Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

«Μετά βαΐων και κλάδων» υποδέχτηκε ο Ανα(ν)στασιάδης τον Ακιντζί

«Μετά βαΐων και κλάδων» υποδέχτηκε ο Ανα(ν)στασιάδης τον Ακιντζί

Έκαναν βόλτα μαζί στους δρόμους της διχοτομημένης Λευκωσίας.

Στο οδόφραγμα της οδού Λήδρας, απ΄ όπου πέρασε ο Αναστασιάδης για το κατεχόμενο τμήμα της κυπριακής πρωτεύουσας, ένας Τουρκο”κύπριος” έπαιζε αριστοτεχνικά ούτι και τραγουδούσε στα τουρκικά και ελληνικά. Αναστασιάδης και Ακιντζί περπάτησαν πρώτα σε δρομάκια στο κατεχόμενο τμήμα της, εντός των ενετικών τειχών, Λευκωσίας. Συνομίλησαν με καταστηματάρχες, πολίτες και τουρίστες. Η περιδιάβαση κατέληξε στο Μεγάλο Χάνι, όπου ήπιαν καφέ και λεμονάδα. Σ΄ ένα καφενεδάκι τσίμπησαν κυπριακούς μεζέδες και ήπιαν ζιβανία, το παραδοσιακό κυπριακό ποτό που είναι παρόμοιο με το ούζο.

Όταν πέρασαν στο τμήμα της Λευκωσίας που ελέγχει η Κυπριακή Δημοκρατία, ο πρόεδρος Αναστασιάδης προσέφερε συμβολικά στον Τουρκο”κύπριο” ηγέτη Μουσταφά Ακιντζί ένα κλαδί ελιάς, που ήταν και το έμβλημα της προεκλογικής του εκστρατείας.

Ακολουθεί το σχόλιο του Εθνικού Λαϊκού Μετώπου για το κλαδί ελαίας που πρόσφερε ο Ανα(ν)στασιάδης στον Μουσταφά Ακιντζί.

Η άλλη όψη του πολυδιαφημιζόμενου κλάδου ελαίας του Ακιντζί

Τέτοια κλαδιά ελιάς είχαν και στα κράνη τους οι βάρβαροι Εισβολείς του Αττίλα, σαν την γελοιογραφία που ακολουθεί, όταν πριν 40 χρόνια εισέβαλαν στο νησί μας και σκότωσαν, βίασαν, λεηλάτησαν, δολοφόνησαν.

Με τα ίδια κλαδιά ελιάς, υποδέχτηκαν όμως και πριν 40 χρόνια τους “ειρηνευτές” Τούρκους στρατιώτες όταν εισέβαλαν στην Κύπρο, οι «συμπατριώτες» μας Τουρκο«κύπριοι», «Λευκωσιάτες», «Λαρνακείς», «Αμμοχωστιανοί», «Κερυνειώτες», «Παφίτες», «Λεμεσιανοί» και όπως αλλιώς θέλουν να τους αποκαλέσουν οι διάφοροι επαναπροσεγγιστές.

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/meta-baiwn-kai-kladwn-upodechthke-o-ananstasiadhs-ton-akintzi#ixzz3b91rXGCm

Exit mobile version