Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Δραστηριότητες Τοπικών: Ξάνθη, Καβάλα, Ανατολική Αττική

Κλιμάκιο συναγωνιστών της Τ.Ο. Ξάνθης, παρουσία του Γραμματέα της Τοπικής, συναγωνιστή Καπαγερίδη Χρήστο, μετέβησαν στο χωριό Γενισέα, το πρωί της Τετάρτης 27 Μαΐου, όπου διένειμαν εφημερίδες του Κινήματος, ενημερώνοντας τους συμπολίτες μας για τις πολιτικές θέσεις του Λαϊκού Συνδέσμου και κατατοπίζοντάς τους ως προς την σκευωρία που στήθηκε εναντίον της Χρυσής Αυγής.

Άκρως ενθαρρυντική για τον αγώνα μας ήταν η θερμή υποδοχή των συντοπιτών μας, οι οποίοι δήλωναν συμπαραστάτες στον αγώνα μας, υπερτονίζοντας την άμεση υποστήριξή τους στο Εθνικιστικό μας Κίνημα. Οι συναγωνιστές γίνανε δέκτες παραπόνων για την τραγική κατάσταση που συνεχίζει να υφίσταται η Ελλάδα και με την νέα αριστεροκαμμένη διακυβέρνηση. Με παρρησία τους απάντησαν, πως η μόνη ελπίδα για την χώρα είναι μία κραταιά Εθνικιστική κυβέρνηση για να οδηγήσει στην αναγέννηση την πατρίδα μας.

Κόντρα στην αμείλικτη συνωμοσία σιωπής, καθώς και στον ανηλεή κι ανήθικο πόλεμο των καθεστωτικών ΜΜΕ, οι άντρες και γυναίκες της Χρυσής Αυγής είναι συνεχώς έξω, στους δρόμους στις γειτονιές στα χωριά και στις πόλεις, συζητούν, ενημερώνουν, κατατοπίζουν τους Έλληνες για το όραμα τις ιδέες αλλά και το πολιτικό πρόγραμμα του Λαϊκού Συνδέσμου. Γίνονται η φωνή του Κινήματος που τόσο χυδαία κι άδικα φίμωσαν οι ”δημοκρατικές” καρικατούρες των ΜΜΕ.

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 26 Μαΐου, η ομιλία στα γραφεία της Τ.Ο. Καβάλας από τον γραμματέα της τοπικής, Βογιατζή Δημήτρη, με θέμα “Ενάντια στον εκβιασμό του μνημονίου”. Ο συναγωνιστής ξεκίνησε την ομιλία του λέγοντας ότι είναι προφανές ότι η επερχόμενη συμφωνία με την τροϊκα αποτελεί τον προπομπό μιας νέας μνημονιακής ρύθμισης, η παραδοχή του Φίλη αποτελεί ξεκάθαρο «άδειασμα» των δήθεν αντιμνημονιακών βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, αποδεικνύοντας ότι η νέα συγκυβέρνηση θα πάρει την σκυτάλη της διαχείρισης του Μνημονίου από την προηγούμενη. Κατόπιν έγινε μια εκτενή αναφορά στην λίστα Βαρουφάκη και στα νέα μέτρα που έρχονται από το φθινόπωρο που θα οδηγήσουν τον ελληνικό λαό σε περαιτέρω φτωχοποιήση και εξαθλίωση παίρνοντας του και τον τελευταίο οβολό.

