Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Χωρίς εφημερίες οι μονάδες υγείας στη Χαλκιδική

Οι απλήρωτες δεδουλευμένες εφημερίες από το 2012, έχουν οδηγήσει τους εργαζομένους στα κέντρα υγείας και το νοσοκομείο Χαλκιδικής στην απελπισία. Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Ένωσης ιατρών Χαλκιδικής οι ιατροί θα αναγκαστούν να σταματήσουν την κάλυψη εφημεριών, μέχρι να αρχίσει η καταβολή των δεδουλευμένων τους.

Ιδιαίτερα σημαντικά τμήματα, όπως η χειρουργική και η μαιευτική κλινική δεν θα εφημερεύουν μετά τις 20 Μαϊου, ενώ τμήματα όπως η παιδιατρική και η παθολογική κλινική θα πραγματοποιούν εφημερίες μέχρι τα τέλη του μήνα. Γίνεται σαφές ότι η απουσία εφημερευόντων κλινικών θα συντελέσει τόσο στην περαιτέρω υποβάθμιση των υγειονομικών μονάδων, όσο και στην απομάκρυνση των πολιτών από τις δημόσιες δομές υγείας.

Σχετική ερώτηση κατετέθη στη Βουλή στις 30/04/2015 από τον Συναγωνιστή Αντώνιο Γρέγο, Βουλευτή Α’ Θεσσαλονίκης.

ΠΡΟΣ: ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ

ΘΕΜΑ: «Χωρίς εφημερίες κινδυνεύουν να μείνουν οι υγειονομικές μονάδες στη Χαλκιδική»

Σύμφωνα με ανακοίνωση των ιατρών της Ένωσης Νοσοκομείου και Κέντρων Υγείας Χαλκιδικής, οι ιατροί θα παύσουν να πραγματοποιούν υπερωρίες, εωσότου πληρωθούν για τις επιπλέον ώρες εργασίας. Ουσιαστικά οι δεδουλευμένες εφημερίες που έχουν μείνει απλήρωτες εντοπίζονται από το  2012. Αποτέλεσμα είναι, ελλείψει προσωπικού, η εξουθένωση του ιατρικού προσωπικού χωρίς καν την αναμενόμενη χρηματική αμοιβή. Στην ανακοίνωσή της η Ένωση Ιατρών Χαλκιδικής υποστηρίζει ότι θα πάψει να πραγματοποιεί εφημερίες, μέχρι να καταβληθούν οι οφειλόμενες πληρωμές. Τμήματα όπως η χειρουργική κλινική, το αναισθησιολογικό τμήμα αλλά και μαιευτική κλινική δεν θα πραγματοποιούν εφημερίες μετά τις 20 Μαΐου 2015, ενώ κάποια τμήματα θα συνεχίσουν να εφημερεύουν μέχρι τα τέλη του μήνα, όπως η παθολογική, η παιδιατρική και η καρδιολογική κλινική. Πέρα από τη εξαθλίωση των εργαζομένων, ο κίνδυνος στην υγεία των νοσηλευόμενων πολιτών εμφανίζεται αυξημένος.

Ερωτάται ο αρμόδιος υπουργός:

Προτίθεται να προχωρήσει στις πληρωμές των δεδουλευμένων των ιατρών των μονάδων υγείας Χαλκιδικής;

Αθήνα, 30/04/2015
Ο ερωτών Βουλευτής
Αντώνιος Γρέγος
Βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης
ΛΑΪΚΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ – ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/chwris-efhmeries-oi-monades-ugeias-sth-chalkidikh#ixzz3ZRcnnN3z

Exit mobile version