Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Το Κόσοβο προειδοποιεί για την Θράκη

Το Κόσοβο προειδοποιεί για την Θράκη

Είναι γνωστό ότι ο πρωθυπουργός της Αλβανίας Έντι Ράμα ούτε λίγο ούτε πολύ προειδοποίησε για μια βίαιη αλλαγή των συνόρων στα Βαλκάνια, δηλώνοντας ότι «η ενοποίηση της Αλβανίας και του Κοσόβου είναι αναπόφευκτη». Μάλιστα, μπροστά στην προοπτική δημιουργίας της «Μεγάλης Αλβανίας», δεν διστάζει να κάνει επίδειξη πυγμής απέναντι στην Ευρωπαϊκή Ένωση, ξεκαθαρίζοντας ότι το μοναδικό αναπάντητο ερώτημα είναι το αν «θα συμβεί στο πλαίσιο της Ε.Ε ως μια φυσική και κατανοητή από όλους διαδικασία ή αν θα πραγματοποιηθεί ως μια αντίδραση στην τύφλωση ή στην οκνηρία των Βρυξελλών»!

Βεβαίως, η ιδέα της «Μεγάλης Αλβανίας» είναι κάτι που γοητεύει τους αλβανούς εδώ και αρκετά χρόνια. Το 2010 δημοσκόπηση της αμερικανικής εταιρείας Gallup είχε αποκαλύψει ότι το 62% των αλβανών στην Αλβανία, το 81% αυτών στο Κόσοβο και το 52% στα Σκόπια τάσσονται υπέρ της δημιουργίας ενός «μεγάλου αλβανικού κράτους». Σήμερα, θεωρείται ως δεδομένο ότι τα ποσοστά αυτά έχουν αυξηθεί κατά πολύ. Δεν είναι, μάλιστα, καθόλου τυχαίο το ότι ο Ράμα επέλεξε να κάνει αυτές τις δηλώσεις έχοντας στο πλευρό του τον Χασίμ Θάτσι.

Ο υπουργός Εξωτερικών του Κοσόβου, στον πόλεμο της Γιουγκοσλαβίας ήταν ο πολιτικός αρχηγός του «Απελευθερωτικού Στρατού του Κοσόβου» (UCK) και με το ψευδώνυμο «φίδι» ηγήθηκε της ένοπλης αυτής συμμορίας. Μάλιστα, το Συμβούλιο της Ευρώπης του απήγγειλε κατηγορίες για εγκλήματα πολέμου και για συμμετοχή του σε πώληση οργάνων αιχμαλώτων για μεταμοσχεύσεις στην Δύση, όταν ο UCK μαχόταν εναντίον της Σερβίας για τα εδάφη του Κοσόβου. Ακόμα και τα αποδεικτικά στοιχεία, όμως, που είχαν κατατεθεί μέχρι και από το FBI δεν κρίθηκαν ικανά να τον οδηγήσουν στην φυλακή. Βεβαίως, οι επεκτατικές βλέψεις της Αλβανίας στρέφονται και κατά της Ελλάδας.

Δεν μπορεί να ξεχαστεί το περιστατικό που συνέβη πριν λίγους μήνες στο Βελιγράδι, με τον Όλσι Ράμα-αδερφό του αλβανού πρωθυπουργού- να στέλνει στο γήπεδο αεροπλανάκι με την σημαία του «κράτους» που θέλει να εγκαθιδρύσει στα Βαλκάνια. Σε αυτήν απεικονίζονται εδάφη στην Ήπειρο, την Δυτική Μακεδονία και την Κέρκυρα, με τα χρώματα της Αλβανίας, προεκτείνοντας κατά πολύ την ανυπόστατη θεωρία της λεγόμενης «Τσαμουριάς».

Τα όσα, όμως, συμβαίνουν στο Κόσοβο, όπου οι αλβανοί μετά τα αρχικά «ανθρώπινα δικαιώματα» προχώρησαν στην ανεξαρτητοποίηση της περιοχής και τώρα επιζητούν την ένωση με την «μητέρα Αλβανία», ας μας κρατήσουν σε αφύπνιση σχετικά με το τι ανάλογο επιζητούν οι τούρκοι στην Θράκη.

Γιώργος Μάστορας

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/to-kosobo-proeidopoiei-gia-thn-thrakh#ixzz3ZjCUUfVo

Exit mobile version