Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Δραστηριότητες Τοπικών: Νότια Προάστια, Αθήνα, Σαλαμίνα

Την Πέμπτη 28/5/2015, πραγματοποιήθηκε στα γραφεία της Τ.Ο. Νοτίων Προαστίων ομιλία των Συναγωνιστών βουλευτών Μπαρμπαρούση Κωνσταντίνου και Παναγιώταρου Ηλία με θέμα τις τρέχουσες πολιτικές εξελίξεις.

Οι βουλευτές μας, ενημέρωσαν και εμψύχωσαν το πλήθος των συναγωνιστών που παρευρίσκονταν, τονίζοντας ότι ο αγώνας του Κινήματός μας συνεχίζεται αμείωτος εναντίον όλων όσων θέλουν το Έθνος μας υπόδουλο στα γνωστά ξένα κέντρα εξουσίας. Η εκδήλωση έκλεισε με τον Εθνικό Ύμνο και τον Ύμνο του Κινήματος.

Σε μια κατάμεστη αίθουσα από κόσμο το απόγευμα της Τετάρτης  στα γραφεία της Τ.Ο. Αθηνών οι παρευρισκόμενοι είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν μια ενδιαφέρουσα ομιλία του συναγωνιστή Α.Σ. με θέμα :Όσβαλντ Σπένγκλερ, ο φιλόσοφος του 20ου αιώνα.  Ο Όσβαλντ Σπένγκλερ , γεννήθηκε στις. 29 Μαΐου 1880 και απεβίωσε στις. 8 Μαΐου 1936 στο Μόναχοτο 1936 ήταν Γερμανός ιστορικός  και φιλόσοφος, ο οποίος σπούδασε φυσικές επιστήμες, μαθηματικά, ιστορία, φιλολογία και φιλοσοφία στα πανεπιστήμια του Μονάχου του Βερολίνου και της Χάλλε. Μετά την αναγόρευση του σε διδάκτορα της φιλοσοφίας, το 1904 ύστερα από την εκπόνηση σχετικής διατριβής με θέμα τη διδασκαλία του Ηρακλείτου, ακολούθησε τη σταδιοδρομία του καθηγητή μέσης εκπαίδευσης, την οποία,όμως εγκατέλειψε το 1911 αναλαμβάνοντας πλέον να διδάσκει ιδιωτικά μαθήματα στο Μόναχο Τότε άρχισε να συγγράφει το βιβλίο του Der Untergang des Abendlandes. Umrisse einer Morphologie der Weltgeschichte (= Η παρακμή της Δύσης), το οποίο εξέδωσε το 1918, όταν η χώρα του, η Γερμανία, εξερχόταν ηττημένη από τον τον Α΄Παγόσμιο πόλεμο.

Το έργο αυτό, με τη χρησμοειδή γραφή, χάρη στο οποίο ο Όσβαλντ Σπένγκλερ έγινε γνωστός, αποπνέει έντονη την ατμόσφαιρα της απαισιοδοξίας, καθώς, όπως αποφαίνεται ο συγγραφέας του ότι κανένας από τους πολιτισμούς της ιστορίας – τους οποίους αριθμεί σε οκτώ – δεν είναι αιώνιος, αλλά καθένας τους έχει ζωή διάρκειας περίπου χιλίων ετών, προδικάζει τον αφανισμό του δυτικού πολιτισμού, επισημαίνοντας ως σημάδια κατάρρευσης του την επικρατούσα δύναμη του χρήματος, την κυριαρχία των μέσων μαζικής ενημέρωσης και την έλλειψη πρωτότυπων διανοουμένων και δημιουργών σε όλους τους τομείς του πολιτισμού και της παιδείας.  Με το πέρας της ομιλίας του συναγωνιστή Α.Σ. τον λόγο πήρε ο συναγωνιστής Κίμων Παπαδόπουλος όπου αναφέρθηκε εκτενώς στις τελευταίες πολιτικές εξελίξεις.

