθώματα» του ισραηλινού στρατού, κατ’ εντολήν της σιωνιστικής του ηγεσίας. Για μια ακόμη φορά, όμως, οι εγχώριοι «αντιφασίστες» σιωπούν επιδεικτικά, δείχνοντας έτσι για ποιον δουλεύουν τελικά με τον επιλεκτικό «αντιρατσισμό» τους.

Γιώργος Μάστορας

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/o-israhlinos-stratos-dolofonei-palaistinious-en-psuchrw#ixzz3ZOkD2PTP

Exit mobile version