Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Χρήστος Χατζησάββας: Οι ιδιωτικές εταιρίες διαχείρισης αποβλήτων δρουν ανεξέλεγκτα -ΒΙΝΤΕΟ

YouTube Poster

Ο Βουλευτής Κιλκίς, Χ. Χατζησάββας, στην Επιτροπή με θέμα «Ενημέρωση της Επιτροπής από τον Αν. Υπουργό Περιβάλλοντος και τον Γ.Γ. Συντονισμού Διαχείρισης Αποβλήτων του Υπ. Εσωτερικών για το υπό διαβούλευση Εθνικού Σχεδίου Διαχείρισης Αποβλήτων», τόνισε την σημαντικότητα της ορθής διαχείρισης των αποβλήτων και της αξιοποίησης αυτών ανάλογα με την εκάστοτε περιοχή και τις ανάγκες της.

Ο Συναγωνιστής Χατζησάββας επεσήμανε ότι η ένταξη της περιβαλλοντικής παιδείας στα σχολεία και η ενεργός συμμετοχή των μαθητών θα συμβάλλουν στην σωστή διαχείριση των οικιακών αποβλήτων, καθώς οι νέες γενιές θα μεταλαμπαδεύσουν τις γνώσεις τους επί του θέματος στις παλαιότερες.

Τέλος, ο Συναγωνιστής Χατζησάββας δήλωσε ότι επιβάλλεται η συνεργασία των Δήμων, προκειμένου να επιτευχθεί  το Εθνικό Σχέδιο Διαχείρισης Αποβλήτων, ωστόσο οι τοπικές κοινωνίες θα πρέπει να είναι επιφυλακτικές ως προς την συνεργασία τους με τις ιδιωτικές εταιρίες, καθώς τα συμφέροντα των πανίσχυρων αυτών εταιριών παρεμποδίζουν την πραγματικά ελεύθερη επιλογή και δράση των τοπικών κοινωνιών.

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/chrhstos-chatzhsabbas-oi-idiwtikes-etairies-diacheirishs-apoblhtwn-droun-an#ixzz3dULLRXWn

Exit mobile version