Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Δραστηριότητες Τοπικών: Αθήνα, Ανατολική Αττική, Λαμία

Πλήθος κόσμου το απόγευμα της Τετάρτης στα γραφεία της Τ.Ο. Αθηνών παρακολούθησε μια ενδιαφέρουσα ομιλία του συναγωνιστή Απόστολου Γκλέτσου με θέμα: Ο Εθνικισμός στην νέα εποχή. Ο συναγωνιστής Γκλέτσος αναφέρθηκε  στην σημερινή εποχή και στα προβλήματα που απασχολούν τους Έλληνες και τις Ελληνίδες, όπως η ανεργία, η εγκληματικότητα, και η οικονομική κρίση.

Ο συναγωνιστής Γκλέτσος τόνισε ότι μόνο ο Εθνικισμός μπορεί να δώσει λύση στα προβλήματα που απασχολούν τον Ελληνικό λαό. Ο Εθνικισμός επισήμανε ο συναγωνιστής Γκλέτσος, είναι ο μόνος δρόμος για να επιβιώσει το Έθνος των Ελλήνων, κόντρα στην νέα τάξη, και την παγκοσμιοποίηση.

Το απόγευμα της Τετάρτης 06-05 -2015 στα γραφεία της Τ.Ο. Αθηνών οι παρευρισκόμενοι παρακολούθησαν μια ενδιαφέρουσα ομιλία  ιστορικού ενδιαφέροντος του συναγωνιστή Νίκου Ταβουλάρη με θέμα:” Η ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΣ ΜΕΡΑΡΧΙΑ”. Η Ανεξάρτητος Μεραρχία συγκροτήθηκε τον Ιούλιο του 1921 και έδρασε κατά την Μικρασιατική Εκστρατεία μέχρι τον Σεπτέμβριο του 1922. Κατά την οπισθοχώρηση των Ελληνικών στρατευμάτων και πλήρως αποκομμένη από τους υπόλοιπους στρατιωτικούς σχηματισμούς που επιχειρούσαν στην Μικρά Ασία, έδωσε πολλές νικηφόρες μάχες αντιμετωπίζοντας άτακτες, αλλά και οργανωμένες μονάδες του εχθρού. Διένυσε πάνω από 630 χιλιόμετρα μέσα σε εχθρικό έδαφος έχοντας υπό την διοίκηση της μόνο δύο συντάγματα πεζικού και μία τεράστιου μεγέθους εφοδιοπομπή. Μετά από 17 ημέρες συντεταγμένης οπισθοχώρησης, με μέσο όρο 14 ώρες πορεία την ημέρα, έφτασε στην Δεκελή όπου επιβιβάστηκε σε πλοία και μεταφέρθηκε στην Μυτιλήνη.

Οι λόγοι συγκρότησης της Ανεξάρτητης Μεραρχίας ήταν η ανάγκη δημιουργίας ενός επίλεκτου, στρατιωτικού σχηματισμού, ο οποίος θα αναλάμβανε υψηλής σημασίας επιχειρήσεις και συγκεκριμένα την κατάληψη της Κωνσταντινουπόλεως. Ο τίτλος Ανεξάρτητη Μεραρχία ήταν προσωρινός. Οι πιο πιθανοί οριστικοί τίτλοι ήταν «Μεραρχία Κωνσταντινουπόλεως» ή «Μεραρχία Παλαιολόγου», λόγω του ότι είχαν επιλεγεί για την στελέχωσή της επίλεκτοι αξιωματικοί, επικρατέστερος τίτλος ήταν και «Μεραρχία Επίλεκτων». Πρώτος διοικητής ήταν ο υποστράτηγος Γεώργιος Λεοναρδόπουλος.

Ακόμα μία φορά, Συναγωνιστές από την Τοπική Οργάνωση Ανατολικής Αττικής με μοναδικό κίνητρο των πράξεων τους όχι το προσωπικό τους συμφέρον, αλλά την Πίστη τους και την αγάπη τους στην Πατρίδα προέβησαν σε μία σειρά δράσεων και οι οποίες αφορούσαν διανομή ενημερωτικών εντύπων, καθαρισμό υγροτόπου και διανομή ρουχισμού σε ιδρύματα και οικογένειες συμπατριωτών μας.

