Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Μια πρόταση προς τον Μίκη Θεοδωράκη

Βλέποντας πριν λίγες ημέρες τον μεγάλο μουσικοσυνθέτη και άνθρωπο Μίκη Θεοδωράκη να υποδέχεται θετικά την πρόταση του Σάκη Ρουβά να ερμηνεύσει τα τραγούδια του, ομολογώ ότι… συγκινήθηκα. Σχεδόν ανατρίχιασα!

Για άλλη μια φορά ο σπουδαίος αυτός δημοκράτης μουσουργός, παρόλο το προχωρημένο της ηλικίας του βρήκε τη δύναμη να δώσει ένα ακόμη μάθημα δημοκρατικής ευαισθησίας, δίνοντας τις ευλογίες του σε έναν αμφιλεγόμενο κατά πολλούς καλλιτέχνη.

Εύγε Μίκη. Σαν γνήσιος αριστερός απέδειξες ότι εσύ δεν τραγουδάς για να ξεχωρίσεις από τον κόσμο, αλλά για να σμίξεις τον κόσμο.

Αρπάζω λοιπόν κι εγώ την ευκαιρία, με αφορμή το συγκεκριμένο περιστατικό και σου κάνω μια πρόταση, που θα αποδείξει ότι εν τέλει δεν υπήρξες ένας «ιμιτασιόν» αριστερός, όπως λένε κάποιες «κακές γλώσσες», αλλά ένα αληθινός αριστερός που αντιστέκεται στον εμπαθέστατο κοινωνικό ρατσισμό και την αντιδραστική περιθωριοποίηση: κάλεσε τώρα και την πρωτοπόρα «Κοντσίτα» να ερμηνεύσει Μίκη Θεοδωράκη!

Ας είναι η κατακλείδα της ζωής σου αντάξια του αξιακού φορτίου που κόμισε ο αγώνας και ο πολιτικός σου λόγος στον κόσμο. Αν μάλιστα βιαστείς, ω φωτοβόλε δημιουργέ, μπορείς να ανακοινώσεις τη ρηξικέλευθη συνεργασία μαζί με τον επίσης πρωτοπόρο, ηγέτη του οίνοπος πολιτικού σουρεαλισμού δήμαρχο Μπουτάρη, κατά την επικείμενη παρέλαση gay pride που πρόκειται να λάβει χώρα στη Θεσσαλονίκη.

Αγαπητέ Μίκη, μη διστάσεις να συγκρουστείς για μια ακόμη φορά με το κατεστημένο. Γίνε Σύ ο ταγός της καταπολέμησης του ρατσισμού στη χώρα μας. Φτιάξε επιτέλους το χιλιάκριβο χαρμάνι σοσιαλιστικού ρεαλισμού και παραφιλίας.

Τα παραπάνω στα γράφω ως ένας σεμνός και ταπεινός θαυμαστής του σπουδαίου πολιτικού σου αγώνα

ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΚΑΡΑΪΣΚΟΣ   

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/mia-protash-pros-ton-mikh-theodwrakh#ixzz3cXdmiEaT

Exit mobile version