Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Ηλίας Παναγιώταρος: Βάζετε τους μεγαλοεργολάβους πάνω από όλα!

YouTube Poster

Ο Βουλευτής Β’ Αθηνών, Ηλίας Παναγιώταρος, από βήματος Βουλής στην «Συζήτηση επίκαιρης ερώτησης αρμοδιότητας του Υπουργού Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας και Τουρισμού σχετικά με τα Δημόσια έργα» εξαπέλυσε δριμεία κριτική στα κυβερνητικά στελέχη αλλά και στις προηγούμενες κυβερνήσεις ΝΔ και ΠΑΣΟΚ για την οικονομική αφαίμαξη της χώρας.

Ειδικότερα, ο Συναγωνιστής Παναγιώταρος τόνισε ότι όταν γίνεται λόγος για τα δημόσια έργα στην Ελλάδα, αυτά έχουν να κάνουν αποκλειστικά και μόνον με τα έργα των εταιριών ΑΚΤΩΡ, ΑΒΑΞ, ΤΕΡΝΑ, ΙΝΤΡΑΚΑΤ, ακόμα και της HOCHTIEFF, η οποία χρέωσε το Ελληνικό Δημόσιο με περισσότερα από 400.000.000,00 ευρώ από το ΦΠΑ ως διαχειρίστρια του αεροδρομίου ΕΛ.ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ, καθώς αυτό όριζαν οι αποικιοκρατικές συμβάσεις επί κυβερνήσεων Μητσοτάκη (1993) και Σημίτη (1996), βασιζόμενες στο αγγλικό δίκαιο. Μάλιστα, η εν λόγω εταιρία επανήλθε στα δημόσια έργα, όπου είναι να εισπράξει περί τα 366.000.000,00 ευρώ για το τμήμα της Ολυμπίας Οδού και για τον Αυτοκινητόδρομο Αιγίου. Η δε εταιρία του “μεγαλοεργολάβου” Μπόμπολα -με την πληθώρα των θυγατρικών της- έχουν αναλάβει τα περισσότερα κατασκευαστικά έργα σε δρόμους, λιμάνια, αεροδρόμια, αιολικά και ηλιακά πάρκα, διαχείριση σκουπιδιών κλπ.

Ως προς τα κονδύλια του ΕΣΠΑ, ο Συναγωνιστής Παναγιώταρος κατακεραύνωσε τις κυβερνήσεις της ΝΔ, οι οποίες θα διοχέτευαν τα κονδύλια σε επενδύσεις στον Παραγωγικό Τομέα, την αύξηση της παραγωγικότητας και της επιχειρηματικότητας, την αναβάθμιση του εκπαιδευτικού συστήματος, την ενίσχυση έρευνας τεχνολογίας, την προώθηση κοινωνικής ενσωμάτωσης, την βελτίωση δημοσίων πολιτικών, την ελκυστικότητα των Ελληνικών Περιφερειών, και τα έργα Υποδομών. Από τα ανωτέρω, τα κονδύλια διοχετεύθηκαν μόνο στα Δημόσια έργα και μάλιστα από το ΕΣΠΑ 2007-2013, προϋπολογισμένα στα 20,4 δισεκατομμύρια ευρώ, τα 12,9 δισεκατομμύρια ευρώ προωθήθηκαν στους μεγαλοεργολάβους για τα λειψά και ελαττωματικά έργα υποδομών.

Σε καιρούς υφέσεως η χώρα μας ήδη από το 2008, δεκάδες δισεκατομμύρια ευρώ από τα κονδύλια ξοδεύτηκαν απλόχερα σε δρόμους και γέφυρες και σε δευτερευούσης σημασίας έργα, και όχι στον πρωτογενή και δευτερογενή τομέα, ώστε να επιτευχθεί ουσιαστική ανάπτυξη. Δεν χρηματοδοτήθηκε η πραγματική επιχειρηματικότητα αλλά η επιδοτούμενη διαπλεκόμενη επιχειρηματικότητα συγκεκριμένων μεγαλοεργολάβων-μεγαλοκαναλαρχών, η οποία είναι και το μοναδικό “success story” σε αυτήν την χώρα. Είναι η κλίκα των μεγαλοεργολάβων-μεγαλοκαναλαρχών που αναλαμβάνουν όλα τα κατασκευαστικά έργα, που κατευθύνουν την κοινή γνώμη και χρηματοδοτούν πολιτικούς, μια κλίκα -που πέρα από τα 12,9 δισ. Ευρώ- έχει απορροφήσει τρισεκατομμύρια ευρώ μέσα από ένα δαιδαλώδες πλέγμα εταιριών και κοινοπραξιών.

Αλλά και στο παρελθόν, πριν από το 2007, όλοι αυτοί εισέπραξαν δισεκατομμύρια από τις δημόσιες επενδύσεις, τα Ολυμπιακά έργα, τα Μεσογειακά ολοκληρωμένα προγράμματα. Η χώρα μας είναι καταχρεωμένη εξαιτίας όλων αυτών, που εισέπρατταν αφειδώς από μίζες και εξοπλιστικά προγράμματα, στα χρόνια των μεταπολιτευτικών κυβερνήσεων ΝΔ και ΠΑΣΟΚ. Ακόμα και σήμερα, το ΕΣΠΑ διοχετεύεται σε έργα υποδομών και σε αόριστες και ακαθόριστες συμβουλευτικές δράσεις και όχι σε φορείς με μετρήσιμες ανάγκες, ώστε να γνωρίζουμε επακριβώς που ξοδεύονται τα κονδύλια.

