Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Ακόμα και οι σκοπιανοί προκαλούν: Με τον Ήλιο της Βεργίνας φωτογραφήθηκε ο αντιπρόεδρος της σκοπιανικής βουλής

Ακόμα και οι σκοπιανοί προκαλούν: Με τον Ήλιο της Βεργίνας φωτογραφήθηκε ο αντιπρόεδρος της σκοπιανικής βουλής

Συνεχίζει την προκλητική του συμπεριφορά ο αντιπρόεδρος της Βουλής των Σκοπίων Αντόνιο Μιλόσοσκι. Είναι η δεύτερη φορά μέσα σ’ έναν χρόνο που φέρεται να κρατάει ανά χείρας την ψευδεπίγραφη σημαία με τον Ήλιο της Βεργίνας και να ποζάρει περιχαρής στον φωτογραφικό φακό.

Τον περασμένο Απρίλιο, μάλιστα, δεν δίστασε να φωτογραφηθεί κατά την διάρκεια επίσκεψης του στον Όλυμπο. Φέτος, στην γραφική τοποθεσία των Σκοπίων Ναμπέλμπα Κασκα, η γραφικότητα του εναρμονίστηκε με το φυσικό τοπίο καθώς έβγαλε “σελφι” κρατώντας επιδεικτικά την κόκκινη σημαία με τον Ήλιο της Βεργίνας.

Αξίζει να σημειωθεί, πως η χρήση του συγκεκριμένου συμβόλου θεωρείται παράνομη σύμφωνα με την Ενδιάμεση Συμφωνία Ελλάδος και Σκοπίων που υπογράφτηκε στις 13 Σεπτεμβρίου του 1995, στην Νέα Υόρκη. Πιο συγκεκριμένα στο Άρθρο 7, Παράγραφος 2, που υπογράφηκε και από τις δύο πλευρές αναφέρεται ότι η πλευρά των Σκοπίων παύει να εκθέτει το σύμβολο που εξέθετε πριν (Κόκκινη σημαία με τον Ήλιο της Βεργίνας).

Με την αποδοχή της εν λόγω συμφωνίας, στην ουσία τα Σκόπια δεσμευόταν απέναντι στην Αθήνα ότι θα αλλάξουν την σημαία τους.

Το 2011, χάριν αυτής της συμφωνίας η Ελλάδα καταδικάστηκε από το Διεθνές δικαστήριο της Χάγης, έπειτα από προσφυγή των Σκοπίων λόγω της διαφωνίας της χώρας μας για προσχώρηση τους στο ΝΑΤΟ.

Η πλειοψηφία του Δικαστηρίου ήταν συντριπτική καθώς με ψήφους 15 προς έναν η Ελλάδα καταδικάστηκε ότι παραβίασε το Άρθρο 11, παράγραφος 1 της Ενδιάμεσης Συμφωνίας της 13ης Σεπτεμβρίου 1995.

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, πιστή στο έργο των προκατόχων τους, τηρεί ΑΥΣΤΗΡΑ ΚΑΙ ΜΟΝΟ τις όποιες συμφωνίες που έχουν υπογραφεί και θα υπογραφούν μεταξύ υμών και διεθνών τοκογλύφων.

Καθώς οποιαδήποτε άλλη συμφωνία η οποία έχει υπογραφεί προασπίζοντας τα εθνικά συμφέροντα του τόπου, δείχνει να παραγκωνίζεται από την απάθεια και την υποταγή των εκάστοτε κυβερνήσεων. Άλλωστε, λίγα 24ωρα πριν, ο υπουργός εξωτερικών Ν. Κοτζιάς φωτογραφιζόταν με φόντο την σημαία των Σκοπίων, αναρτημένη στο ΥΠΕΞ της Ελλάδας δίπλα από την ελληνική.  

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/akoma-kai-oi-skopianoi-prokaloun-me-ton-hlio-ths-berginas-fwtografhthhke-o#ixzz3cXcMuLYa

Exit mobile version