Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Δραστηριότητες Τοπικών: Πειραιάς, Καλαμάτα, Κέρκυρα, Σαλαμίνα

Την Παρασκευή, 08-05-15, πραγματοποιήθηκε με απόλυτη επιτυχία ομιλία στα γραφεία της Τ.Ο. Πειραιώς, από τον Συναγωνιστή και Δημοτικό Σύμβουλο της Ελληνικής Αυγής για τον Πειραιά, Ηλία Κατσαφάδο. Ο Συναγωνιστής ξεκίνησε την ομιλία του με ιστορική αναδρομή, αναλύοντας έτσι όλες τις φάσεις της εξελικτικής πορείας του τραμ, από το 2004 όπου επανήλθε μέχρι σήμερα, καυτηριάζοντας έτσι τους λανθασμένους και αντιλαϊκούς χειρισμούς όλων των δημάρχων που έχουν περάσει από τον Πειραιά από εκείνη την περίοδο.

Έπειτα γνωστοποίησε στους παρευρισκόμενους, πως από το 100% της δαπάνης, έχει απορροφηθεί ήδη το 70%, ενώ έχει υλοποιηθεί μόλις το 18% του έργου. Κατά συνέπεια, πρόκειται για μία ακόμη περίπτωση όπου ο Ελληνικός Λαός και πάλι είναι προδομένος και εξαπατημένος, έχοντας μείνει μονάχα με τα παχιά λόγια και τις υποσχέσεις πολιτικάντηδων. Στη συνέχεια, μίλησε για τα βασικότερα προβλήματα, από τα δεκάδες που πρόκειται να έρθουν στην ζωή του Πειραιά με την έλευση του τραμ. Κλείνοντας με την υπόθεση του τραμ, ο Συναγωνιστής τόνισε πως δεν είμαστε εναντίον μέσων σταθερής τροχιάς (Αττικό μετρό, ΗΣΑΠ, τρόλευ), αλλά ο Πειραιάς πραγματικά ΔΕΝ χρειάζεται το τραμ, καθώς επί της ουσίας είναι ένας δήμος χρεοκοπημένος. Το τραμ άλλωστε, είναι  ένα μέσο όχι ιδιαίτερα λειτουργικό, αλλά ένα μέσο “βόλτας”, που εκτός από την αιματηρή δαπάνη του, μόνο δεινά πρόκειται να φέρει στην ζωή της πόλης.

Τέλος, ο Συναγωνιστής έκλεισε την ομιλία του, αναφερόμενος στους πλειστηριασμούς. Κάθε εβδομάδα δέκα με είκοσι Ελληνικές οικογένειες χάνουν τα σπίτια τους για μία κατάσταση και για ένα χρέος για το οποίο δεν ευθύνονται οι ίδιοι, μα το φαύλο πολιτικό κατεστημένο και το μνημόνιο. Η Χρυσή Αυγή στέκεται εμπράκτως στο πλευρό αυτών των ανθρώπων μέχρι το τέλος. Ούτε ένας Έλληνας στον δρόμο!

Τ.Ο. Καλαμάτας – Ομιλία πραγματοποιήθηκε στα γραφεία μας το Σάββατο, 9/5, με θέμα: «Παγκοσμιοποίηση και Ουκρανία». Κεντρικός ομιλητής ήταν ο συναγωνιστής και γραμματέας της τοπικής μας κ. Γιαννακόπουλος Γεώργιος ο οποίος ανέλυσε τα γεωστρατηγικά συμφέροντα που εκφράζονται μέσω των εξελίξεων στην Ουκρανία, τον ρόλο των αμερικανοσιωνιστών και τον κίνδυνο που ελλοχεύει η κλιμάκωση της έντασης στην περιοχή για την Ελλάδα και γενικότερα την Ευρώπη, επισημαίνοντας ότι οι δυνάμεις της παγκοσμιοποίησης επιδιώκουν στην ουσία την ικανοποίηση των συμφερόντων της δυτικής υπερδύναμης εις βάρος των ευρωπαϊκών λαών αλλά και της Ρωσίας, μη διστάζοντας για τον σκοπό αυτό να δυναμιτίσουν τις μέχρι πρόσφατα καλές σχέσεις μεταξύ Μόσχας και Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Στην συνέχεια ο συναγωνιστής Γιαννακόπουλος ανέφερε ότι στα σχέδια των υπέρμαχων της παγκοσμιοποίησης, εκτός από τις διάφορες φιλοδυτικές ΜΚΟ, την ευρωπαϊκή αριστερά, η οποία θέλει πρόθυμους και διανοητικά αφοπλισμένους σκλάβους, μια άμορφη και ανόητη μάζα χωρίς μέλλον και πατρίδα και σε απόλυτη εξάρτηση δουλείας από τον διεθνή Σιωνισμό,στέκεται ως συμπαραστάτης των σχεδίων της παγκοσμιοποιήσεως και η Νέα Δημοκρατία, που μέσω του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος  προτείνει ακόμη και τον πόλεμο με την Ρωσία και στενή συνεργασία ΕΕ – ΗΠΑ, ούτως ώστε να μην κινδυνεύσει η «φιλελεύθερη παγκόσμια τάξη». Κλείνοντας, ο συναγωνιστής Γιαννακόπουλος επεσήμανε πως η Χρυσή Αυγή είναι η μόνη πολιτική δύναμη στην Ελλάδα που παίρνει σαφή θέση έναντι των σχεδίων της παγκοσμιοποίησης, δηλαδή της παγκόσμιας κηδεμονίας των ΗΠΑ και για την θέση της αυτή, την πολεμούν όλοι οι διεθνείς οργανισμοί, οι φιλοδυτικές, προοδευτικές ΜΚΟ και φυσικά, ολόκληρο το δήθεν «συνταγματικό», (στην πραγματικότητα «μνημονιακό») τόξο.

