Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

“Μπαλτάς” και στις Σχολές Επαγγελματικής Κατάρτισης από τον Σύριζα – Η αποδόμηση της Παιδείας συνεχίζεται

“Μπαλτάς” και στις Σχολές Επαγγελματικής Κατάρτισης από τον Σύριζα - Η αποδόμηση της Παιδείας συνεχίζεται

Με τις Σχολές Επαγγελματικής Κατάρτισης τι θα γίνει;

Ομιχλώδες διαφαίνεται το μέλλον των Σχολών Επαγγελματικής Κατάρτισης και μαζί με αυτές το μέλλον χιλιάδων μαθητών που έχουν “ποντάρει” την επαγγελματική τους σταδιοδρομία σε αυτές. Ο κ. υπουργός Μπαλτάς οφείλει να απαντήσει στα δημοσιεύματα που αναφέρουν ότι ο κ. Κουράκης και το ΔΣ της ΟΛΜΕ αποφάσισαν την κατάργηση των Σ.Ε.Κ. Γιατί εάν συμβεί κάτι τέτοιο, θα αποβεί καταστροφικό. Αντί η κυβέρνηση να ενισχύει τέτοια εγχειρήματα που βοηθούν στην καταπολέμηση της ανεργίας και συμβάλλουν στην εγχώρια παραγωγή, υπακούει σε μικροπολιτικά συμφέροντα, καλλιεργώντας την αβεβαιότητα σε χιλιάδες μαθητές.

Οι Αργολιδείς γνωρίζουν πολύ καλά την αναγκαιότητα ύπαρξης των Σ.Ε.Κ. Γιατί αρκετοί νέοι αυτού του τόπου έχουν την ευκαιρία μέσω της Σ.Ε.Κ Επιδαύρου να καταρτιστούν επαγγελματικά σε κλάδους που βοηθούν την ντόπια επιχειρηματικότητα και την αγορά εργασίας. Στην Επίδαυρο εδρεύουν τέσσερα τμήματα, γαλακτοκομίας- τυροκομίας, λιθοξοΐα, μελισσοκομίας και φυτικής παραγωγής. Είναι ηλίου φαεινότερο πως από αυτή τη σχολή μπορούν να βγουν επαγγελματικά καταρτισμένοι νέοι τεχνίτες οι οποίοι θα δραστηριοποιηθούν σε κλάδους που αφορούν άμεσα την Αργολική γη και ιστορία.

Δεν πρέπει λοιπόν σε καμία περίπτωση να κλείσουν οι σχολές, τη χρονική στιγμή μάλιστα που δεν έχουν προλάβει να “αποδώσουν καρπούς” στην ελληνική κοινωνία. Για να είναι μια κοινωνία πολιτισμένη, πρέπει  να στηρίζει με κάθε τρόπο  την παιδεία και τη μόρφωση. Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ επείγει να δώσει εξηγήσεις για αυτό το μείζων ζήτημα και να σταματήσει τον εμπαιγμό των μαθητών.

Γαλέος Γεώργιος
βουλευτής Αργολίδας
Λαϊκού Συνδέσμου – Χρυσή Αυγή

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/mpaltas-kai-stis-scholes-epaggelmatikhs-katartishs-apo-ton-suriza-h-apodomh#ixzz3cIonjRui

Exit mobile version