Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Μνημονιακή ομολογία από Ρωμανιά: Οι δανειστές απαιτούν αύξηση των συνταξιοδοτικών ορίων στα 67!

Μνημονιακή ομολογία από Ρωμανία: Οι δανειστές απαιτούν αύξηση των συνταξιοδοτικών ορίων στα 67!

Τις αιματηρές μνημονιακές απαιτήσεις που αναμένεται να υπογράψει με χέρια και με πόδια ο Σύριζα αποκάλυψε ο γενικός γραμματέας Κοινωνικών Ασφαλίσεων Γιώργος Ρωμανιάς.

Μιλώντας σε τηλεοπτική εκπομπή, ο Ρωμανιάς ανέφερε ότι οι δανειστές στις τελευταίες συνεδριάσεις του Brussels Group απαίτησαν να αυξηθούν τα όρια ηλικίας για όλους, και για εκείνους που έχουν θεμελιώσει δικαίωμα μέχρι το 2012 στα 67 για πλήρη σύνταξη και στα 62 για μειωμένη.

«Η δική μας κόκκινη γραμμή ήταν ότι δεν θέλουμε να ανατραπούν θεμελιωμένα και κατοχυρωμένα συνταξιοδοτικά δικαιώματα. Λέμε λοιπόν να το κουβεντιάσουμε, να δεχτούμε να ανεβάσουμε τα όρια, αλλά να τα ανεβάσουμε με τέτοιο τρόπο, ώστε να μην θιγούν θεμελιωμένα και κατοχυρωμένα συνταξιοδοτικά δικαιώματα» ανέφερε ο Γιώργος Ρωμανιάς και πρόσθεσε:

«Μπορούμε να δεχτούμε να ισχύσει για όσους βγουν στην σύνταξη από το 2025 και πέρα. Άσοι έχουν θεμελιωμένο συνταξιοδοτικά δικαίωμα, θα έχουν μπροστά τους 10 χρόνια για να φύγουν και να μην θιγούν από την αύξηση των ορίων».

Υποστήριξε ότι το mail Χαρδούβελη, που ζητούν οι δανειστές να εφαρμοστεί, «έλεγε ότι από το τέλος του 2018 ανεβαίνουν τα όρια κατά δύο χρόνια και από το τέλος του 2020 πάνε όλοι στα 67 και στα 62. Αυτό εμείς δεν το δεχόμαστε» σημείωσε ο Γενικός Γραμματέας Κοινωνικών Ασφαλίσεων.

Το κατά πόσο θα… κρατηθούν οι κόκκινες γραμμές του Σύριζα είναι θέμα λίγων ωρών να επιβεβαιωθεί. Η αλήθεια είναι ότι ο Τσίπρας έχει συμφωνήσει σε όλα, δεν τηρεί καμμία από τις προεκλογικές του δεσμεύσεις και θα υπογράψει ένα νέο επαχθές Μνημόνιο, προδίδοντας την νωπή λαϊκή εντολή.

Το Γραφείο Τύπου της Χρυσής Αυγής εξέδωσε την κάτωθι ανακοίνωση: “Ο Τσίπρας μετά τον ΕΝΦΙΑ, τον κατώτατο μισθό και τη φοροεπιδρομή, ετοιμάζεται να χτυπήσει και τις συντάξεις των Ελλήνων πολιτών, συνεχίζοντας το καταστροφικό μνημονιακό έργο Σαμαρά και Βενιζέλου, που οδηγεί τη χώρα στην εξαθλίωση“.

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/mnhmoniakh-omologia-apo-rwmania-oi-daneistes-apaitoun-aujhsh-twn-suntajiodo#ixzz3Zg0zu7Ek

Exit mobile version