Ο Συναγωνιστής Παναγιώταρος υπενθύμισε στους βουλευτές της ΝΔ, οι οποίοι ομιλούν για την επιτακτική ανάγκη σύνδεσης των δρόμων με λιμάνια και κόμβους, ότι έχουν θέσει σε αχρησία τους εθνικούς δρόμους για τους Έλληνες παραγωγούς και εμπόρους, καθώς έχει καταστραφεί ο παραγωγικός-εξαγωγικός ιστός της χώρας, και χρησιμοποιούνται πλέον για τις εισαγωγές ξένων προϊόντων. Η Ε.Ο. Αθηνών-Θεσσαλονίκης -μόλις 500 χλμ.- κατασκευάζεται από το 1991 και το κόστος κατασκευής μέχρι σήμερα είναι ανυπολόγιστο, ενώ δισεκατομμύρια ευρώ έχουν εισπραχθεί από τους σταθμούς διοδίων, που ξεφυτρώνουν καθημερινά στην χώρα μας, γιατί έτσι ορίζουν οι νόμοι υποτέλειας. Δρόμος στην Δυτική Ελλάδα δεν υπάρχει, και στα μόλις έτοιμα 30 χλμ. ετοιμάζεται ο  νέος σταθμός διοδίων. Στην Αιτωλοακαρνανία δεν λειτούργησε ποτέ η σιδηροδρομική γραμμή, για την οποία τόσα εκατομμύρια ευρώ ξοδεύτηκαν, αφού η σιδηροδρομική γραμμή δεν ταίριαζε με τα βαγόνια, ενώ οι σταθμάρχες πληρώνονται κανονικότατα!

Ο βουλευτής Β΄ Αθηνών της Χρυσής Αυγής κατακεραύνωσε τον υπουργό Υποδομών, καθώς γίνονται συνεχείς καθιζήσεις στις εθνικές οδούς και ουδείς τιμωρείται για τα εν λόγω κατασκευαστικά λάθη, παρά μόνον ο Ελληνικός Λαός που -τα τελευταία 40 χρόνια- πληρώνει με αμείωτο ρυθμό τους μεγαλοεργολάβους. Οι ελληνικές εθνικές οδοί είναι αιματοβαμμένες από τα χιλιάδες θύματα των τροχαίων ατυχημάτων λόγω των κακοτεχνιών, και με τους υπευθύνους να παραμένουν στο απυρόβλητο! Αντιθέτως, οι μεγαλοεργολάβοι επιβραβεύονται για όλα τα κατασκευαστικά αίσχη, αφού τους ανατίθενται νέα έργα, με το Δημόσιο να εισπράττει ελάχιστα από τα έσοδα. Επιπλέον, όλο οι σχετικοί νόμοι ευνοούν τις κατασκευαστικές εταιρίες, εκ των οποίων καμία δεν διώκεται, μεταθέτοντας τις όποιες ευθύνες, και τα κέρδη τους υπερδιπλασιάζονται εις βάρος του Δημοσίου και του Ελληνικού Λαού.

Ολοκληρώνοντας, ο Συναγωνιστής Παναγιώταρος τόνισε ότι οι μεταπολιτευτικές κυβερνήσεις κατέστρεψαν κάθε αναπτυξιακό και παραγωγικό τομέα της Ελλάδας, τα περισσότερα κερδοφόρα εργοστάσια έχουν κλείσει, και παρόλα αυτά εμπαίζουν τους Έλληνες, μιλώντας για ανάπτυξη και ταυτοχρόνως κάνοντας δώρο στους μεγαλοεργολάβους τις αυξήσεις του αντιτίμου στα διόδια. Η τρέχουσα συγκυβέρνηση -μέσω του κ. Βαρουφάκη- επιβεβαίωσε την υπογραφή της συμφωνίας για τα αεροδρόμια, για τον απαξιωμένο ΟΛΠ που θα περιέλθει σε Κινέζους επενδυτές, συμφωνίες κερδοφορίας εις βάρος των Ελλήνων. Στο μεταξύ τα ΜΜΕ, με τις υπέρογκες οφειλές τους στο Ελληνικό Δημόσιο, διατυμπανίζουν την αναγκαιότητα απελευθέρωσης της αγοράς ενέργειας προκειμένου να προωθηθούν τα νέα συμφέροντα των χρυσοπληρωμένων εργολάβων.

Ο Συναγωνιστής Παναγιώταρος επεσήμανε ότι η τωρινή συγκυβέρνηση δεν προτίθεται να τηρήσει τις προεκλογικές της εξαγγελίες, καθώς δεν έχει κινηθεί κανένας μηχανισμός ώστε να αποδοθούν ποινικές ευθύνες σε αυτούς που στραγγίζουν οικονομικά τους Έλληνες πολίτες, όλους αυτούς τους υπαίτιους υπέρ των οποίων κάποιοι, υποκριτικά, υποβάλλουν ερωτήσεις και επερωτήσεις μέσα στο Ελληνικό Κοινοβούλιο.

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/hlias-panagiwtaros-bazete-tous-megaloergolabous-panw-apo-ola#ixzz3bcWn0C5B

Exit mobile version