Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Η «εκδίκηση» του Βαρουφάκη

Η «εκδίκηση» του Βαρουφάκη

Αποτελεί κοινή διαπίστωση ότι ο υπερφίαλος, αλαζονικός, εγωπαθής και ναρκισσιστής Βαρουφάκης αποτελεί «βαρίδι» για την κυβέρνηση, όχι μόνο για την «life style» εικόνα του, η οποία αρχικά μπορεί να ήταν ανεχτή αλλά πλέον προκαλεί εκνευρισμό και θυμηδία στα λαϊκά στρώματα. Κυρίως αυτό συμβαίνει, επειδή η τάση του για υπερπροβολή οδηγεί σε ενέργειες, οι οποίες εκθέτουν την κυβέρνηση, είτε αποκαλύπτοντας κινήσεις που δεν πρέπει να φανερωθούν, είτε γιατί οι δηλώσεις του έρχονται ορισμένες φορές σε αντίθεση με τις κυβερνητικές προθέσεις.

Είναι σαφές ότι το μόνο που κρατάει ακόμη τον Βαρουφάκη στο πόστο του είναι η κάκιστη εικόνα που θα δείξουν τόσο η κυβέρνηση, όσο και ο ίδιος ο Τσίπρας προσωπικά, αν τον «σουτάρουν», καθώς θα θεωρηθεί ότι  λειτούργησαν έτσι κάτω από την πίεση των διεθνών τοκογλύφων και των εταίρων.

Η υπόθεση της Παναρίτη ήταν το πιο πρόσφατο επεισόδιο στην ούτως ή άλλως περιπετειώδη σχέση του ψωνισμένου οικονομολόγου με τον ΣΥΡΙΖΑ και το Μέγαρο Μαξίμου. Αφότου ο ίδιος μπήκε στην άκρη από τον Τσίπρα, ο οποίος επιστράτευσε για τις διαπραγματεύσεις τους Δραγασάκη και Τσακαλώτο, φαίνεται ότι σχεδιάζει από τώρα την επόμενη μέρα, η οποία βασίζεται (ως συνήθως) στην αυτοπροβολή του ως σημαίνον πολιτικό πρόσωπο και εφεδρεία ελπίδας. Την μια στιγμή δίνει συνέντευξη σε διεθνή μέσα, δηλώνοντας ότι είναι άγνωστο αν θα συνεχίσει να είναι υπουργός Οικονομικών και μετά την συμφωνία, την άλλη δηλώνει ότι δεν πρόκειται να αποδεχθεί συμφωνία η οποία δεν θα βγάζει την Χώρα από την κρίση. Ύστερα έρχεται σε σύγκρουση με την κυβέρνηση και ολόκληρο τον ΣΥΡΙΖΑ για την Παναρίτη.

Είναι ολοφάνερο ότι έχει αντιληφθεί πως αποτελεί καθαρά θέμα καταλληλότητας χρόνου η αποπομπή του από την κυβέρνηση και προετοιμάζεται από τώρα για μια «ηρωική έξοδο». Με δεδομένο, μάλιστα, ότι άτομα με ενισχυμένη σε απίστευτο βαθμό την εγωπάθειά τους είναι πρόθυμα, σε εκδικητικό βαθμό, να αποκαλύψουν πράγματα επιζήμια πολιτικά για την κατάσταση η οποία τους απέβαλε από τα σαλόνια και τις λοιπές ανέσεις της κυβερνητικής εξουσίας, αποτελεί φως φανάρι ότι θα πέσει πολύ γέλιο (αλλά και κλάμα…) αν ο γιαλαντζί «σφίχτερμαν» ανοίξει το στόμα του για να προβεί σε αποκαλύψεις για τις ημέρες και τα έργα της νυν συγκυβέρνησης.

Γιώργος Μάστορας

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/h-ekdikhsh-tou-baroufakh#ixzz3cCK0HBNb

Exit mobile version