Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Πνέει τα λοίσθια η εγκληματική οργάνωση του κλεφτοΠασόκ

Πνέει τα λοίσθια η εγκληματική οργάνωση του κλεφτοΠασόκ

Η αλήθεια για την κατάντια του ΠΑΣΟΚ βρίσκεται λίγες μόλις δεκάδες μέτρα από το γήπεδο του Πανελληνίου, όπου διεξήχθη το συνέδριο του άλλοτε κραταιού αυτού κόμματος εξουσίας. Συγκεκριμένα, στα Δικαστήρια της πρώην Σχολής Ευελπίδων, όπου και βρίσκονται σε εξέλιξη ή πρόκειται να γίνουν οι δίκες Τζοχατζόπουλου για ξέπλυμα βρώμικου χρήματος – υποβρύχια, Μαντέλη για Siemens, Τσουκάτου και αρκετών άλλων πασόκων, συν την πρόσφατη καταδίκη Παπακωνσταντίνου για την «λίστα Λαγκάρντ». Ένα κόμμα το οποίο ήταν δεμένο με την διαφθορά όπως το νύχι με το κρέας και έκλινε σ΄όλες τις πτώσεις τη λέξη κλέφτης, ήταν μοιραίο να ρίξει κάποια στιγμή αυλαία, κάτω όμως από συνεχείς αποδοκιμασίες του κοινού το οποίο κάποτε το ψήφιζε. Εκεί, λοιπόν, στα δικαστήρια, όπου έκατσαν, κάθονται και θα κάτσουν στο μέλλον κορυφαία του στελέχη, το ΠΑΣΟΚ έδειξε τον χαρακτήρα του.

Την ίδια ώρα που ο γραμματέας του ΠΑΣΟΚ Νίκος Ανδρουλάκης ομολόγησε ευθαρσώς ότι «το ΠΑΣΟΚ εξαερώθηκε και δεν κινδυνεύει να διαλυθεί, γιατί έχει ήδη διαλυθεί», αφήνοντας άφωνους του εναπομείναντες πασόκους που τον παρακολουθούσαν, ο Βενιζέλος χαμένος στην μονίμως αντιλαϊκή, εκτός πραγματικότητας και ελιτιστική προσέγγιση των κοινωνικών συνθηκών, υποστήριξε ότι ο Λαός στις 25 Ιανουαρίου ψήφισε «αντιμεταρρυθμιστικά» και όχι «αντιμνημονιακά». Χωρίς το παραμικρό ίχνος αυτοκριτικής έριξε τις ευθύνες σ΄όλους τους άλλους στο ΠΑΣΟΚ εκτός από τον ίδιο.

Εις ό,τι αφορά την διαμάχη των τριών δελφίνων για την εξουσία (Γεννηματά, Λοβέρδος, Κωνσταντινόπουλος), ουδεμία πολιτική σημασία έχει, καθώς η πορεία του ΠΑΣΟΚ προς την αποσύνθεση είναι οριστική και μη αναστρέψιμηΌποιος εκλεγεί, θα χρησιμοποιήσει ότι απέμεινε από το ΠΑΣΟΚ, προκειμένου να μπορεί να ελπίζει ότι θα συνεχίζει να επιζητεί την συμμετοχή του σε μια μελλοντική συγκυβέρνηση, με ό,τι συνεπάγεται αυτό για τα στενά συντηρητικά του συμφέροντα. Η ίδια η ζωή, όμως, μπορεί να φροντίσει να έχει «τελειώσει» το ΠΑΣΟΚ πριν την διεξαγωγή των επόμενων εκλογών.

Γιώργος Μάστορας

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/pneei-ta-loisthia-h-egklhmatikh-organwsh-pasok#ixzz3cbMi68n4

Exit mobile version