Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Ηλίας Παναγιώταρος: Αναγκαία η προστασία των ελληνικής προέλευσης προϊόντων και των καταναλωτών

YouTube Poster

Ο Βουλευτής Β’ Αθηνών, Ηλίας Παναγιώταρος, στην τοποθέτησή του στην Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου με θέμα «Διατύπωση γνώμης από τα μέλη της Επιτροπής μετά από ακρόαση των προτεινομένων για διορισμό στις θέσεις του Προέδρου και του Αντιπροέδρου του Διοικητικού Συμβουλίου του Ενιαίου Φορέα Ελέγχου Τροφίμων» έθεσε σοβαρά ερωτήματα που αφορούν στο ζήτημα της παραπλάνησης του καταναλωτικού κοινού, καθώς πολλά προϊόντα, τρόφιμα και αναψυκτικά που διαφημίζονται ως ελληνικά, στην πραγματικότητα δεν είναι ελληνικής παραγωγής.

Επιπλέον, ο Συναγωνιστής Παναγιώταρος επεσήμανε ότι πολλά συμπυκνωμένα προϊόντα έρχονται με την μορφή παγοκολόνας χωρίς την ενδεδειγμένη αναγραφή πάνω στο προϊόν, ενώ ορισμένα εξ αυτών -με προστατευόμενη ονομασία προέλευσης- αν και περιέχουν μικρή ποσότητα του βασικού συστατικού στοιχείου (π.χ. 20%), πωλούνται στην ίδια τιμή με τα προϊόντα που είναι 100% γνήσιο προϊόν.

Τέλος, ο Συναγωνιστής υπενθύμισε ότι σειρά αγαθών με χώρα προέλευσης τα Σκόπια ή άλλες ευρωπαϊκές χώρες αναγράφουν τα Σκόπια ως «Μακεδονία» και όχι ως FYROM, κάτι που είναι παράνομο, όπως επίσης και ότι πολλά προϊόντα, που παράγονται στις γειτονικές μας χώρες, διοχετεύονται στην ελληνική αγορά, αφού πρώτα βαφτιστούν ελληνικά.

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/hlias-panagiwtaros-amesh-prostasia-twn-ellhnikhs-proeleushs-proiontwn-kai-t#ixzz3bT9EH7fG

Exit mobile version