Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Νέο πακέτο «διάσωσης» με νέα σκληρά μέτρα προαναγγέλλουν οι… θεσμοί

Νέο πακέτο «διάσωσης» με νέα σκληρά μέτρα προαναγγέλλουν οι… θεσμοί

Τα ψέματα των Συρυζαίων για σκληρή διαπραγμάτευση και ρήξη τελειώνουν. Έρχεται νέο πακέτο διάσωσης δηλαδή νέο Μνημόνιο με νέα σκληρά μέτρα.

Ακόμα και αν κλείσουν οι διαπραγματεύσεις, η Ελλάδα χρειάζεται οπωσδήποτε τρίτο πακέτο βοήθειας το καλοκαίρι, αναφέρει μεγάλο ρεπορτάζ της γερμανικής εφημερίδας Welt, όπου μιλούν κύκλοι των θεσμών. Για τρίτο πακέτο βοήθειας μιλά και ο αντικαγκελάριος της Γερμανίας τονίζοντας ότι στην Ελλάδα θα δοθεί ένα τρίτο πακέτο βοήθειας μόνο αν η χώρα εκπληρώσει τις υποχρεώσεις της.

Βέβαιοι ότι η Ελλάδα θα χρειαστεί ένα τρίτο πακέτο βοήθειας το καλοκαίρι εμφανίζονται κύκλοι των Θεσμών, με τους οποίους διαπραγματεύεται η Αθήνα. Όπως δηλώνουν στην Die Welt, ακόμη κι αν η Ελλάδα πάρει τα 7,2 δισ. ευρώ, τα χρήματα θα εξαντληθούν το καλοκαίρι και στη συνέχεια ο Αλέξης Τσίπρας θα αναγκαστεί να ζητήσει νέα βοήθεια, που θα υπόκειται σε νέους όρους.

«Δεν μπορούμε να φανταστούμε πώς θα το ”πουλήσει” αυτό στο λαό του, όταν ήδη έχει πολιτική εντολή για ολοκλήρωση του δεύτερου προγράμματος», αναφέρουν διαπραγματευτικοί κύκλοι στη γερμανική εφημερίδα. Τονίζουν όμως ότι η Ελλάδα όμως χρειάζεται περαιτέρω βοήθεια«Στην πραγματικότητα, θα έπρεπε ήδη τώρα να το διαπραγματευόμαστε», υπογραμμίζουν.

Σε ένα τρίτο πακέτο βοήθειας προς την Ελλάδα αναφέρθηκε και ο Ζίγκμαρ Γκάμπριελ, σε συνέντευξή του στην Bild. Ο υπουργός Οικονομίας της Γερμανίας ανέφερε συγκεκριμένα ότι «Είναι πιθανό να δοθεί περαιτέρω βοήθεια στην Ελλάδα, αν η Αθήνα εκπληρώσει τις υποχρεώσεις της απέναντι στους δανειστές», ενώ τόνισε πως το Grexit δεν είναι οικονομικά αλλά πολιτικά επικίνδυνο.

Βέβαια η διαπραγματευτική πολιτική που ακολουθεί η κυβέρνηση επιβεβαιώνει απολύτως τις δηλώσεις των θεσμών, αφού ήδη οι Συριζαίοι έχουν αρπάξει όλα τα αποθεματικά των φορέων για να εκπληρώσουν τις υποχρεώσεις τους απέναντι στους δανειστές.

Διαβάστε επίσης: Τράπεζα Barclays: Στημένη η… “σκληρή διαπραγμάτευση”

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/neo-paketo-diaswshs-me-nea-sklhra-metra-proanaggelloun-oi-thesmoi#ixzz3aPp7eFCi

Exit mobile version