Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Δραστηριότητες Τοπικών: Πιερία, Νότια Προάστια, Ανατολική Αττική, Πέλλα, Δράμα

Τ.Ο. Πιερίας: Πολιτική ενημέρωση και ομιλία για τον ήρωα μακεδονομάχο καπετάν Άγρα. Στο καθιερωμένο ραντεβού των Ελλήνων εθνικιστών της Πιερίας, πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα το απόγευμα στα γραφεία της Τοπικής Οργάνωσης Χρυσής Αυγής Πιερίας ενδιαφέρουσα ομιλία από τον Χαϊδαλή Γιώργο για τον ήρωα μακεδονομάχο Τέλο Άγρα.

Ο ήρωας αυτός με τη θυσία του αποδεικνύει ότι η φλόγα για την πατρίδα και το έθνος μπορούν να ωθήσουν έναν Έλληνα από τους Γαργαλιάνους του νότου της Ελλάδος στους βάλτους της Μακεδονίας για να συνδράμει στους αδελφούς Έλληνες, που απειλούνταν από τον βουλγαρικό κίνδυνο. Ο καπετάν Άγρας μας αποδεικνύει ότι ο Έλληνας πατριώτης, αν και από αριστοκρατική και ευκατάστατη καταγωγή, τα παράτησε όλα για χάρη της πατρίδος και του αγώνα και πολέμησε μέσα στις κακουχίες. Ένας ήρωας που οι περισσότεροι Έλληνες αγνοούν.

Προηγουμένως υπήρξε από τον Τριανταφυλλούδη Αλέξανδρο, εκπρόσωπο του νομικού τμήματος της Χρυσής Αυγής, ενημέρωση για την δίκη στον Κορυδαλλό και τους νομικούς αγώνες των δικηγόρων του κινήματος. Τέλος ο Μιχάλης Τσακίρης, μέλος του πολιτικού συμβουλίου του κινήματος, ανάγνωσε μήνυμα του Αρχηγού Νίκου Μιχαλολιάκου προς όλα τα μέλη των τοπικών, τους φίλους και υποστηρικτές του κινήματος.

Την Πέμπτη 4/6 στα γραφεία της Τ.Ο. Νοτίων Προαστίων πραγματοποιήθηκε ολομέλεια, όπου οι συναγωνιστές μας ενημερώθηκαν για τρέχοντα θέματα που αφορούν  την τοπική και άκουσαν το μήνυμα του Αρχηγού.  Χαιρετισμό, δε. απηύθυνε το μέλος της Κ.Ε. Κουδούνας Θεόδωρος.

Στην συνέχεια ακολούθησε ομιλία του Συναγωνιστή Κωνσταντινίδη Ιωάννη σχετικά με τις τρέχουσες πολιτικές εξελίξεις.

Την Πέμπτη 28 Μαΐου, στα γραφεία της Τ.Ο. Ανατολικής Αττικής, μίλησε η Συναγωνίστρια Κορίνα Πενέση για την μαύρη επέτειο της Άλωσης της Πόλης και την αρχή της τουρκοκρατίας.  Ο τελευταίος Αυτοκράτορας του Βυζαντίου, ο Κωνσταντίνος Παλαιολόγος προσπαθώντας να οργανώσει την άμυνα της Πόλης, ζήτησε βοήθεια από την Δύση, αλλά μάταια. Μέχρι και στην ένωση των εκκλησιών συμφώνησε, αλλά χωρίς αποτέλεσμα.

Η Βασιλεύουσα είχε πληθυσμό 50.000 άτομα και ο στρατός ήταν μικρός σε αριθμό. Παρά τον μικρό αριθμό των αμυνομένων, η Πόλη παρέμενε απόρθητη και οι απώλειες από την πλευρά των τούρκων ήταν τόσο μεγάλες που ο Μωάμεθ σκεφτόταν να σταματήσει την πολιορκία. Ο Παλαιολόγος αρνήθηκε να παραδοθεί και ακόμα και μετά την πτώση της Πόλης δεν έφυγε, αλλά σκοτώθηκε πολεμώντας. Ο ηρωισμός των Ελλήνων και των στρατιωτών του Ιουστινιάνη ήταν απερίγραπτος. Ο ηρωισμός χαρακτηρίζει και χαρακτήριζε πάντα τους Έλληνες που πολέμησαν και πολεμούν ηρωικά, χωρίς μέσα με λίγα λιανοντούφεκα το 1821 και αντιστάθηκαν σε αυτοκρατορίες.

Δυστυχώς στις σημερινές μέρες το Κράτος είναι ενάντιο στο Ελληνικό Έθνος. Το Κράτος μας είναι αιχμάλωτο στα χέρια ανθρώπων που προωθήθηκαν στα ανώτατα αξιώματα από ένα σύστημα εξωτερικό κατά περίεργο τρόπο. Αυτή η παρέα ανθρώπων πολεμά οτιδήποτε Ελληνικό πάει να ανθίσει. Μπροστά μας ξεδιπλώνεται το ύπουλο παιχνίδι, που κρατά πολλά χρόνια, εις βάρος της πατρίδας μας από τους εγχώριους εξουσιαστές και τους διεθνείς χορηγούς τους. Ο δρόμος προς την Ελευθερία είναι ένας, ο δρόμος του αγώνα. Τότε μόνο οι εχθροί μας θα φοβηθούν. Αυτό που χρειάζεται είναι αφύπνιση για να στείλουμε στον κάλαθο της ιστορίας όσους είναι υπαίτιοι για το κατάντημα της χώρας μας.

