Ο βουλευτής Σερρών, Αρτέμης Ματθαιόπουλος, στην τοποθέτησή του στην Επιτροπή Απολογισμού και Γενικού Ισολογισμού του Κράτους και ελέγχου εκτέλεσης του προϋπολογισμού για το α’ τρίμηνο του 2015, τόνισε ότι όλο αυτό το διάστημα γίνεται λόγος περί διαπραγμάτευσης του μνημονίου με τους θεσμούς, δηλαδή την τρόικα, και την κάλυψη των χρηματοδοτικών αναγκών της χώρας μας.
Υπενθύμισε ότι το κόστος αυτής της προσπάθειας από την προηγούμενη συγκυβέρνηση ήταν να φέρει προ τετελεσμένου τον Ελληνικό λαό, οδηγώντας τον στην φτωχοποίηση, την ανεργία και την αυτοχειρία. Οι δε προσπάθειες κάλυψης μέρους ή του συνόλου του χρέους είναι πιεστικές, όταν μάλιστα αυτό θεωρείται μη επαχθές, γεγονός που καταδεικνύει ότι η επιχειρηματολογία της συγκυβέρνησης, για κήρυξη μέρους ή του συνόλου του χρέους ως επαχθές, εξουδετερώνεται από τα λεγόμενα των προηγηθέντων εισηγητών των άλλων κομμάτων.
Το γεγονός ότι η Ελλάδα πρέπει να καταστεί ένας αξιόπιστος δανειολήπτης σημαίνει ότι πρέπει να γίνει αξιόπιστος με όρους αγοράς, δηλαδή όρους αδυσώπητους, με τα γνωστά τραγικά αποτελέσματα. Η χώρα μας δεν πρέπει να προσβλέπει σε μια αξιοπιστία με όρους οικονομικούς-τοκογλυφικούς, αφού έτσι διαιωνίζεται το πρόβλημα, και μόνο οι πρακτικές διαφοροποιούνται.
Όσον αφορά στο θέμα του ΑΕΠ και την αύξησή του στο 2,2%, πρέπει να αποσαφηνιστούν κάποιοι ορισμοί, καθώς οι Έλληνες πολίτες ακούνε για ανάπτυξη και πρωτογενές πλεόνασμα αλλά τίποτα από αυτά δεν συμβαίνει. Ο συναγωνιστής Ματθαιόπουλος επεσήμανε ότι ο όρος “ανάπτυξη” προϋποθέτει την παραγωγική διαδικασία, την συσσώρευση κεφαλαίων, την τεχνολογική πρόοδο και την αύξηση πληθυσμού, κανένα εκ των οποίων δεν διαθέτει η Ελλάδα, αφού όλες οι παραγωγικές μονάδες και ο πρωτογενής τομέας έχουν απαξιωθεί εσκεμμένα.
Ο συναγωνιστής αμφισβήτησε τα λεγόμενα του κ. Σταϊκούρα περί υπάρξεως πρωτογενούς πλεονάσματος, καθώς πλεόνασμα υπάρχει όταν ένας οικονομικός οργανισμός παρουσιάζει περισσότερα έσοδα από έξοδα, χωρίς να υφίσταται η ανάγκη αποπληρωμής κάποιου χρέους. Πώς, λοιπόν, κάποιοι ισχυρίζονται ότι η Ελλάδα έχει πρωτογενές πλεόνασμα όταν καλείται να λάβει αλλεπάλληλα έντοκα δάνεια προκειμένου να αποπληρώνει προηγούμενα δάνεια, ενώ υφίσταται το χρέος των 320 δισεκατομμυρίων ευρώ και έχουν αδρανοποιηθούν όλες οι παραγωγικές της μονάδες;
Ως προς την συμφωνία της 20ης Φεβρουαρίου, ο συναγωνιστής Ματθαιόπουλος κατήγγειλε ότι τα τεκταινόμενα με τους “εταίρους” παραμένουν στο σκοτάδι, στην δε πρόσφατη συνάντηση της 11ης Μαΐου, στο EUROGROUP, η κυβέρνηση επικαλέστηκε όσα επικαλείτο ο κ. Σαμαράς, δηλαδή την “πρόοδο”, στο όνομα της οποίας η συγκυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ διέλυσε την ελληνική οικονομία, για να ικανοποιηθούν οι τράπεζες, το ΔΝΤ και οι ευρωπαίοι τοκογλύφοι. Η σημερινή συγκυβέρνηση και ο αρμόδιος υπουργός δεν διαθέτουν, όμως, την στοιχειώδη πολιτική βούληση ώστε να καταστήσουν σαφές στους δανειστές ότι δεν δύναται να εξυπηρετηθεί το εν λόγω χρέος, ένα χρέος που ο πενόμενος Ελληνικός λαός δεν μπορεί και δεν επιθυμεί να αποπληρώσει αφού δεν το δημιούργησε ο ίδιος.
Πάγια θέση της Χρυσής Αυγής είναι η άμεση καταγγελία του μνημονίου και η ρήξη με τους τοκογλύφους δανειστές, ώστε να καλυφθούν πρώτα οι ανάγκες του Ελληνικού Λαού και κατόπιν -και εφόσον το επιτρέπουν οι οικονομικές συνθήκες- με όρους αμοιβαίου σεβασμού να αποσαφηνιστεί τι πρέπει να καλύψουν οι εταίροι απέναντι στην Ελλάδα και τι η Ελλάδα σε αυτούς.
Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/artemhs-matthaiopoulos-wmh-paradochh-apo-thn-sugkubernhsh-gia-amesh-ejuphre#ixzz3a87IG3Xg