Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Λίγο πριν την υπογραφή του νέου Μνημονίου ο Τσίπρας προσπαθεί να πείσει πως… διαπραγματεύεται σκληρά

Λίγο πριν την υπογραφή του νέου Μνημονίου ο Τσίπρας προσπαθεί να πείσει πως... διαπραγματεύεται σκληρά

Ηχηρές ανακοινώσεις έκανε κατά τη διάρκεια της επισκέψεώς του στο υπουργείο Παιδείας, ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας. Σύμφωνα με το περιεχόμενο αυτών των δηλώσεων, η κυβέρνηση κατάθεσε πλήρες σχέδιο στους διεθνείς τοκογλύφους, επί του οποίου αναμένει να επέλθει η «συμφωνία».

Συνέχισε δε λέγοντας ότι «όλη η Ελλάδα πια γνωρίζει τη διαφορά ανάμεσα σε μια κυβέρνηση που διαπραγματεύεται. Η διαπραγμάτευση είναι σκληρή, διαπραγματευόμαστε με σχέδιο, με στρατηγική. Οι Έλληνες και οι Ελληνίδες πρέπει να είναι περήφανοι για την προσπάθεια που γίνεται και για το γεγονός ότι η Ελλάδα στέκεται σε αντίξοες συνθήκες και διεκδικεί τα δίκια της».

Το δυστυχές στην όλη υπόθεση, για τον Τσίπρα, είναι ότι ουδείς τον πιστεύει, αφού όλοι γνωρίζουν ότι διατηρεί ρητορεία εξωτερικού και εσωτερικού. Ενώ στο εσωτερικό εμφανίζεται «μαχητικός», στις διαπραγματεύσεις τρώει φάπες και του φοράει γραβάτες ο Γιούνκερ. Επιπροσθέτως των παραπάνω, ουδείς τον πιστεύει, διότι το μοναδικό κείμενο που κατατέθηκε χθες ήταν από την Κομισιόν προς το Μέγαρο Μαξίμου, με τον… διακριτικό τίτλο, «Μνημόνιο Κατανόησης».

Την ύπαρξη του παραπάνω κειμένου την διέψευσε, μεν, το Μέγαρο Μαξίμου, αλλά την επιβεβαίωσε ο Βαρουφάκης, κάνοντας λόγο για «φιλοτροϊκανό κείμενο», αποδεικνύοντας για άλλη μία φορά ότι η κυβέρνηση ψεύδεται ασυστόλως, προφασιζόμενη διαπραγματεύσεις, την ώρα που έχει συμφωνήσει σε όλα με τους διεθνείς τοκογλύφους. Το πραγματικό ερώτημα, λοιπόν, στις δηλώσεις Τσίπρα είναι αν ο Ελληνικός Λαός έχει καταλάβει την διαφορά ανάμεσα σε αυτούς που παριστάνουν ότι διαπραγματεύονται και σε αυτούς που κάνουν πραγματική αντίσταση στα μνημόνια.

Η διαφορά είναι ότι οι μεν «αντιστασιακοί» του καναπέ, πίνουν τα κοκτέηλ στις πισίνες τους και συντόμως θα υπογράψουν το τρίτο μνημόνιο, ενώ αυτοί που πραγματικά αντιστέκονται στα μνημόνια και την υποταγή είναι φυλακή ή σε κατ’ οίκον περιορισμό, κατ’ εντολή της μνημονιακής εξουσίας προς επίορκους δικαστικούς, ενώ εναντίον τους έχει συνωμοτήσει η εγχώρια πλουτοκρατία, σε αγαστή συνεργασία με εγκληματίες του κοινού ποινικού δικαίου και τρομοκράτες.

Το Γραφείο Τύπου της Χρυσής Αυγής επισημαίνει: “Οι τοκογλύφοι πιστωτές ολοκληρώνουν το σχέδιο διάλυσης της οικονομίας μας και υφαρπαγής του εθνικού μας πλούτου και η υποτακτική τους συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ εξαπατά τους Έλληνες και οδηγεί την χώρα στο τρίτο καταστροφικό Μνημόνιο“.

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/ligo-prin-thn-upografh-tou-neou-mnhmoniou-o-tsipras-prospathei-na-peisei-pw#ixzz3buOdTh7G

Exit mobile version