Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Προσοχή – Δεν είναι ανέκδοτο! Η… Φώφη νέα πρόεδρος του κλεφτοΠασόκ

Προσοχή - Δεν είναι ανέκδοτο! Η... Φώφη νέα πρόεδρος του κλεφτοΠασόκ

Η εκλογή του πέμπτου στην ιστορία του προέδρου του ΠΑΣΟΚ σηματοδοτεί τον απόλυτο πολιτικό εξευτελισμό για το άλλοτε κραταιό αυτό κόμμα εξουσίας. Όχι μόνο λόγω της πολύ περιορισμένης συμμετοχής οπαδών του ΠΑΣΟΚ στην ψηφοφορία, αλλά και εξαιτίας του αποτελέσματος.

Ας πάρουμε, όμως, τα πράγματα από την αρχή. Όταν στην αντίστοιχη διαδικασία του 2007, όπου εξελέγη ο Γεωργάκης Παπανδρέου, συμμετείχαν 1.000.000 άτομα, η τωρινή παρουσία μόλις κάτι παραπάνω από 50.000 άτομα συνιστά πλήρη αποτυχία και αποσύνθεση για το ΠΑΣΟΚ. Με δεδομένο ότι ο στόχος σε αυτή την εσωκομματική διαδικασία ήταν ο αριθμός των 100.000, είναι ολοφάνερο ότι το όλο εγχείρημα απέτυχε παταγωδώς. Εις ότι αφορά την πανηγυρική (κυριολεκτικά και μεταφορικά… εκλογή ως νέα προέδρου του ΠΑΣΟΚ της Φώφης Γεννηματά, με ποσοστό γύρω στο 53%, αυτό δείχνει την κατάντια του ΠΑΣΟΚ.

Γιατί, πραγματικά, περί κατάντιας πρόκειται, όταν εκλέγεται – με τεράστια μάλιστα πλειοψηφία – ένα πρόσωπο το οποίο αδυνατεί να αρθρώσει, έστω και στοιχειωδώς, αξιοπρεπή πολιτικό λόγο, χωρίς να καταφεύγει σε γραπτά «σκονάκια» και τηλεοπτικά « ότο κιου». Το απόλυτο τίποτα είναι πολιτικά η Γεννηματά, η οποία έκανε καριέρα βασισμένη πάνω στο επίθετο του πατέρα της, ενώ μέχρι πριν από λίγα χρόνια αποτελούσε ένα στέλεχος γ΄ (ούτε β΄, δηλαδή) διαλογής στην κομματική επετηρίδα του ΠΑΣΟΚ. Ένα άτομο, το οποίο δεν γνώριζε καν του τι ακριβώς απαιτείται προκειμένου κάποιος να δικαιούται να είναι υποψήφιος στις οποιεσδήποτε εκλογές, με αποτέλεσμα στις Βουλευτικές εκλογές τον Σεπτέμβριο του 2007 να αποκλειστεί από το ψηφοδέλτιο Επικρατείας του ΠΑΣΟΚ με απόφαση του Αρείου Πάγου, επειδή η υποψηφιότητα της είχε νομικό κώλυμα.

Η εκλογή της Γεννηματά στην αρχηγική καρέκλα των… «υπολοίπων» του ΠΑΣΟΚ, εκτός από την επικύρωση της πολιτικής ταφόπλακας στο φέρετρο του αποκόμματος, θα προσφέρει άφθονο γέλιο και υλικό για τις παραπολιτικές στήλες. Η Γεννηματά θα κληθεί να συνεργαστεί με τη Νέα Κεντρική Επιτροπή (Κ.Ε.) του κόμματος την πλειοψηφία της οποίας ελέγχει το δίδυμο Σκανδαλίδη – Ανδρουλάκη. Ως ο παλαιότερος όλων στην εξάσκηση του φραξιονισμού, ο Σκανδαλίδης, βρήκε άξιο μαθητή στο πρόσωπο του απερχόμενου γραμματέα Ανδρουλάκη, ο οποίος δεν παράτησε την συγκεκριμένη ιδιότητα όταν εκλέχθηκε ευρωβουλευτής, με στόχο να ελέγξει το συνέδριο, όποτε κι αν αυτό γινόταν. Και το πέτυχε, με αποτέλεσμα η νέα πρόεδρος Γεννηματά να βρεθεί από την πρώτη στιγμή της εκλογής της όμηρος της Κ.Ε.

Το χειρότερο για την άσκηση και ανίδεη πολιτικά Φώφη είναι ότι δεν είναι επικεφαλής ενός κόμματος του 44% , για να μπορέσει να επικαλεστεί το… λαϊκό της έρεισμα, αλλά διαχειριστής ενός ανύπαρκτου καταχρεωμένου κόμματος του 4% και με συνεχή πτωτική τάση. Η γκρίνια, πριν την οριστική διάλυση του μορφώματος αυτού, είναι αναπόφευκτη στον εσωτερικό μικρόκοσμο του ΠΑΣΟΚ.

Γιώργος Μάστορας      

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/prosochh-den-einai-anekdoto.-h…-fwfh-nea-proedros-tou-pasok#ixzz3dAM9vqBw

Exit mobile version