Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Πασόκ… τέλος στην Θεσσαλονίκη: Συντόμως και στην υπόλοιπη Ελλάδα!

Πασόκ… τέλος στην Θεσσαλονίκη: Συντόμως και στην υπόλοιπη Ελλάδα!

Ενός κακού μύρια έπονται. Την αρχαία αυτή ρήση επιβεβαιώνει η καθημερινή πορεία του ΠΑΣΟΚ, η οποία δεν είναι απλώς πτωτική αλλά ξεκάθαρα καταστροφική με μονόδρομο τον πολιτικό αφανισμό του. Το άλλοτε κραταιό κόμμα εξουσίας δέχεται από το 2012 απανωτά χτυπήματα, όχι μόνο σε όλες τις εκλογικές αναμετρήσεις στις οποίες συμμετέχει, αλλά και στην δραματική εσωκομματική κατάσταση την οποία διανύει.

Η συρρίκνωση αποτελεί προέκταση του εαυτού του, καθώς η αφαίρεση και η διαίρεση είναι οι μόνες πράξεις αριθμητικής στις οποίες διαπρέπει το συγκεκριμένο (απο)κόμμα. Τα τελευταία νέα σήψης και αποσύνθεσης αφορούν την πορεία συρρίκνωσης του ΠΑΣΟΚ στην Θεσσαλονίκη, με τα στοιχεία να είναι όντως εντυπωσιακά ως προς το μέγεθος της παρακμιακής του κατάστασης. Ξεκινώντας από τα 90.000 το 2004 και πέφτοντας σήμερα στα 1.300 άτομα, που συμμετείχαν στις εκλογικές διαδικασίες για την ανάδειξη των αντιπροσώπων εν όψει του επερχόμενου συνεδρίου. Τα νούμερα για το ΠΑΣΟΚ είναι πράγματι αμείλικτα.

Το 2004, όταν το κόμμα έκανε με την εκλογή του Γιώργου Παπανδρέου το μεγάλο «μπαμ», το νούμερο που είχε τότε ανακοινώσει το ΠΑΣΟΚ αναφερόμενο στους ψηφοφόρους σε όλη την Ελλάδα είχε ξεπεράσει το 1.000.000, ενώ για την Α΄ Θεσσαλονίκης μιλούσαν για 90.000 άτομα. Από εκείνη τη χρονιά και μετά τα νούμερα άρχισαν να συρρικνώνονται. Στην προεδρική εκλογή του 2007 είχαν συμμετάσχει 65.000 άτομα, ενώ το 2012 στην εκλογή του Ευάγγελου Βενιζέλου το ΠΑΣΟΚ στην Α΄ Θεσσαλονίκης είχε 55.000 πιστοποιημένα μέλη. Στην εκλογή του Βενιζέλου που ακολούθησε, τον Μάρτιο του 2012, έκανε μια μεγάλη βουτιά, καθώς 13.770 άτομα ψήφισαν τότε υπέρ του σημερινού προέδρου του ΠΑΣΟΚ.

Ακολούθησε η εκλογή από τη βάση των Νομαρχιακών Επιτροπών, τον Ιούνιο του 2013, οπότε δεν δόθηκαν νούμερα στη δημοσιότητα. Πάντως, σύμφωνα με τις ανεπίσημες πληροφορίες που είχαν κυκλοφορήσει τότε, οι συμμετέχοντες είχαν προσεγγίσει τα 3.000 άτομα. Προχθές, στην εκλογική διαδικασία που έγινε στην Α΄ Θεσσαλονίκης για την εκλογή των περίπου 100 συνέδρων, συμμετείχαν μόλις 1.300 άτομα. Μεταξύ αυτών και ο απερχόμενος πρόεδρος του κόμματος Ευάγγελος Βενιζέλος.

Όλοι, δηλαδή, αντιλαμβάνονται ότι το ΠΑΣΟΚ έχει μια συνεχόμενη καθοδική πορεία, μη αναστρέψιμου χαρακτήρα, η οποία αντανακλάται όχι μόνο στις αλλεπάλληλες εκλογικές του συντριβές, αλλά και στην εσωτερική δυσλειτουργία του, καθώς ολοένα και λιγότεροι ασχολούνται με τις εσωκομματικές του διαδικασίες, θυμίζοντας το σκηνικό με τα ποντίκια που εγκαταλείπουν το καράβι λίγο πριν αυτό βουλιάξει.

Γιώργος Μάστορας

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/pasok-telos-sthn-thessalonikh-suntomws-kai-sthn-upoloiph-ellada#ixzz3bHXmkJXY

Exit mobile version