Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Τα θαύματα του ΔΝΤ: Χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα η Γκάνα – Λέτε να έρχεται και η σειρά μας;

Τα θαύματα του ΔΝΤ: Χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα η Γκάνα - Λέτε να έρχεται και η σειρά μας;

Για την οικονομία της Γκάνας, η οποία έχει πέσει στα νύχια του ΔΝΤ είχε μιλήσει ακόμα και ο ίδιος ο αμερικανός πρόεδρος Ομπάμα το 2012, χαρακτηρίζοντάς την ως success story! Από εκεί φαίνεται πήρε την έκφραση και ο πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, ο οποίος μιλούσε για success story μέχρι που έπεσε και αποκαλύφθηκε ένα τεράστιο κενό και ότι καμμία ανάπτυξη δεν υπήρξε ποτέ. Στην πραγματικότητα ο Σαμαράς και ο Βενιζέλος παραδίδοντας την εξουσία στον ΣΥΡΙΖΑ χρησιμοποίησαν την τακτική της καμμένης γης και άφησαν πίσω τους άδεια ταμεία. Αυτό όμως το ήξερε πάρα πολύ καλά ο ΣΥΡΙΖΑ ο οποίος στην προεκλογική του δημαγωγία, ούτε λίγο, ούτε πολύ είπε το “λεφτά υπάρχουν” του Τζωρτζ Παπανδρέου και κέρδισε τις εκλογές.

Στην Γκάνα λοιπόν του success story κατά Ομπάμα, το ΔΝΤ απαγόρευσε στην χώρα να κατασκευάσει και νέα εργοστάσια ηλεκτρικού ρεύματος προκειμένου να περικόψει τις δημόσιες δαπάνες. Ας σημειωθεί ότι η Γκάνα είναι μια πλούσια χώρα η οποία παράγει και εξάγει ακόμη και χρυσό! Όμως σύμφωνα με την “ανάπτυξη”, την οποία επιβάλλει το ΔΝΤ δεν πρέπει οι κάτοικοι της αφρικανικής αυτής χώρας να έχουν ηλεκτρικό ρεύμα!

Έτσι με εντολή του ΔΝΤ γίνονται διακοπές ρεύματος οι οποίες κρατούν μέχρι και 12 ώρες! Για το λόγο αυτό έχουν ξεσπάσει στη χώρα διαδηλώσεις στις οποίες δεκάδες χιλιάδες κάτοικοι της Γκάνας διαμαρτύρονται κατά της κυβέρνησης κρατώντας κεριά και δαυλούς στα χέρια. Θεωρούν δε αποτέλεσμα αυτής της καταστάσεως την οποία βιώνουν της αποφάσεως της κυβερνήσεώς τους να παραδώσουν την χώρα στον έλεγχο του ΔΝΤ. Δηλαδή να κάνουν αυτό που έκανε και το ΠΑΣΟΚ και η Νέα Δημοκρατία και καθώς όλα δείχνουν σκέπτεται να συνεχίσει η κυβέρνηση της καπιταλιστικής αριστεράς.

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/ta-thaumata-tou-dnt-chwris-hlektriko-reuma-h-gkana-bash-programmatos-tou-dn#ixzz3bBZiWTU8

Exit mobile version