Την Παρασκευή 08/05 πραγματοποιήθηκε στα γραφεία του Πυρήνα Κέρκυρας ομιλία σχετικά με την Εθνικιστική Εργατική Πρωτομαγιά καθώς και τις προτάσεις της Χρυσής Αυγής για την αναβίωση και ενδυνάμωση της πρωτογενούς παραγωγής της πατρίδας μας ως ισχυρό εφαλτήριο για την μελλοντική οικονομική ανάπτυξη στα πλαίσια ενός Εθνικού και Λαικού κράτους. Ένας από τους πλέον σημαντικούς παράγοντες αυτής της ανάκαμψης αποτελεί ο Έλληνας εργαζόμενος  ο οποίος έχει επιλέξει να συστρατευθεί με τη Χρυσή Αυγή στον κοινό Αγώνα για την οριστική απελευθέρωση της πατρίδας από τα νύχια των διεθνών και εγχώριων πλουτοκρατών. Ως είθισται η εκδήλωση έκλεισε με τον Εθνικό μας Ύμνο και τον ύμνο του Κινήματος.

Την Κυριακή 10 Μαΐου 2015 στα πλαίσια των πολιτιστικών δράσεων αντιπροσωπεία συναγωνιστών της Τ. Ο. Σαλαμίνος του Λαϊκού Συνδέσμου ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ, πραγματοποίησε επίσκεψη στα ”Κυχρέως άντρα” (σπήλαιο Ευριπίδη) στη νότια πλευρά του νησιού και στο ιερό του Διονύσου που βρίσκεται υπό τη σκιά του σπηλαίου με παρακείμενη αρχαία πηγή που αναβλύζει έως σήμερα. Ένας παραμυθένιος περίπατος 15′ μέσα σε δάσος ακολουθώντας αρχαίο μονοπάτι… Πραγματοποιήθηκε ξενάγηση από συναγωνιστή που εργάστηκε εκεί κατά τις ανασκαφικές περιόδους της δεκαετίας του 1990.Το σπήλαιο βρίσκεται σε υψόμετρο 115 μ. πάνω από την επιφάνεια της θάλασσας, με πανοραμική θέα στη θαλάσσια έκταση του Σαρωνικού με την Αφαία, την χερσόνησο των Μεθάνων και την Τροιζήνα να διακρίνονται στον ορίζοντα.

Όπως ενημερωθήκαμε είναι ο τόπος, που πλέον αποδεδειγμένα βάσει ευρημάτων ο μεγάλος αρχαίος ποιητής χρησιμοποιούσε ως ησυχαστήριο ώστε να εμπνέεται για να γράφει τις τραγωδίες του… Το σπήλαιο χρησιμοποιήθηκε ως χώρος ανθρώπινης εγκατάστασης, λατρείας, ταφής, αλλά και απόκρυψης με συνεχή ανθρώπινη παρουσία σε όλες τις χρονικές περιόδους, από τους νεότερους Νεολιθικούς χρόνους ( 5300-4300 π. Χ.) έως σήμερα. Ως εθνικιστές φυσιολάτρες και όχι οικολόγοι εισήλθαμε με ευλάβεια στα σπλάχνα του, σαν απλοί περαστικοί επισκέπτες αυτού του Ιερού τόπου, πατώντας στα βήματα των προγόνων και σεβόμενοι τόσο τον χώρο με τα μικρά σταλακτιτικά και σταλαγμιτικά αριστουργήματα, όσο και την ηρεμία των μικρών συμπαθητικών ενοίκων του… (των νυχτερίδων), που κατοικούν στους σκοτεινούς του θαλάμους εδώ και χιλιάδες χρόνια.

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/drasthriothtes-topikwn194#ixzz3aBeIkJCX

Exit mobile version