Πλήθος κόσμου το απόγευμα της Τετάρτης  στα γραφεία της Τ.Ο. ΑΘΗΝΩΝ παρακολούθησε το σεμινάριο ιστορίας με ομιλητή τον συναγωνιστή Νικόλαο Ταβουλάρη με θέμα Η ΜΑΧΗ ΤΟΥ ΜΑΡΑΘΩΝΑ.Η Μάχη του Μαραθώνα  που διεξήχθη τον Αύγουστο ή τον Σεπτέμβριο του 490 π.Χ, αποτελεί σύγκρουση μεταξύ των Ελλήνων (Αθηναίοι και Πλαταιείς) και των Περσών κατά την πρώτη εισβολή των Περσών στην Ελλάδα Μετά την αποτυχία της Ιωνικής Επανάστασης συγκέντρωσε μεγάλη δύναμη για να εκδικηθεί την Αθήνα και την Ερέτρια, οι οποίες είχαν βοηθήσει τους Ίωνες.

Τ.Ο. Σαλαμίνος: Το 492 π.Χ, έστειλε δύναμη, υπό την ηγεσία του Μαρδόνιου αλλά ο περσικός στόλος καταστράφηκε από τρικυμία παραπλέοντας τον Άθω. Τελικά το 490 π.Χ., υπό τη διοίκηση του Δάτη και του Αρταφέρνη, ο περσικός στρατός κατέλαβε τις Κυκλάδες, κατέστρεψε την Ερέτρια και στρατοπέδευσε στον Μαραθώνα, όπου τους αντιμετώπισε μια δύναμη Αθηναίων και Πλαταιέων. Η μάχη έληξε με αποφασιστική νίκη των Ελλήνων – που οφειλόταν στην στρατιωτική ιδιοφυΐα του Μιλτιάδη – και οι Πέρσες αναγκάσθηκαν να φύγουν στην Ασία.Η μάχη του Μαραθώνα έδειξε στους Έλληνες ότι μπορούσαν να νικήσουν τους Πέρσες. Κατά τους σύγχρονους ιστορικούς και μελετητές, η μάχη στον Μαραθώνα αποτελεί μια από τις σημαντικότερες στιγμές στην ιστορία της ανθρωπότητας. Άλλη μία ομιλία πραγματοποιήθηκε στα γραφεία της Τ.Ο. Σαλαμίνος. Ο Συναγωνιστής Αχιλλέας Β. εξιστόρησε τις ηρωικές στιγμές υπερασπίσεως της Βασιλεύουσας. Ο Τελευταίος Αυτοκράτορας ως μέλος της δυναστείας των Παλαιολόγων, σφράγισε την Βυζαντινή Αυτοκρατορία με την ηρωική αντίσταση του. Οι πολιτικές και στρατιωτικές ικανότητες του δεν ήταν δυνατόν να ανατρέψουν τον  συσχετισμό δυνάμεων.

Τον Απρίλιο του 1453 Π.Χ. ο τουρκικός στρατός φθάνει έξω από τα τείχη και οι Έλληνες παίρνουν θέσεις μάχης. Το πιο ευάλωτο σημείο θα το υπερασπιζόταν ο ίδιος ο Αυτοκράτορας. Απόφαση όλων ήταν να πέσουν με τη θέληση τους και να μην λυπηθούν τη ζωή τους. Η μάχη άνιση, ο αγώνας μάταιος, αλλά το πνεύμα αυτοθυσίας νικάει. Εκεί στην πύλη του Ρωμανού, πρώτος ανάμεσα σε ίσους, Πολεμιστής και Άγιος του Έθνους ο Παλαιολόγος έθεσε εαυτόν ασφαλή κρηπίδα της αναγεννήσεως και της αέναου πορείας της Φυλής. 562 χρόνια μετά, το τείχος και το φρούριο αυτό, ακούει στο όνομα ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ. Ο Συναγωνιστής  χειροκροτήθηκε από τους παρευρισκομένους και κατόπιν προτροπής του Υπεύθυνου Πολιτικής Οργανώσεως Παπαδημητρίου Μιχαήλ, όλοι δήλωσαν παρών για την εκδήλωση της Χρυσής Αυγής, Τιμής και Μνήμης στους τελευταίους υπερασπιστές της Βασιλεύουσας στην πλατεία Μητροπόλεως στις 29 Μαΐου. Η εκδήλωση έκλεισε με τον καθιερωμένο Εθνικό Ύμνο και τον Ύμνο της Χρυσής Αυγής.

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/drasthriothtes-topikwn207#ixzz3bhEUgXZw

Exit mobile version