Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Ξύνεται στην… γκλίτσα του Καραμανλή ο βουλευτής Μεσσηνίας, Σαμαράς

Ξύνεται στην... γκλίτσα του Καραμανλή ο βουλευτής Μεσσηνίας, Σαμαράς

Αποφασισμένος να διαλύσει τα πάντα μέσα στη ΝΔ δείχνει ο Σαμαράς, αρκεί να παραμείνει κολλημένος στην αρχηγική καρέκλα, έστω κι αν το κόμμα συρρικνωθεί σε δραματικό βαθμό. Βλέποντας την κατάσταση να γίνεται ολοένα και πιο δυσχερής γι’ αυτόν, δεν διστάζει «να τα παίζει όλα για όλα», κάνοντας επίθεση ακόμη και στον προκάτοχό του στην ηγεσία της ΝΔ, Κώστα Καραμανλή. Σε συνέντευξή του στην φυλλάδα του Μπόμπολα και ερωτώμενος αν θεωρεί ότι όντως υπάρχει ένα «πολιτικό φλερτ» ανάμεσα στους Τσίπρα και Καραμανλή, απήντησε ως εξής: «Ασφαλώς όχι. Και πιστεύω πως ο ίδιος ο Κώστας Καραμανλής καταλαβαίνει πως όσοι τα ισχυρίζονται αυτά δεν του κάνουν καλό και εξυπηρετούν τους δικούς τους και μόνο σκοπούς».

Όποιος μπορεί να διαβάσει πίσω από τις λέξεις, διαπιστώνει ότι ο Σαμαράς επιτίθεται εμμέσως στον Καραμανλή, αφήνοντας να εννοηθεί ως αδιανόητη οποιαδήποτε προσπάθεια στήριξης άλλου πολιτικού προσώπου πέρα από τον αρχομανή και νυν επικεφαλής της ΝΔ. Ο Σαμαράς, αντιλαμβανόμενος ότι βρίσκεται περικυκλωμένος από τους αμφισβητίες του, οι οποίοι αυξάνονται σε καθημερινή βάση, δεν λογαριάζει τίποτα στις προσπάθειες του να κρατήσει την αρχηγία.

Βεβαίως, ο Καραμανλής πολιτικά είναι υπερεκτιμημένος. Στις δύσκολες στιγμές της Χώρας, όταν ήταν ο ίδιος πρωθυπουργός, «την έκανε με ελαφριά πηδηματάκια» αρνούμενος να τεθεί προ των ευθυνών του και να αντιμετωπίσει ριζικά την κατάσταση. Έδειξε, έτσι, ότι μοιάζει  ως προς την ευθυνοφοβία στον ψευτοεθνάρχη θείο του.  Αντί να εννοεί όσα έλεγε και να πολεμήσει την διαπλοκή και τους «νταβατζήδες» (όπως ο ίδιος τους αποκαλούσε), με τις πράξεις του απέδειξε ότι είναι ικανός μόνο στο να λέει μεγάλα λόγια όταν ξεκοκαλίζει κοψίδια στις ταβέρνες, καθώς και να παίζει «πλέι-στέισον».

Από εκεί και πέρα, όμως, η ύπουλη συμπεριφορά του Σαμαρά απέναντι στον άνθρωπο, που τον έβγαλε από τη ναφθαλίνη και τον επανέφερε στη ΝΔ, παρά τις έντονες αντιρρήσεις του Μητσοτακαίϊκου, καταδεικνύει ότι ο τύπος αυτός είναι πραγματικά αγνώμων, αχάριστος και αδίστακτος μπροστά στην εξυπηρέτηση των στενών συντηρητικών του συμφερόντων.

Και όμως, ο θλιβερός και επικίνδυνος -για τον Τόπο- αυτός πολιτικάντης με την μνησικακία και την ψυχική κούραση να αποτελούν τα κύρια χαρακτηριστικά του, χαμένος μέσα στις ψευδαισθήσεις του παρακμιακού του μικρόκοσμου, θεωρεί ότι μπορεί να ελπίζει στην επαναφορά του στην πρωθυπουργία.

Γιώργος Μάστορας

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/emmesh-epithesh-tou-samara-kata-kai-tou-karamanlh#ixzz3aZmVtNZ0

Exit mobile version