Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Ύπουλη τουρκική προσπάθεια διείσδυσης στον ελληνικό αθλητισμό

Ύπουλη τουρκική προσπάθεια διείσδυσης στον ελληνικό αθλητισμό

Προσπάθειες διείσδυσης με κάθε μέσο και σε κάθε οικονομική δραστηριότητα στον ελλαδικό χώρο, πραγματοποιούν συστηματικά τα τελευταία χρόνια πολλές τουρκικές επιχειρήσεις, οι οποίες λειτουργούν ως βιτρίνα των τουρκικών μυστικών υπηρεσιών.

Έτσι, μετά την τράπεζα «Ziraat», η οποία προσφέρει αφειδώς άτοκα δάνεια στους τουρκόφρονες πράκτορες της Θράκης – με σκοπό αυτοί να υφαρπάξουν τις περιουσίες των Χριστιανών της περιοχής- και την προδοτική συμφωνία για την παραχώρηση λιμανιών και μαρίνων σε εταιρείες συμφερόντων του τουρκικού δημοσίου, σειρά παίρνει και η προσπάθεια διείσδυσης των Τούρκων στον χώρο του αθλητισμού. Πιο συγκεκριμένα, πολύ κοντά σε συμφωνία για να αποτελέσει τον κεντρικό χορηγό της ΠΑΕ Α.Ε. Ποντίων – Ηρακλής Θεσσαλονίκης, βρίσκεται η τουρκική αεροπορική εταιρεία «Turkish Airlines».

Η τουρκική εταιρεία, θεωρείται ως μία από τις μεγαλύτερες παγκοσμίως, έχοντας στη διάθεση της εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ. Τα οικονομικά μεγέθη της εν λόγω εταιρείας, σημείωσαν εντυπωσιακά αποτελέσματα τα τελευταία έτη, λόγω της πολύ στενής της σχέσης με το παρακράτος και την κυβέρνηση Ερντογάν, η οποία την χρησιμοποίησε δολίως και με την γνωστή τουρκική κουτοπονηριά, για ιδιοτελείς και προπαγανδιστικούς σκοπούς. Η «Turkish Airlines», αποτελεί τον κεντρικό χορηγό πολλών αθλητικών δραστηριοτήτων και ομάδων, μεταξύ των οποίων και του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Συλλόγων (Euroleague, Final Four κτλ).

Σύμφωνα, λοιπόν, με δημοσιεύματα του γραπτού και ηλεκτρονικού τύπου, άνθρωπος της «Turkish Airlines», την οποία διαφημίζουν μερικοί από τους μεγαλύτερους αθλητές του κόσμου, όπως οι Λιονέλ Μέσι και Κόμπε Μπράιαντ, βρέθηκε στο Καυτανζόγλειο και παρακολούθησε αγώνα του Ηρακλή, ενώ στη συνέχεια είχε συζήτηση με τον πρόεδρο της ομάδας, Σπύρο Παπαθανασάκη. Όπως δήλωσε μάλιστα και ο ισχυρός άνδρας της ΠΑΕ Ηρακλής στον ραδιοφωνικό σταθμό «Αθλητικό Μετρόπολις 95,5», του έκανε και ερωτήσεις όσον αφορά τον κόσμο της ομάδας: «Υπήρχε άνθρωπος της Turkish Airlines στο ματς με τη Λάρισα, χειροκροτούσε κι αυτός και ρωτούσε για τον κόσμο».

Οι δημοσιογραφικές πληροφορίες αναφέρουν ότι η «Turkish Airlines» θέλει να διαφημιστεί στο γήπεδο, στη μπουτίκ της ομάδας και να αποτελέσει χορηγό της ομάδας, κάτι που έχει κάνει ήδη στο παρελθόν με άλλες ελληνικές ομάδες στο χώρο της καλαθοσφαίρησης. Αν οι πληροφορίες αληθεύουν, η προσπάθεια διείσδυσης του βρώμικου τουρκικού χρήματος στην ποδοσφαιρική ομάδα του Ηρακλή, θα γραφτεί με μαύρα γράμματα στην ιστορία του συλλόγου, αποτελώντας μεγαλύτερη ακόμα ντροπή και από τον υποβιβασμό του στην Δ’ Εθνική Κατηγορία.

Ο Ηρακλής Θεσσαλονίκης, είναι μία από τις ιστορικότερες  ομάδες της χώρας, έχοντας αναδείξει πληθώρα μεγάλων ποδοσφαιριστών. Οι παράγοντες του, οφείλουν να σεβαστούν αυτήν την ιστορία, όπως και τις εκατοντάδες χιλιάδες των φιλάθλων του, πολλοί από τους οποίους κατάγονται από τον κατεχόμενο Πόντο, την Κωνσταντινούπολη, την Μικρά Ασία και τα παράλια της Ιωνίας.

Θεόδωρος Χλωρίδης-Τ.Ο Πέλλας 

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/upoulh-tourkikh-prospatheia-dieisdushs-ston-ellhniko-athlhtismo#ixzz3bqgwIR6b

Exit mobile version