Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Παρά τις γονυπετείς παρακλήσεις… ΗΠΑ προς συγκυβέρνηση: Υπογράψτε το νέο μνημόνιο και γρήγορα!

Παρά τις γονυπετείς παρακλήσεις... ΗΠΑ προς συγκυβέρνηση: Υπογράψτε το νέο μνημόνιο και γρήγορα!

Τις τελευταίες ημέρες είχαν πραγματοποιηθεί πλήθος τηλεφωνικών συνομιλιών, αλλά και η επίσκεψη Καμμένου στις ΗΠΑ, προκειμένου να ζητηθεί έλεος από την αμερικανική κυβέρνηση και να υπάρξει μεσολάβηση στο ΔΝΤ. Η κυβέρνηση θεωρούσε ότι με αυτόν τον τρόπο θα μπορούσε να αμβλύνει τις όποιες αντιρρήσεις του ΔΝΤ ως προς την σύναψη ενός επαχθούς τρίτου μνημονίου, το οποίο η κυβέρνηση φιλοδοξεί να υπογράψει τμηματικά, ώστε να μπορέσει να μην ξεφτιλιστεί στα μάτια των ψηφοφόρων της.

Η κατάληξη των προσπαθειών είχε διαφανεί από την αρχή, αφού ο Καμμένος κατέληξε να συναντιέται με υφυπουργό και μάλιστα να στέκεται προσοχή ενώπιον της. Το γεγονός ότι τόσο ο ομόλογος του Καμμένου, όσο και ο αναπληρωτής του δήλωσαν κώλυμα, έδειξε την απαξία των αμερικανών στο συριζοψεκασμένο αίτημα για έλεος.

Εν τέλει, η ανακοίνωση του αμερικανικού υπουργείου Οικονομικών, ύστερα από συνομιλία του αμερικανού Υπουργού, Τζ. Λιου, με τον Αλέξη Τσίπρα, έδειξε επακριβώς τι πρόκειται να ακολουθήσει τις επόμενες μέρες, μέχρι την υπογραφή του τρίτου μνημονίου:

«Ο υπουργός Λιου επισήμανε ότι το αμερικανικό υπουργείο Οικονομικών συνεχίζει να παρακολουθεί με προσοχή τις εξελίξεις στην Ελλάδα και παραμένει στο πλευρό όλων των εμπλεκομένων πλευρών. Ο υπουργός Λιου χαιρέτισε τη δέσμευση του πρωθυπουργού Τσίπρα στις διαπραγματεύσεις, ωστόσο συνέστησε προσοχή στο ότι η αποτυχία να επιτευχθεί σύντομα μια συμφωνία θα έθετε άμεσα σε δοκιμασίες την Ελλάδα και (θα προκαλούσε) αβεβαιότητα στην Ευρώπη και ευρύτερα στην παγκόσμια οικονομία»

Κοινώς, η προσταγή των αμερικανών πατρόνων είναι να σταματήσουν τα επικοινωνιακά πυροτεχνήματα της συγκυβέρνησης και να υπογραφεί τάχιστα το νέο μνημόνιο, χωρίς περιστροφές.

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/para-tis-gonupeteis-paraklhseis-hpa-pros-sugkubernhsh-upograpste-to-neo-mnh#ixzz3azs74iEe

Exit mobile version