Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Όψιμος πατριώτης ο Σαμαράς – Αυτός άνοιξε την κερκόπορτα στους αλβανούς

Όψιμος πατριώτης ο Σαμαράς - Αυτός άνοιξε την κερκόπορτα στους αλβανούς

Η νέα προκλητική στάση των αλβανών, από την κυβέρνηση του Έντι Ράμα αυτή την φορά, μας δίνει την ευκαιρία να γυρίσουμε τον χρόνο στις αρχές της δεκαετίας του 1990, λίγο μετά την πτώση του κομμουνιστικού καθεστώτος της Αλβανίας. Ήταν τότε που η κυβέρνηση της ΝΔ, με πρωθυπουργό τον Μητσοτάκη και υπουργό Εξωτερικών τον Σαμαρά, έστελνε τεχνοκράτες ειδικούς να βοηθήσουν το «αδελφό» Δημοκρατικό Κόμμα της Αλβανίας, όπως επίσης και χιλιάδες πλαστικές σημαιούλες με τα χρώματα του κόμματος του Σαλί Μπερίσα, ενώ δεν έλειψε και η απευθείας οικονομική ενίσχυση του Δημοκρατικού Κόμματος.

Το «ευχαριστώ» του Μπερίσα  φάνηκε λίγο καιρό αργότερα, όταν ευθέως μίλησε για «καταπιεσμένους» Τσάμηδες, αλλά και για αλβανικές διεκδικήσεις στην μέχρι τώρα απελευθερωμένη Ελληνική Ήπειρο. Ήταν η ίδια εποχή που ο Σαμαράς, ως υπουργός Εξωτερικών της Ελλάδας, έριχνε την πραγματικά βλακώδη ιδέα να υποστηρίξει η Χώρα μας την είσοδο της Αλβανίας στην ΔΑΣΕ, ώστε από εκεί να μπορούμε να την ελέγχουμε… καλύτερα. Σαν να μην έφτανε αυτό, έκανε και δηλώσεις από την Κέρκυρα, μαζί με τον ομόλογό του υπουργό Εξωτερικών της Αλβανίας, σε βάρος του Μητροπολίτη Κονίτσης Σεβαστιανού,  δείχνοντας έτσι την «ευγνωμοσύνη» της Ελληνικής κυβέρνησης απέναντι σ’ έναν Ασυμβίβαστο και Γενναίο Ιεράρχη, ο οποίος από το 1967 είχε γίνει η μοναδική σχεδόν ελπίδα των υπόδουλων Βορειοηπειρωτών αδελφών μας και το «κόκκινο πανί» για τους αλβανούς του Χότζα, του Αλία, αλλά και του Μπερίσα.

Φαίνεται ότι ο Σαμαράς, ως ιδεολογικό και πνευματικό παιδί του άλλου μεγάλου «πατριώτη» Ευάγγελου Αβέρωφ, έψαχνε τρόπο να μιμηθεί το ίνδαλμά του ως προς την προξένηση κακού στον Βορειοηπειρωτικό Ελληνισμό. Ο μεν Αβέρωφ το 1945 «βομβάρδιζε» τις υπηρεσίες του Ελληνικού Κράτους με συνεχείς εκθέσεις, στις  οποίες απαιτούσε (!) να μην δεχθούμε την προσάρτηση της Βορείου Ηπείρου «ακόμα κι αν αυτή μας εδίδετο από τους συμμάχους μας», όπως χαρακτηριστικά έγραφε. Ο δε Σαμαράς φρόντισε να ξεριζώσει τους Βορειοηπειρώτες από τις πατρογονικές τους εστίες, να «εξουδετερώσει» τον Σεβαστιανό και να καταντήσει υπηρέτης των συμφερόντων του Μπερίσα.

Με το βλέμμα μας, λοιπόν, στις σημερινές αλβανικές προκλήσεις, ας μην ξεχνάμε τα έργα και τις ημέρες του παρελθόντος από τους πατριδοκάπηλους της ΝΔ.

Γιώργος Μάστορας

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/o-proklhtikos-rama-kai-h-patridokaphlia-tou-samara#ixzz3cMDmGQfg

Exit mobile version