Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Εξυπηρέτηση: Απαλλαγή από τον ΕΦΚ για το φυσικό αέριο μόνο για την εγχώρια πλουτοκρατία

Εξυπηρέτηση: Απαλλαγή από τον ΕΦΚ για το φυσικό αέριο μόνο για την εγχώρια πλουτοκρατία

Μία άκρως περίεργη παράγραφο περιλαμβάνει το «μίνι» φορολογικό νομοσχέδιο, που κατέθεσε η κυβέρνηση στην αρμόδια επιτροπή. Σύμφωνα με αυτήν: “απαλλάσσεται από τον ειδικό φόρο κατανάλωσης το φυσικό αέριο της περίπτωσης ΙΗ της παραγράφου 1 του άρθρου 73, με την προϋπόθεση ότι παραλαμβάνεται από βιομηχανίες ή βιοτεχνίες και προορίζεται να χρησιμοποιηθεί αποκλειστικά σαν πρώτη ύλη για την παραγωγή των προϊόντων τους”.

Αυτό σημαίνει για τους γνωρίζοντες, ότι μονάχα τα διυλιστήρια και η Βιομηχανία Φωσφορικών Λιπασμάτων απαλλάσσονται από τον Ειδικό Φόρο Κατανάλωσης. Αυτό σημαίνει, σε όρους ιδιοκτησίας, ότι μονάχα οι Βαρδινογιάννης, Λάτσης και Λαυρεντιάδης απαλλάσσονται από τον φόρο αυτό.

Το γεγονός ότι δεν έγινε, όπως συνηθίζεται, ακρόαση φορέων στην συγκεκριμένη επιτροπή, απλώς εντείνει την δικαιολογημένη φημολογία για εξυπηρέτηση της κυβέρνησης προς την εγχώρια πλουτοκρατία. Η μέχρι πρότινος προφυλάκιση Λαυρεντιάδη για σκάνδαλο θαλασσοδανείων από την Proton Bank προς «ημέτερους» αποτελεί το σκανδαλώδες «μπαχαρικό» της όλης υπόθεσης.

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/ejuphrethsh-apallagh-apo-ton-efk-gia-to-fusiko-aerio-mono-gia-thn-egchwria#ixzz3d7YHfuAG

Exit mobile version