Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Δραστηριότητες Τοπικών: Δράμα, Σπάρτη, Πέραμα, Καρδίτσα, Μεσσήνη, Κεφαλονιά

Δυναμική παρουσία και κατάθεση στεφάνου από την Τ.Ο. Δράμας στην εκδήλωση μνήμης για τη γενοκτονία του Ποντιακού Ελληνισμού από τους Τούρκους με απόλυτη επιτυχία ολοκληρώθηκε το πρωί της Κυριακής 24 Μαΐου 2015, η κατάθεση στεφάνου από τον γραμματέα της Τ.Ο. Δράμας στο μνημείο του Πάρκου των Κομνηνών, εις μνήμην της γενοκτονίας του ποντιακού Ελληνισμού από τους Τούρκους.

Κλιμάκιο συναγωνιστών, μετέβη στο μνημείο του Πάρκου των Κομνηνών, όπου με την δυναμική του παρουσία κατέθεσε στεφάνι για τη μνήμη των Ελλήνων του Πόντου. Η Χρυσή Αυγή έδωσε το δυναμικό της παρόν στην εκδήλωση, τη στιγμή που όλες οι άλλες πολιτικές δυνάμεις απουσίαζαν αγνοώντας και παράλληλα αμφισβητώντας την ποντιακή γενοκτονία. Εν συνεχεία, κρατώντας ψηλά τις σημαίες, έψαλλαν τον Εθνικό ύμνο μαζί με το στρατιωτικό άγημα και προς το τέλος της εκδήλωσης σε στάση προσοχής έψαλλαν τον ύμνο του Κινήματος.

Μετά την αποχώρηση των παρευρισκομένων, οι συναγωνιστές διένειμαν έντυπο ενημερωτικό υλικό με τις πάγιες θέσεις του Κινήματος για μείζον πολιτικά θέματα, καθώς και τις εφημερίδες Χρυσή Αυγή κι Εμπρός. Η αποδοχή του κόσμου ήταν ιδιαίτερα θέρμη, καθώς τα παιδιά με τα μαύρα είναι οι τελευταίοι υποστηρικτές για την ανάδειξη της γενοκτονίας των προγόνων τους. Πόντος – γη Ελληνική. Πατρίδα – Τιμή – Χρυσή Αυγή.

Τ.Ο. Σπάρτης: Η Χρυσή Αυγή συμμετείχε στις εκδηλώσεις μνήμης για την γενοκτονία του Ποντιακού Ελληνισμού που πραγματοποιήθηκαν στην Σπάρτη την Κυριακή 24 Μαΐου 2015.

Το Κίνημα εκπροσώπησε η δημοτική σύμβουλος του δήμου Αθηναίων Ουράνια Μιχαλολιάκου η οποία κατέθεσε καταχειροκροτούμενη  στεφάνι εκ μέρους του προφυλακισμένου βουλευτή μας Ηλία Κασιδιάρη. Το στεφάνι παραδόθηκε από τον γραμματέα της τοπικής οργανώσεως της Χρυσής Αυγής Σπάρτης Χρήστο Κατράκη στο κενοτάφιο του Λεωνίδα.

Το Σάββατο 23/5 πραγματοποιήθηκε εκτάκτως διανομή φρέσκων ψαριών στα γραφεία της Τοπικής Οργάνωσης Περάματος. Μοιράστηκαν εκατοντάδες κιλά ψαριών στους συμπολίτες μας που δυστυχώς έχουν εξαθλιωθεί και πλήττονται βάναυσα από την πολιτική λιτότητας των μνημονίων που εφαρμόζει και η νέα κυβέρνηση. Η Χρυσή Αυγή με τα πενιχρά μέσα που διαθέτει θα συνεχίσει τον αγώνα της στο πλευρό των Ελλήνων για ένα καλύτερο μέλλον.

Στην εποχή των μνημονίων και της θολοκουλτούρας που επικρατεί, ένα πολιτικό κόμμα ακόμα αντιστέκεται. Την Παρασκευή 22 Μαΐου στα γραφεία της τοπικής Καρδίτσας ο Ευρωβουλευτής της Χρυσής Αυγής, Στρατηγός Γεώργιος Επιτήδειος πραγματοποίησε ομιλία αναλύοντας θέματα της πολιτικής επικαιρότητας . Οι συναγωνιστές  έδειξαν ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τα τεκταινόμενα στην Ευρωβουλή και το πως οι άλλες χώρες αντιμετωπίζουν την Ελλάδα. Ακόμα μια φορά έγινε αντιληπτό ότι η Χρυσή Αυγή είναι το μόνο ΝΑΙ το μόνο κόμμα που αντιστέκεται και παλεύει κυριολεκτικά να αποκαταστήσει το κύρος που θα έπρεπε να έχει η πολύπαθη πατρίδα μας.

