Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Σφάζονται οι φατρίες των μνημονιακών στην ψοφοδεξιά

Σφάζονται οι φατρίες των μνημονιακών στην ψοφοδεξιά

Σύμφωνα με δημοσιογραφικές πηγές, την τελευταία στιγμή απετράπη γραπτή δήλωση του Κων. Μητσοτάκη δια της οποίας στρεφόταν κατά της ηγεσίας του κόμματος και συγκεκριμένα κατά του προέδρου της Α. Σαμαρά.

Για το έκρυθμο της κατάστασης στο εσωτερικό της συμμορίας της Συγγρού, σας ενημερώνουμε ανά τακτά χρονικά διαστήματα. Είναι δε πασιφανές το γεγονός των εσωκομματικών μαχαιρωμάτων, τα οποία λαμβάνουν χώρα όχι βεβαίως για το καλό της Πατρίδος, αλλά για τα μάτια (και όχι μόνο) των διεθνών δανειστών και τοκογλύφων.

Δημοσιογραφικές λοιπόν πληροφορίες αναφέρουν πως θέση στα εσωτερικά της συμμορίας προτίθετο να λάβει ο επίτιμος πρόεδρός της, ασκώντας μέσω γραπτής δήλωσης, οξεία κριτική στην ηγεσία της ΝΔ. Κυρίαρχο σημείο τριβής, η επερχόμενη συμφωνία με τους δανειστές την οποία αναμένεται να υπογράψει ο Τσίπρας και η συγκυβέρνηση Σύριζα-ΑΝΕΛ.

«Την ώρα που η πατρίδα μας χαροπαλεύει, κομματικοί και πολύ περισσότερο προσωπικοί υπολογισμοί δεν έχουν θέση», σημειώνει ο επίτιμος, συμπληρώνοντας με νόημα: «η ΝΔ οφείλει να διευκολύνει τον πρωθυπουργό να υπογράψει μια επώδυνη συμφωνία με τους πιστωτές»!

Πρόκειται δηλαδή για ευθεία σύγκρουση μεταξύ των δύο αντιμαχόμενων τάσεων του μορφώματος της ΝΔ, καθώς ο Κων. Μητσοτάκης κατηγορεί τον Σαμαρά για επικίνδυνο τυχοδιωκτισμό και πολιτικό καιροσκοπισμό. Αφορμή προφανώς για την αντίδραση Μητσοτάκη, υπήρξε η διαρροή προς τους δημοσιογράφους περί προθέσεως της ηγεσίας της ΝΔ να προκρίνει την καταψήφιση της επερχόμενης συμφωνίας μεταξύ Σύριζα και δανειστών.

Γι’ αυτό το λόγο, ο Κων. Μητσοτάκης επισημαίνει: «Το άθλιο σύστημα που μας ταλαιπώρησε τα τελευταία χρόνια, άλλα να λέμε όταν είμαστε αντιπολίτευση και άλλα να πράττουμε όταν γίνουμε κυβέρνηση, καιρός είναι να πάρει ένα τέλος»!

Η πρόθεση του επίτιμου απετράπη την ύστατη στιγμή, για λόγους που άπτονται της τακτικής την οποία θα ακολουθήσει το μητσοτακέϊκο έναντι της κλίκας Σαμαρά. Παρά ταύτα, ένα είναι σίγουρο: η επερχόμενη συμφωνία της κυβέρνησης Τσιπροκαμμένων με τους διεθνείς δανειστές αναμένεται να προκαλέσει σοβαρούς τριγμούς όχι μόνο στα δικά τους κόμματα αλλά και στο συνονθύλευμα της Συγγρού, με τις εσωκομματικές φατρίες να ακονίζουν ήδη τα μαχαίρια τους!

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/sfazontai-oi-fatries-twn-mnhmoniakwn-sthn-psofodejia#ixzz3aiP0sjRm

Exit mobile version