Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Προκλητική η πρώην ΥπΕξ των ΗΠΑ κατηγορεί την Ελλάδα για την επίθεση στο Κουμάνοβο

Προκλητική η πρώην ΥπΕξ των ΗΠΑ κατηγορεί την Ελλάδα για την επίθεση στο Κουμάνοβο

Μια θλιβερή φιγούρα του παρελθόντος, η Μαντλίν Ολμπράιτ , βγήκε από την ναφθαλίνη κι έκανε κάποιες δηλώσεις για τα πρόσφατα αιματηρά επεισόδια στο Κουμάνοβο των Σκοπίων, στα οποία προσπάθησε να εμπλέξει και την Ελλάδα. Η πρώην υπουργός εξωτερικών (1997-2001) των ΗΠΑ, έδωσε συνέντευξη στην κρατική τηλεόραση των Σκοπίων, εκφράζοντας την άποψη ότι οι βίαιες αναταραχές πριν από λίγες ημέρες στο Κουμάνοβο υποκινήθηκαν είτε από τους αλβανούς του Κοσσυφοπεδίου, είτε από τους… Έλληνες! Κι αυτά τα εξωφρενικά τα είπε ενώ ήδη είχαν συλληφθεί οι υπαίτιοι της επίθεσης και είχε γίνει γνωστή η αλβανική ταυτότητά τους.

«Όταν διαβάζουμε για τα γεγονότα της τελευταίας εβδομάδας, είναι πραγματικά ενοχλητικά. Και πάλι πρόκειται για ορισμένες εξτρεμιστικές ενέργειες και διασπάσεις σε διάφορες εθνοτικές ομάδες. Το ερώτημα είναι εάν το Κοσσυφοπέδιο συμμετέχει ή οι Έλληνες», δήλωσε χαρακτηριστικά η Ολμπράιτ, ενώ στην συνέχεια προανήγγειλε ουσιαστικά επέμβαση των αμερικανών στην περιοχή, λέγοντας ότι «Δεν θέλουμε να δούμε κλιμάκωση και τώρα ήρθε η ώρα για εμάς να λάβουμε κάποια μέτρα και όχι όταν η κατάσταση γίνει δυσκολότερη».

Ταυτόχρονα, δεν έχασε την ευκαιρία να ταυτιστεί με την σκοπιανή πλευρά στο ζήτημα της ονομασίας του κρατικού αυτού μορφώματος, υποστηρίζοντας ότι «Ποτέ δεν μπορούσα να καταλάβω την τρέλα για το ζήτημα της ονομασίας και δεν γνωρίζω πότε θα επιλυθεί το θέμα, αλλά σήμερα όλοι την αποκαλούμε Μακεδονία». Το τι πραγματικά κρύβεται στις δηλώσεις της Ολμπράιτ (η οποία υποστηρίζει ότι ανακάλυψε την εβραϊκή της καταγωγή σε αρκετά μεγάλη ηλικία) είναι κάτι το οποίο σίγουρα έχει σχέση και με τις επιθυμίες της εξωτερικής πολιτικής των ΗΠΑ στα Βαλκάνια.

Η ανάμειξη από το πουθενά της Ελλάδας, για δήθεν πιθανή εμπλοκή της στην ένοπλη επίθεση στο Κουμάνοβο, μόνο τυχαία δεν μπορεί να θεωρηθεί και είναι πολύ πιθανό να εμπλέκεται στις επιδιώξεις των ΗΠΑ για την επιβολή των συμφερόντων τους στην περιοχή των Βαλκανίων. Το ύψος της απάντησης της  Ολπράιτ για την επίθεση, με την «αμφιβολία» της για την εθνική ταυτότητα των δραστών, είναι στην ουσία απαλλακτικό για τους αλβανούς και ενοχοποιητικό για την Ελλάδα. Με την γνωστή κτηνώδη προϋπηρεσία της στους βομβαρδισμούς του ΝΑΤΟ στην Σερβία, όλα μπορεί να τα περιμένουμε από την αδίστακτη αυτή μέγαιρα και την υπερδύναμη την οποία υπηρετεί.

Γιώργος Μάστορας

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/proklhtikh-h-prwhn-upej-twn-hpa-kathgorei-thn-ellada-gia-thn-epithesh-sto-k#ixzz3aIKq7dSk

Exit mobile version