Η Πράσινη Πτέρυγα του Κινήματος προχώρησε στον καθαρισμό των εκβολών του ποταμού Ερασίνου στην περιοχή του υγροτόπου της Βραυρώνας που σημειωτέων έχει χαρακτηριστεί προστατευόμενη από το δίκτυο NATURA. Η περιοχή εκεί έχει μείνει αναλλοίωτη και συνυπάρχει με την ανθρώπινη δραστηριότητα εδώ και χιλιάδες χρόνια Χαρακτηριστικό του σεβασμού των αρχαίων κατοίκων της περιοχής ως προς τη φύση, είναι και η ανέγερση του Ναού της Αρτέμιδος στον τόπο αυτό. Αντίθετα οι σύγχρονοι τοπικοί άρχοντες δεν δείχνουν ούτε την ελάχιστη μέριμνα αδιαφορώντας για το φυσικό και ιστορικό κάλλος της περιοχής.

Παράλληλα πραγματοποιήθηκε διανομή ξενόγλωσσου εντύπου σε τουρίστες που επισκέπτονταν τον αρχαιολογικό χώρο της Βραυρώνας, ενημερώνοντάς τους για τη σκευωρία που στήθηκε κατά της Χρυσής Αυγής και τις παράνομες διώξεις που υφίσταται το Κίνημα των Ελλήνων Εθνικιστών, κρατώντας παράνομα ακόμα στη φυλακή νόμιμα εκλεγμένους βουλευτές του Ελληνικού κοινοβουλίου.

Τέλος δόθηκε ρουχισμός σε ιδρύματα της ευρύτερης περιοχής της Ανατολικής Αττικής. Οι υπεύθυνοι των ιδρυμάτων, Λύρειο Παιδικό Ίδρυμα και Ίδρυμα για το Παιδί ” Η Παμμακάριστος”, μας ευχαρίστησαν από καρδιάς. Δεσμευτήκαμε ότι όπως σήμερα, έτσι και στο μέλλον, θα είμαστε δίπλα τους με όποιον τρόπο χρειαστεί. Οι Έλληνες Εθνικιστές δεν υποχωρούν, με άσβεστη τη φλόγα της Πίστης, προχωρούν στον δύσβατο μα γοητευτικό δρόμο του Αγώνα, μαχόμενοι για Πατρίδα-Λαό-Ελευθερία.”

Την Τετάρτη 6 Μαΐου πραγματοποιήθηκε στα γραφεία της Τ.Ο. Λαμίας ομιλία με θέμα: Πρωτογενής Παραγωγή -Στηρίζουμε τον Έλληνα εργάτη. Την ομιλία ξεκίνησε ο συναγωνιστής Κοκουγιάννης Γεώργιος, ο οποίος αναφέρθηκε στην θέση του Κινήματος για την αναζωογόνηση της πρωτογενούς παραγωγής στην Ελλάδα σαν βασικό άξονα εθνικής ανεξαρτησίας, αυτάρκειας και αξιοπρέπειας.

Έπειτα τον λόγο πήρε ο συναγωνιστής Βάγιος Κ. ο οποίος επέλεξε να ασκεί το επάγγελμα του Μελισσοκόμου εγκαταλείποντας την Αθήνα και επιστρέφοντας στον τόπο καταγωγής του. Τόνισε στους συναγωνιστές, γνωρίζοντας από πρώτο χέρι τις δυσκολίες που φέρνει το σημερινό κράτος σε τέτοιες κινήσεις πολιτών, αλλά παρουσιάζοντας με στοιχεία πως ακόμη και σε αυτό το εχθρικό κράτος, η μελισσοκομία όπως και άλλοι τομείς του πρωτογενή τομέα είναι μια αξιοπρεπέστατη επιλογή.

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/drasthriothtes-topikwn188#ixzz3Ze41UT9l

Exit mobile version