Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Στην Μέρκελ και πάλι ο Τσίπρας εκλιπαρεί γονυπετής για την επικοινωνιακή διαχείριση του νέου μνημονίου

Στην Μέρκελ και πάλι ο Τσίπρας εκλιπαρεί γονυπετής για την επικοινωνιακή διαχείριση του νέου μνημονίου

Πυρετώδεις και συνεχείς είναι οι συναντήσεις του Υπουργικού Συμβουλίου εν όψει της Συνόδου Κορυφής στη Ρίγα της Λετονίας στις 21 και 22 Μαΐου. Όπως μεταφέρουν κυβερνητικές πηγές: «Ό,τι ήταν δυνατό να συμφωνηθεί με τα τεχνικά κλιμάκια συμφωνήθηκε. Εξαντλήσαμε κάθε περιθώριο συμβιβασμού. Δεν υπάρχει άλλη δυνατότητα σύγκλισης σε αυτό το επίπεδο. Συνέχιση των συζητήσεων με τους τεχνοκράτες σημαίνει ότι πρέπει να κάνουμε κι άλλο πίσω εμείς και να δεχθούμε όλες τις θέσεις τους, χωρίς να διατηρούμε κόκκινες γραμμές και χωρίς καμία δική τους υποχώρηση. Αυτό το πράγμα δεν μπορεί να πάει άλλο»

Βεβαίως η δήλωση του ανώνυμου κυβερνητικού εκπροσώπου περιλαμβάνει τεχνηέντως την λέξη «κόκκινες γραμμές» την ώρα που όλες οι προεκλογικές εξαγγελίες της κυβερνήσεως έχουν καταπατηθεί. Μόνο και μόνο η ιδιωτικοποίηση του ΟΛΠ θα αρκούσε για να γίνει λόγος περί άτακτης υποχωρήσεως, όμως παράλληλα τα ρεπορτάζ κάνουν λόγο για ενιαίο (και ανεβασμένο ΦΠΑ), επιθετικές ιδιωτικοποιήσεις, περικοπές συντάξεων – μισθών και πάγωμα όλων των προεκλογικών εξαγγελιών.

Οι συριζαίοι επιχειρούν επικοινωνιακή διαχείριση του δρωμένου της άτακτης υποχωρήσεώς τους και έτσι εναποθέτουν ελπίδες στην επόμενη συνάντηση Τσίπρα – Μέρκελ, που θα γίνει στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής. Βεβαίως το πρώτο που χρήζει σχολιασμού είναι πλέον ο Τσίπρας συναντάται με την Μέρκελ σχεδόν μηνιαίως και είναι τουλάχιστον γελοίο το γεγονός ότι αναζητά στήριγμα σε αυτήν που μέχρι πρότινος αναθεμάτιζε.

Γιατί, όμως, ο Τσίπρας θα πάει στην Μέρκελ και τι θα της πει από την στιγμή που ουσιαστικά τα μέτρα έχουν κλειδώσει και έπονται ακόμα περισσότερα με τις επόμενες δόσεις; Στην προηγούμενη συνάντηση που είχε με την αρχιτοκογλύφο κέρδισε την διαβεβαίωσή της ότι το επικοινωνιακό παιχνίδι θα αφεθεί αποκλειστικά στα χέρια των Αθηνών. Τώρα θα επιδιώξει την «σαλαμοποίηση» των μέτρων. Δηλαδή θα επιδιώξει την παροχή σε δόσεις των μέτρων, έτσι ώστε να μπορεί να επικαλείται μόνιμα το επιχείρημα ότι δήθεν διαπραγματεύεται. Θα ζητήσει από την αρχιτοκογλύφο να μην κατατεθεί ένα νομοσχέδιο που να τα περιλαμβάνει όλα, αλλά να αφεθεί η κυβέρνηση να περάσει τα μέτρα σε ένα μικρό βάθος χρόνου(το πολύ ενός μήνα), ώστε να είναι διαχειρίσιμο επικοινωνιακά.

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/sthn-merkel-kai-pali-o-tsipras-gonupeths-ekliparei-gia-thn-epikoinwniakh-di#ixzz3a2OWmHuj

Exit mobile version