«Κι’ετάραζε τα σπλάχνα μου ελευθεριάς ελπίδα  κι’εφώναζα: Ω θεϊκιά κι’ όλη αίματα πατρίδα» (Διονύσιος Σολωμός). Το ίδιο συναίσθημα με τον εθνικό μας ποιητή ένιωσαν όσοι εθνικιστές βρέθηκαν στον ιερό χώρο στο Μανιάκι, στην επέτειο της ομώνυμης μάχης (20 Μαΐου 1825). Με την παρουσία στελεχών της Τ.Ο. Μεσσήνης και λοιπών συναγωνιστών, η Χρυσή Αυγή τίμησε τη μνήμη την μνήμη του  Γρηγορίου Δικαίου (Παπαφλέσσα) και των άλλων οπλαρχηγών και αγωνιστών οι οποίοι έπεσαν υπέρ Πίστεως και Πατρίδος μαχόμενοι τις ορδές των τουρκοαιγυπτίων του Ιμπραήμ, περιφρονώντας την συντριπτική αριθμητική υπεροχή των εχθρών, αλλά και τον ίδιο τον θάνατο.

Η εκδήλωση μνήμης ξεκίνησε με την θεία λειτουργία στον Ι.Ν. Αγίας Τριάδος της κοινότητος Φλεσσιάδος που βρίσκεται στα περίφημα ‘Ταμπούρια’, όπου οι εθνομάρτυρες  έχυσαν το τελευταίο τους αίμα  προς χάριν της ελευθερίας της πατρίδος (και όχι βεβαίως για λόγους ταξικού ανταγωνισμού). Ακολούθησε κατάθεση στεφάνων στο λιτό και απέριττο μνημείο των πεσόντων ηρώων. Η σεμνή τελετή συνεχίσθηκε με την επιμνημόσυνη δέηση μπροστά στον επιβλητικό ανδριάντα του Παπαφλέσσα στην κοινότητα Μανιάκι και ολοκληρώθηκε με απαγγελίες ποιημάτων από μαθήτριες και μαθητές των σχολείων της περιοχής και την ανάκρουση του εθνικού μας ύμνου. Εντυπωσιακή ήταν η παρουσίαση δημοτικών εθνικών χορών από μέλη χορευτικών συλλόγων της περιοχής. Η λεβεντιά των ανδρών, η χάρη των γυναικών και ο ενθουσιασμός των μικρών παιδιών, οι όμορφες παραδοσιακές φορεσιές τους, όλα αυτά σε συνδυασμό με το υποβλητικό τοπίο, ταξίδεψαν τους παρόντες στο παρελθόν. ”Είδαμε” τα κορμιά του Παπαφλέσσα και των συντρόφων του να πολεμούν ηρωικά και να πέφτουν, “είδαμε” τις ψυχές τους να μένουν όρθιες, αθάνατες, υπερήφανες και αδούλωτες, γνήσιες ελληνικές ψυχές.

Ο Παπαφλέσσας και τα παλληκάρια του με τον ηρωικό τους θάνατο στο Μανιάκι, διέσωσαν την ψυχή του ελληνικού έθνους που τόσα υπέφερε εκείνο τον καιρό από την επάρατη διχόνοια. Η θυσία τους πρέπει να αποτελεί παράδειγμα προς μίμηση προκειμένου να αντιμετωπίζουμε τις δυσκολίες με ενότητα και ομοψυχία, πάντοτε μέσα στα πλαίσια που χαράσσει το χρέος στην πατρίδα και την ελευθερία. Οι γενναίοι πρόγονοί μας στο Μανιάκι μας έδειξαν τον δρόμο. Εμείς, οι εθνικιστές της Χρυσής Αυγής ήδη βαδίζουμε σ’αυτόν τον δρόμο με πίστη και αφοσίωση. Είναι ο καιρός ν’ ακολουθήσουν και οι υπόλοιποι Έλληνες.

Κεφαλονιά: Oμιλία με θέμα την «Ένωση των Επτανήσων με την Ελλάδα». Ο Γραμματέας του Πυρήνα Κεφαλονιάς & Ιθάκης, Δάβουλος Χρήστος, αφού έκανε μία σύντομη αναδρομή στην Ιστορία των Επτανήσων και στο κίνημα των Ριζοσπαστών, εστίασε και καυτηρίασε τα κωμικοτραγικά περιστατικά που συνέβησαν κατά το φετινό εορτασμό της Επετείου στην Κεφαλονιά. Ο λόγος στη συνέχεια εδόθη στους παρευρισκόμενους συμπατριώτες μας, οι οποίοι ομόψυχα διατράνωσαν την Πίστη τους στην Ιδέα της Μητέρας Ελλάδος, για την οποία πάλεψαν και θυσιάστηκαν οι πρόγονοί μας και ουδείς δικαιούται να την αμφισβητεί και να την προδίδει. Οι Κεφαλλήνες Εθνικιστές, με βασικό σύνθημα «Η ΙΣΧΥΣ ΕΝ ΤΗ ΕΝΩΣΕΙ», ανανεώσαμε τον όρκο μας στον Αγώνα μέχρι την Εθνική Ολοκλήρωση.

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/drasthriothtes-topikwn202#ixzz3bDqukkIM

Exit mobile version