Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

“Φατούρο” σε Τσίπρα στη Ρίγα: Συνέχεια του Μνημονίου απαίτησαν οι διεθνείς τοκογλύφοι

“Φατούρο” σε Τσίπρα στη Ρίγα: Συνέχεια του Μνημονίου απαίτησαν οι διεθνείς τοκογλύφοι

Πολλές προσδοκίες δημιούργησαν για άλλη μία φορά τα παπαγαλάκια του συστήματος από το ταξίδι του Τσίπρα στην Ρίγα της Λετονίας. Κάποιοι έσπευσαν να βρουν και… σημειολογία από το γεγονός ότι ο πρωθυπουργός φέρεται να πήγε εκεί με C – 130, προκειμένου να μιλήσουν για… «μαχητικό πνεύμα».

Εν τέλει η όλη συζήτηση κατέληξε σε ιλαροτραγωδία, αφού υπήρξαν μέχρι και φωτογραφίες που ο Γιούνκερ «φοράει» γραβάτα στον Τσίπρα και να τον «σκαμπιλίζει» στον σβέρκο. Η εν λόγω εικόνα που δημοσιεύουμε, ξέφυγε μάλιστα από το επίπεδο της «σημειολογίας», αφού μεταφράστηκε σε ουσιαστική πανωλεθρία για την κυβέρνηση, όπως αποτυπώθηκε και στις δηλώσεις των μετεχόντων στην συνάντηση.

Παρότι, ο Τσίπρας ζήτησε την τριμερή συνάντηση με Ολάντ – Μέρκελ, προκειμένου να ζητήσει για άλλη μία φορά «πολιτική λύση» στο πρόβλημα του αν τελικά θα υπογραφεί η συμφωνία ή όχι. Οι δημοσιογράφοι περνούσαν μία εικόνα ότι ο Τσίπρας θα μεταβεί στη Ρίγα, προκειμένου να εξασφαλίσει τις «κόκκινες γραμμές».

Τελικά το μοναδικό που εξασφάλισε ο Τσίπρας ήταν ένας «κόκκινος σβέρκος», αφού η Μέρκελ έδειξε την θέλησή της για να αφεθούν στην άκρη τα επικοινωνιακά τεχνάσματα και να υπογραφεί άμεσα το τρίτο μνημόνιο. Συγκεκριμένα είπε: «Πρέπει να γίνει πιο εντατική δουλειά σε τεχνικό επίπεδο για την Ελλάδα». Παρέπεμψε, δηλαδή το θέμα στα τεχνικά κλιμάκια, προκειμένου να αποφασιστούν οι συγκεκριμένες τιμές που θα έχουν τα φορομπηχτικά μέτρα, που θα περιλαμβάνει το τρίτο μνημόνιο εναντίον των Ελλήνων πολιτών.

Κοινώς, το ζήτημα για τους διεθνείς τοκογλύφους δεν είναι το αν θα υπογραφεί το νέο μνημόνιο. Αυτό το θεωρούν αυτονόητο, αφού περιλαμβάνεται στην συμφωνία της 20ης Φεβρουαρίου. Το μοναδικό ζήτημα, γι’ αυτούς, είναι αν η τελική συμφωνία θα έχει ενιαίο ΦΠΑ στο 22% ή στο 23%. Με αυτά τα δεδομένα πορεύονται και δεν αποδέχονται οτιδήποτε άλλο πέρα από αυτό.

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/fatouro-sth-riga-tsampa-petaje-to-c-130-sunecheia-tou-mnhmoniou-apaithsan-o#ixzz3assID0Ag

Exit mobile version