Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Ο Τσίπρας ομνύει πίστη στο Μνημόνιο: To κοινό ανακοινωθέν με Γιούνκερ προαναγγέλει τον όλεθρο σε εργασιακά, ασφαλιστικό και αξιολόγηση από την τρόικα

Ο Τσίπρας ομνύει πίστη στο Μνημόνιο: To κοινό ανακοινωθέν με Γιούνκερ προαναγγέλει τον όλεθρο σε εργασιακά, ασφαλιστικό και αξιολόγηση από την τρόικα

Πλήρης υπήρξε η επιβεβαίωση των λεγομένων μας περί επικοινωνιακών τεχνασμάτων των συριζαίων όταν λίγες ώρες πριν το κοινό ανακοινωθέν Τσίπρα – Γιούνκερ και την ίδια ώρα της συναντήσεως Δραγασάκη – Ντράγκι, έβγαζαν για άλλη μία φορά δηλώσεις και πρωτοσέλιδα περί «μάχης με τους δανειστές» και «επικείμενης ρήξεως». Είχαμε τονίσει ότι τέτοιου είδους δηλώσεις είναι τα προεόρτια της υπογραφής του νέου μνημονίου.

Τελικώς όπως φάνηκε και από το κοινό ανακοινωθέν Τσίπρα – Γιούνκερ, η κυριαρχία των τοκογλύφων επί της Πατρίδας μας και του Λαού συνεχίζεται κανονικότατα, απλά αυτή τη φορά έρχεται από… αριστερά. Πριν πούμε το οτιδήποτε ας παραθέσουμε το κοινό ανακοινωθέν:

«Ο Πρόεδρος Ζ. Κ. Γιουνκέρ και ο Έλληνας Πρωθυπουργός Αλ. Τσίπρας είχαν σήμερα τηλεφωνική επικοινωνία. Κατέγραψαν την πρόοδο που έχει σημειωθεί τις τελευταίες ημέρες στις συνομιλίες μεταξύ της Ελλάδος και των εταίρων της πάνω στο ζήτημα της αναλυτικής δέσμης μεταρρυθμίσεων, προκειμένου να ολοκληρωθεί επιτυχώς η αξιολόγηση.

Ιδιαίτερη μνεία έγινε στη σημασία των μεταρρυθμίσεων για εκσυγχρονισμό του συνταξιοδοτικού συστήματος, ούτως ώστε να καταστεί δίκαιο, δημοσιονομικά βιώσιμο και αποτελεσματικό στην κατεύθυνση αποφυγής της φτώχειας της τρίτης ηλικίας.

Επίσης, συζήτησαν την ανάγκη οι μισθολογικές εξελίξεις και οι θεσμοί της αγοράς εργασίας να διαδραματίσουν ένα υποστηρικτικό ρόλο στη δημιουργία θέσεων εργασίας, στην ανταγωνιστικότητα και την κοινωνική συνοχή. Σε αυτό το πλαίσιο υπήρξε σύγκλιση απόψεων γύρω από τον ρόλο ενός μοντέρνου και αποτελεσματικού συστήματος συλλογικών διαπραγματεύσεων, το οποίο θα πρέπει να αναπτυχθεί μέσω ευρείας διαβούλευσης και να πληροί τα υψηλότερα ευρωπαϊκά πρότυπα.

Οι εποικοδομητικές συνομιλίες θα πρέπει να συνεχιστούν στα πλαίσια του Brussels Group».

Αυτό που βλέπουμε, λοιπόν, είναι ότι πέραν της «προόδου» που κατέγραψαν οι δύο πολιτικοί, εμείς καταγράφουμε την, για πρώτη φορά, ευθεία αναφορά σε «αξιολόγηση», γεγονός που σημαίνει ότι θα υπάρξει κανονικά επιθεώρηση από την τρόικα. Αυτό είναι ξεκάθαρα η παραίτηση από μία από τις κυριότερες «κόκκινες γραμμές» του Σύριζα, γεγονός που αποδεικνύει ότι κινούμαστε ολοταχώς προς ένα νέο μνημόνιο.

Πέραν, όμως, αυτού στο κοινό ανακοινωθέν φαίνεται μία άτακτη υποχώρηση από τις «κόκκινες γραμμές», την οποία είχε προβλέψει η Χρυσή Αυγή με πολλαπλά άρθρα και δελτία τύπου επί του ζητήματος. Συγκεκριμένα τίθεται το ασφαλιστικό στην κατεύθυνση της «βιωσιμότητάς» του, γεγονός που σηματοδοτεί την περικοπή των συντάξεων.

Τέθηκε επίσης το θέμα του εργασιακού επί τη βάσει της «μοντερνοποίησής» του, γεγονός που μας προϊδεάζει για την χρήση της νεοφιλελεύθερης εργαλειοθήκης της ΟΟΣΑ, με απελευθέρωση της αγοράς εργασίας, δημιουργία εργασιακής ζούγκλας και επέλαση της πλουτοκρατίας επί ενός δοκιμαζόμενου λαού.

Η όλη ιστορία έχει εξελίσσεται σε μία κακόγουστη επανάληψη των «διαπραγματεύσεων» μεταξύ Σαμαρά και τρόικα, που εν τέλει πάντα κατέληγε σε επαίσχυντα αντίλαϊκά και αντικοινωνικά μέτρα. Η μόνη διαφορά, εν τέλει, και η μόνη «κόκκινη γραμμή» της κυβέρνησης είναι αυτή στο σακάκι του Βαρουφάκη. Μέχρι δηλαδή να την πάρει χαμπάρι ο Σόιμπλε, οπότε και θα ξηλωθεί και αυτή.

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/o-tsipras-omnuei-pisth-sto-mnhmonio-koino-anakoinwthen-me-giounker-anoigei#ixzz3ZSNheKhL

Exit mobile version