Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Τρίτη πολιτική δύναμη του τόπου η Χρυσή Αυγή ακόμα και σε «κόκκινη» δημοσκόπηση

Τρίτη πολιτική δύναμη του τόπου η Χρυσή Αυγή ακόμα και σε «κόκκινη» δημοσκόπηση

Οριστικός και αμετάκλητος ο πολιτικός ενταφιασμός της νουδούλας, που κινείται σε ποσοστά… Πασόκ

Αποκαλυπτική περί του πολιτικού σκηνικού είναι η δημοσκόπηση της νεοεμφανισθείσας εταιρείας «ProRata» για τον κομματικό ραδιοσταθμό του Σύριζα, «Στο Κόκκινο». Όπως είναι απολύτως φυσικό μία τέτοια κομματική δημοσκόπηση έχει μία λογική στρέβλωση στα αποτελέσματα, γεγονός που υπονοεί ότι σαφέστατα τα ποσοστά του Σύριζα είναι κατά τι φουσκωμένα, ενώ αντιστοίχως τα ποσοστά της Χρυσής Αυγής αντιστοίχως μειωμένα.

Σας παρουσιάζουμε προ του οποιουδήποτε σχολιασμού την κάρτα με τα προβλεπόμενα ποσοστά:

Αυτό που φαίνεται εκ πρώτης απόψεως είναι ότι η ΝΔ έχει τερματίσει τον πολιτικό της βίο, αναμένοντας να φτάσει αρχικά το 13% και ακολούθως το 3%, όπως έπαθε και το Πασόκ. Αντίστοιχα, η Χρυσή Αυγή όχι μόνο είναι τρίτη πολιτική δύναμη του τόπου, αλλά συνεχώς ενδυναμώνεται, φτάνοντας το 9,2% με την πρέπουσα αναγωγή επί των εγκύρων. Αυτό σημαίνει ότι στο εγγύς πολιτικό μέλλον, η Χρυσή Αυγή αναμένεται να παίξει τον ρόλο της αξιωματικής (πέρα από εθνική) αντιπολίτευσης, ενάντια σε ένα ενωμένο μνημονιακό πολιτικό σύστημα.

Στα επί μέρους στοιχεία της δημοσκοπήσεως, φαίνεται ξεκάθαρα ότι ο κόσμος δεν πρόκειται να ακολουθήσει την κυβέρνηση Σύριζα στην αποδοχή ενός νέου μνημονίου με νέα φορομπηχτικά μέτρα, τα οποία θα παρουσιαστούν ως «ρεαλιστικά», αφού περιλαμβάνονται στην πρόταση Τσίπρα. Ενδεικτικό είναι ότι οι ερωτηθέντες ζητούν από την κυβέρνηση ανυποχώρητη στάση στα θέματα του ΦΠΑ στα τρόφιμα (με ποσοστό 89%) και στο ρεύμα (88%).

Αυτό σημαίνει ότι η υπογραφή του νέου αριστερού μνημονίου θα επιφέρει ένα σοβαρότατο πλήγμα, σε όλα τα μνημονιακά κόμματα (Πασοκ, ΝΔ, Ποτάμι), τα οποία πλέον δεν θα έχουν λόγο ύπαρξης, αλλά και στον Σύριζα, αφού θα αρχίσει να χάνει μαζικά ψηφοφόρους προς την μοναδική αντιμνημονιακή δύναμη του τόπου, την Χρυσή Αυγή.

Όσον αφορά τους Ανέλ δεν το συζητάμε καν, αφού θα βρεθούν σε ποσοστά χαμηλότερα κι απ’ του Καρατζαφέρη.

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/trith-politikh-dunamh-tou-topou-h-chrush-augh-akoma-kai-se-kokkinh-dhmoskop#ixzz3dQ7Jcztm

Exit mobile version