Ήταν 7 Ιουνίου 1907 όταν οι Μακεδονομάχοι Τέλλος Άγρας και Αντώνης Μίγγας περνούσαν με την θυσία τους στο Πάνθεον των Ηρώων. Στο σημείο όπου 108 έτη πριν, ανάμεσα στα χωριά Καρυδιά και Άγρας, οι δυο εθνομάρτυρες καθαγίασαν με το μαρτυρικό τους τέλος την Μακεδονική γη, όπως κάθε χρόνο, πραγματοποιήθηκε επιμνημόσυνη δέηση προεξάρχοντος του μητροπολίτου Εδέσσης, Πέλλας και Αλμωπίας. Κλιμάκιο συναγωνιστών από την Τ.Ο. Πέλλας παρευρέθη και απέτισε τον ελάχιστο φόρο τιμής καταθέτοντας στέφανο στην μνήμη αυτών που θυσιάστηκαν για να παραμείνει η Μακεδονία μας Ελληνική. Ενάντια σε οποιαδήποτε προδοτική λύση που θα περιλαμβάνει σύνθετη ονομασία ή παράγωγο με την λέξη Μακεδονία, οι Έλληνες Εθνικιστές βροντοφωνάζουμε: Όχι στην παραχάραξη και τον σφετερισμό της Ιστορίας μας, κανένας συμβιβασμός για την Μακεδονία μας.

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε το πρωί της Τετάρτης 27 Μαΐου 2015, η προγραμματισμένη συνάντηση του γραμματέα της Τ.Ο. Δράμας με τον δήμαρχο της πόλης για να συζητήσουν διάφορα τοπικά θέματα. Κλιμάκιο συναγωνιστών, ενημέρωσε και ενημερώθηκε από τον δήμαρχο για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο δήμος και κατά συνέπεια η δραμινή κοινωνία. Ένα από τα θέματα συζήτησης ήταν το τεράστιο πρόστιμο, ύψους 80.000 ευρώ, το οποίο καλείται να πληρώσει ο δήμος σε καθημερινή βάση για τη ρύπανση του περιβάλλοντος από τα απορρίμματα της πόλης. Είναι ένα πρόστιμο – κληρονομιά από τον πρώην δήμαρχο και νυν βουλευτή του ποταμιού Κυριάκο Χαρακίδη, που με τη δική του αδιαφορία εκτοξεύθηκε από τις 30.000 στις 80.000 ευρώ ανά ημέρα. Ο νέος δήμαρχος, υποσχέθηκε ότι τα απορρίμματα θα μεταφερθούν σε χυτήρια άλλης πόλης και στην εν λόγω τοποθεσία θα κατασκευαστεί ένα περιβαλλοντικό πάρκο.

Ένα άλλο πρόβλημα που συζητήθηκε ήταν τα οικονομικά του δήμου, όπου σύμφωνα με πράξη νομοθετικού περιεχομένου καλούνται οι δήμοι να δώσουν τα λεφτά τους στην Εθνική Τράπεζα. Οι δήμοι αποφάσισαν να μην τα δώσουν, διότι δεν έχουν δοθεί εγγυήσεις και διευκρινίσεις από την κυβέρνηση για το πού και πώς αυτά θα χρησιμοποιηθούν. Εξάλλου όπως χαρακτηριστικά ανέφερε, έγινε πρόταση από τους δημάρχους στην πρόεδρο της βουλής, να δοθούν και τα λεφτά που έχει η βουλή, ύψους 100 εκατομμυρίων ευρώ κι αυτή απάντησε αρνητικά. Ένα από τα πολλά άλλα θέματα που συζητήθηκαν, αλλά το πιο σημαντικό, ήταν τα ποσοστά ανεργίας των πολιτών της Δράμας που κατατάσσει την πόλη στη πρώτη θέση σε ανεργία στην Ευρώπη.

Ο δήμαρχος ανέφερε ότι είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα στην περιφέρεια κι ότι στην Δράμα υπάρχουν πάνω από 1.800 οικογένειες, που δηλώνουν μηδενικό εισόδημα. Αυτό, όπως είπε, οφείλεται στο κλείσιμο και την μεταφορά πολλών εργοστασίων στο εξωτερικό. Σαν παράδειγμα έθεσε το κλείσιμο του εργοστασίου του πρώην δημάρχου και νυν βουλευτή του Ποταμιού Κυριάκου Χαρακίδη, ο οποίος μετέπειτα ίδρυσε δύο εργοστάσια στη Βουλγαρία. Στο τέλος της συζήτησης ο γραμματέας της Τ.Ο. Δράμας, τόνισε ότι μόνο η Χρυσή Αυγή μπορεί να λύσει τα προβλήματα των Ελλήνων πολιτών καθώς είναι η μόνη πολιτική δύναμη με σταθερές και αμετάκλητες θέσεις στο αδιέξοδο της Χώρας.

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/drasthriothtes-topikwn216#ixzz3cdact4of

Exit mobile version