Το μνημόνιο αυτό θα έχει και άλλα κοινά με τα προηγούμενα μνημόνια. Τα προηγούμενα μνημόνια, όπως όλοι ξέρουμε, υπεγράφησαν από το αίμα που πλήρωσαν οι Έλληνες. Την ίδια ακριβώς φράση χρησιμοποίησε, όχι τυχαία προφανώς, ο Βαρουφάκης, λέγοντας ότι: «Είμαστε έτοιμοι να δεσμευτούμε – και να υπογράψουμε με το αίμα μας για να ενισχύσουμε την αξιοπιστία της δέσμευσής μας – ότι δεν θα ξανακυλήσουμε σε δημοσιονομικά χρέη». Κλείνοντας την ομιλία του ο συναγωνιστής τόνισε ότι ενώ ο Τσίπρας έχει γίνει ο καλύτερος υποτακτικός της Μέρκελ και έχει υποχωρήσει άτακτα απέναντι στους τοκογλύφους πιστωτές, κάποια στελέχη του ρίχνουν άσφαιρα επικοινωνιακά πυρά περί χρεοκοπίας για εσωτερική κατανάλωση και έλεγχο των συνιστωσών. Χρέος της Χρυσής Αυγής, ως κίνημα το οποίο νοιάζεται αληθινά και ουσιαστικά για την περαιτέρω ανάπτυξη της Εθνικής και Κοινωνικής Αντιπολίτευσης ενάντια στην μνημονιακή κατοχή και τους εγχώριους προδότες, είναι να σφυρηλατήσουμε την ύπαρξή μας μέσα από την ατόφια, ενεργητική και ευεργετική επαφή με τον Ελληνικό Λαό. Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με τους συναγωνιστές σε στάση προσοχής να ψάλλουν τον Εθνικό ύμνο και τον ύμνο του Κινήματος. Η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ ετοιμάζεται για το Μέλλον που της ανήκει!

Την Πέμπτη 21 Μαΐου, στα γραφεία της Τ.Ο. Ανατολικής Αττικής, πραγματοποιήθηκε ομιλία από την Συναγωνίστρια Άντζελα Ντρίκου με θέμα την Γενοκτονία των Ποντίων.  Οι Πόντιοι υποφέρουν με συνεχείς διωγμούς πάνω από 150 χρόνια. Μετά τον 1ο Παγκόσμιο Πόλεμο ακολούθησαν πολλοί Πόντιοι πρόσφυγες τον Ρωσικό στρατό και εγκαταστάθηκαν σε περιοχές του Καυκάσου και της Γεωργίας, πιστεύοντας ότι τα δεινά τους τελείωσαν.

Έκαναν επανειλημμένα εκκλήσεις να συμπεριληφθούν στο Ελληνικό κράτος, αλλά αρνήθηκε ο Ελ. Βενιζέλος, ισχυριζόμενος ότι είναι πολύ μακριά οι περιοχή του Πόντου. Το αποτέλεσμα ήταν να υποφέρουν οι Πόντιοι από τις συχνές τουρκικές επιδρομές. Από το 1914 έως το 1924 υπολογίζεται ότι σκοτώθηκαν πάνω από 350.000 Πόντιοι. Κυνηγημένοι, χωρίς τρόφιμα πολλοί πέθαναν από την πείνα και τις κακουχίες. Οι αιχμάλωτοι εξαναγκαζόντουσαν σε βασανιστήρια και πολλούς τους εκτελούσαν. Το 1923 ο Κεμάλ είχε σκοτώσει 360.000 Ποντίους και εκατοντάδες χιλιάδες είχαν εκτοπιστεί από την Πατρίδα τους.

Στην Ελλάδα αφιερώνεται στην μνήμη των Ποντίων 1 λεπτού σιγή στο κοινοβούλιο, την ίδια στιγμή όμως πολλά έδρανα αδειάζουν, γιατί τα συμφέροντα τους ταυτίζονται με τα συμφέροντα της γείτονος χώρας. Χάριν της «ελληνο – τουρκικής» φιλίας η λέξη «Γενοκτονία» απαλείφεται από τα βιβλία Ιστορίας.  Μόλις το 1994 αναγνωρίζεται από το Ελληνικό Κράτος η 19η Μαΐου σαν ημέρα μνήμης προς τιμήν της Γενοκτονίας των Ποντίων. Το Ελληνικό Κράτος θυμάται και τιμά γενοκτονίες άλλων λαών, αλλά για τους Πόντιους δεν αποδίδει τον πρέποντα σεβασμό.

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/drasthriothtes-topikwn210#ixzz3bymFCLZP

Exit mobile version