Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Ακούει κανείς εισαγγελέας; Καταγγελία: «Τάσεις στο εσωτερικό του Σύριζα απειλούν τη δημοκρατία»

Ακούει κανείς εισαγγελέας; Καταγγελία: «Τάσεις στο εσωτερικό του Σύριζα απειλούν τη δημοκρατία»

Η νέα εσωκυβερνητική επίθεση του αναπληρωτή υπουργού Προστασίας του Πολίτη Γιάννη Πανούση, αυτή την φορά με διαδικτυακό άρθρο του, έχει διάφορες παραμέτρους. Η μια παράμετρος έχει να κάνει με την εξισορρόπηση των τάσεων που υπάρχουν στο κυβερνητικό στρατόπεδο του ΣΥΡΙΖΑ. Από την μία υπάρχουν οι «ακραίες» φωνές της αριστεράς, οι οποίες παραπέμπουν στον στενό πυρήνα του 4% (Λαπαβίτσας, Διαμαντόπουλος, Γλέζος), ενώ από την άλλη βρίσκονται οι «μετριοπαθείς» με τον ευρωπαϊκό προσανατολισμό τους. Και οι δύο καταστάσεις προσπαθούν να κρατήσουν μια ισορροπία, ώστε όλες «οι φυλές» του ΣΥΡΙΖΑ να εκφράζονται στο κυβερνητικό σχήμα και ταυτόχρονα να ικανοποιούνται όλες οι τάσεις του συνονθυλεύματος αυτού.

Με το νέο του άρθρο ο Πανούσης «χοντραίνει» ακόμη περισσότερο το παιχνίδι, ως προς την αντιπαράθεσή του με τάσεις και συνιστώσες του ΣΥΡΙΖΑ, καθώς επιτίθεται σε αυτούς που, κατά τον ίδιον, «συνεχίζουν να βρίζουν, να προπηλακίζουν, να εξορίζουν, να λοιδορούν ό,τι και όποιον δεν συμφωνεί μαζί τους» κάνοντας λόγο ακόμη και για εκφραστές «αριστερής χυδαιολογίας», για τους οποίους υποστηρίζει πως πρέπει «να μπουν στο υπόγειο της ιστορίας». «Πρέπει να απαλλαγούμε ως χώρα από τους “α(σ)κόπως αριστερούς”, που κάνουν οτιδήποτε για ν΄αποτύχει η Κυβερνώσα Αριστερά, ώστε να μπορούν και πάλι να παίζουν τα διπλά – τριπλά σκοτεινά (και συχνά “βρώμικα”) παιχνίδια τους. Έλεος! Δεν είναι αυτοί οι εκφραστές της Ελλάδας μετά την κρίση. Δεν θέλει ο ελληνικός λαός τέτοιους ανθρώπους να ορίζουν το μέλλον του» γράφει στο άρθρο του ο Γιάννης Πανούσης καταλήγοντας πως είναι «ώρα για να ξεδοντιαστούν όλα τα φίδια που απειλούν την κοινοβουλευτική αστική δημοκρατία».

Είναι ξεκάθαρη η τοποθέτηση του Πανούση για την άσκηση φυσικής και λεκτικής βίας προς όσους δεν συμβαδίζουν με τις αντιλήψεις των ακραίων στοιχείων του κόμματος. Τους κατηγορεί για «βρώμικα παιχνίδια» και πολύ περισσότερο τους χαρακτηρίζει ως «φίδια που απειλούν την κοινοβουλευτική αστική δημοκρατία».

Πριν συνεχίσουμε, θα πρέπει να τονιστεί ότι και ο ίδιος ο Πανούσης θα πρέπει κάποια στιγμή να βγει και να μιλήσει με ονόματα, ώστε να γνωρίζουμε ποιοι είναι αυτοί που απειλούν τον Τύπο, την κυβέρνηση και την Δημοκρατία, όπως ο ίδιος υποστηρίζει. Οι καταγγελίες του είναι πολύ σοβαρές για να μένουν ανώνυμες ως προς τους φταίχτες και εφόσον ο ίδιος διαπιστώνει ότι υπάρχει ένα τόσο μεγάλο χάσμα ανάμεσα σ΄αυτόν και τόσα πολλά μέλη της κυβέρνησης και του ΣΥΡΙΖΑ ας φροντίσει να παραιτηθείΕιδάλλως, μπορεί άνετα να κατηγορηθεί ότι δεν έχει πραγματικό ενδιαφέρον για την όντως υπαρκτή «μπαχαλοποίηση» της κυβέρνησης, αλλά το κάνει για τους δικούς του συντηρητικούς σκοπούς.

Γυρνώντας στο περιεχόμενο του άρθρου του, ο Πανούσης είναι απολύτως σαφής για εκείνους μέσα στον ΣΥΡΙΖΑ, οι οποίοι κατ΄αυτόν «απειλούν την κοινοβουλευτική αστική δημοκρατία». Πέρα από το γεγονός ότι έχει υποχρέωση, όπως είπαμε και προηγουμένως, να ονοματίσει αυτούς τους εχθρούς της Δημοκρατίας, αναρωτιόμαστε αν θα ενεργοποιηθούν τα δημοκρατικά αντανακλαστικά των συμμετεχόντων στο «συνταγματικό τόξο», μετά από μια τόσο σοβαρή καταγγελία. Όταν ξεκίνησε η σκευωρία κατά της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ και το σύγχρονο κυνήγι μαγισσών, τον Σεπτέμβριο του 2013, ανάμεσα στα ψεύδη και τις τερατολογίες που ακούστηκαν και γράφτηκαν τότε ήταν και η υποτιθέμενη απόπειρα επιχείρησης κατάλυσης (!) της Δημοκρατίας.

Ποιος δεν θυμάται τις αθλιότητες για οπλοστάσια, στρατόπεδα εκπαίδευσης, μαζική σφαγή αμνοεριφίων και άλλες παρόμοιες αηδίες, οι οποίες έχουν καταρρεύσει προ πολλού; Όλοι αυτοί οι «ανησυχούντες» για την Δημοκρατία θα σπεύσουν τώρα να ζητήσουν εξηγήσεις και ονόματα από τον Πανούση; Θα ζητήσουν διευκρινίσεις, με ποιον τρόπο και από ποιους κινδυνεύει η Δημοκρατία μας; Και το κυριότερο, θα επιχειρήσουν να διαπράξουν τα ίδια ανήθικα και παράνομα αίσχη με αυτά που διέπραξαν τον Σεπτέμβριο του 2013, εξευτελίζοντας κάθε έννοια Αξιοπρέπειας, Δικαιοσύνης, Ηθικής και σεβασμό στο τεκμήριο της Αθωότητας; Ακόμη και μέσα από τις εσωκυβερνητικές φαγωμάρες μπορούν να βγουν πολύ ευρύτερες αλήθειες.

Γιώργος Μάστορας

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/akouei-kaneis-eisaggeleas-kataggelia-taseis-sto-eswteriko-tou-suriza-apeilo#ixzz3dU9ctDmA

Exit mobile version