Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Ομολογία Βούτση: Σύντομα έρχεται νέο επώδυνο μνημόνιο

Ομολογία Βούτση: Σύντομα έρχεται νέο επώδυνο μνημόνιο

Μπορεί οι συριζαίοι να προσπαθούν να πείσουν μέχρι τελευταία στιγμή ότι θα τηρήσουν τις «κόκκινες γραμμές» τους, όμως ακόμα και ο πιο αφελής έχει καταλάβει ότι σύντομα θα υπογράψουν ένα νέο επαίσχυντο μνημόνιο, παρόμοιο με αυτά που τόσο καιρό υπέγραφαν η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ. Στην πραγματικότητα οι συριζαίοι έχουν ήδη ξεκινήσει την συζήτηση για την επόμενη μέρα από την υπογραφή του νέου μνημονίου, αφού οι «διαπραγματεύσεις» έχουν τελειώσει την μέρα που κάνανε την τελευταία επίκληση του επιχειρήματος «έρχεται η Χρυσή Αυγή» ενώπιον της Μέρκελ.

Αυτό παραδέχτηκε και ο υπουργός Εσωτερικών, Νίκος Βούτσης, ο οποίος είπε ότι “μέσα στην εβδομάδα θα πρέπει να έχουμε λύση και συμφωνία”, η οποία, όπως ανέφερε, θα είναι είναι “έντιμη, καθαρή, διαυγής αλλά και αρκετά επώδυνη. Ξεκαθάρισε δε ότι η «πρώτη φορά αριστερά» κυβέρνηση θα ψηφίσει την συμφωνία, αφού “η Αριστερά ξέρει να αυτοπειθαρχείται όταν έχει μπροστά της όλο το κάδρο. Ο καθένας θα πάρει τις αποφάσεις του έχοντας απέναντί του το λαό που μας ψήφισε. Αν είναι κάτι να ξινίζει θα ξινίζει σε όλους μας”.

Αναφερόμενος στο ενδεχόμενο να υπάρχουν απώλειες για την κυβερνητική πλειοψηφία και να χρειαστεί η βοήθεια της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ και του Ποταμιού για να περάσει η συμφωνία, ο Βούτσης προανήγγειλε εξελίξεις, λέγοντας ότι “αν η κυβέρνηση χάσει την δεδηλωμένη κατά την ψηφοφορία θα κάνουμε ότι προβλέπει το Σύνταγμα, δηλαδή εκλογές”.

Αυτό είναι και το σημείο στο οποίο βρίσκονται οι εσωκομματικές διαπραγματεύσεις στον Σύριζα. Αναρωτιούνται, δηλαδή, αν θα ψηφίσουν μόνοι τους το νέο μνημόνιο ή αν θα προχωρήσουν σε μία κυβέρνηση «Παπαδήμου», προσαρτώντας την πρόθυμη πασοκονουδούλα και αφήνοντας αριστεροδεξιά αναχώματα για να συνεχίσουν να κοροϊδεύουν τον κοσμάκη για να μην έρθει στην εξουσία η Χρυσή Αυγή.

Οι σκέψεις για εκλογές είναι στα πλαίσια της θρασυδειλίας και της ανανδρίας που από φυσικού τους έχουν οι συριζαίοι. Σχεδιάζουν να ψηφίσουν το μνημόνιο, ελπίζοντας να σχηματίσουν μετά άλλη κυβέρνηση, προκειμένου να το εφαρμόσει. Έτσι παρότι θα έχουν υπογράψει μνημόνιο θα συνεχίσουν την ρητορεία περί «άσπιλης αριστεράς», ευελπιστώντας ο Λαός να τρώει «κουτόχορτο».

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/paradochh-apo-boutsh-suntoma-erchetai-neo-epwduno-mnhmonio#ixzz3bkf05Hss

Exit mobile version