Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Λαθρο-τουρισμός με την ανοχή του κράτους

Λαθρο-τουρισμός με την ανοχή του κράτους

Πολλοί είναι αυτοί που δήλωναν πως η Ελλάδα είναι μια τουριστική χώρα και θα πρέπει να επενδύσει στον τουρισμό της, προκειμένου να μπορέσει να ανασάνει οικονομικά και να μπει σε τροχιά ανάπτυξης.

Η αριστερή… ανάπτυξη ήρθε με τον λαθροτουρισμό, καθώς εκατοντάδες χιλιάδες παράνομοι μετανάστες προτιμούν τα ελληνικά νησιά αναζητώντας ένα καλύτερο μέλλον, όπως τα καθεστωτικά ΜΜΕ και οι πολιτικοί ταγοί αυτού του τόπου μας τονίζουν. Η κατάσταση πλέον βρίσκεται εκτός ελέγχου καθώς η Λέρος, η Σύμη, η Χίος, η Σάμος και η Μυτιλήνη είναι από τα νησιά του Αιγαίου που υποφέρουν κυριολεκτικά από την εισροή των παράνομων εποίκων. Η ασφάλεια των νόμιμων κατοίκων κινδυνεύει, η κοινωνική δομή έχει διαταραχθεί και δημοτικές, αστυνομικές και λιμενικές αρχές κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου για την αντιμετώπιση ή την καταστολή του φαινομένου.

Πιο συγκεκριμένα, στην Λέρο, ο αριθμός των λαθρομεταναστών που εισέρχεται στο νησί αγγίζει τους 100 καθημερινώς. Στο πλαίσιο ενός παράλογου ανθρωπισμού, χαίρουν «φιλοξενίας» στον προαύλιο χώρο του λιμενικού ξαπλώνοντας στο τσιμέντο, στεγνώνοντας τα ρούχα τους στα κάγκελα και με τα σώματά τους να είναι γεμάτα εξανθήματα. Όλα αυτά συντελούν στη μη τήρηση των κανόνων υγιεινής θέτοντας έτσι σε άμεσο κίνδυνο την δημόσια υγεία των κατοίκων της Λέρου.

Στην Σύμη, από την άλλη, ο αριθμός των λαθρομεταναστών που έχει καταγραφεί το τελευταίο εξάμηνο φτάνει τους 4.000, οι οποίοι φιλοξενούνται στο κτίριο του λιμενικού και της αστυνομίας. Αξιοσημείωτο είναι πως οι επιχειρήσεις διάσωσης των λαθρομεταναστών πραγματοποιούνται με τα ήδη ελατωμματικά σκάφη του λιμενικού, τα οποία έχουν διατεθεί κυρίως για την χρήση τους ως πλωτά ασθενοφόρα και όχι για την περισυλλογή των παράνομων μεταναστών.

Η ιεροσυλία, φυσικά δεν θα μπορούσε να απουσιάζει καθώς η πλειοψηφία των λαθρομεταναστών που πιάνουν λιμάνι στην Πατρίδα μας είναι μουσουλμάνοι. Έτσι, στην Χίο το κοντέρ της παράνομης εισβολής χτυπάει κόκκινο καθώς καθημερινώς υποδέχεται τουλάχιστον 250 λαθρο-εισβολείς. Το θράσος τους, βέβαια, δεν έχει όρια καθώς έχουν μετατρέψει σε καταυλισμό το νεκροταφείο του Μερσινιδίου. Χριστιανικοί τάφοι χρησιμοποιούνται ως παγκάκια, οι μαρμάρινες πλάκες του νεκροταφείου έχουν μετατραπεί σε απλώστρα για την μπουγάδα των μουσουλμάνων ενώ τα καντήλια που ανάβουν στους τάφους των εκλιπόντων προσώπων χρησιμοποιούνται ως ποτήρια για να πίνουν νερό και γάλα οι παράνομοι μετανάστες.

Αποκρουστική είναι και η εικόνα στην Σάμο. Μπορεί από τις διάφορες ημερίδες και τα τηλεπαράθυρα να καλεί η κυβέρνηση τους Έλληνες να αποδεχτούν τους λαθρομετανάστες γιατί είναι ηθική και νομική τους υποχρέωση, αλλά το ίδιο το κράτος εδώ και 4,5 μήνες δεν έχει αποστείλει την παραμικρή οικονομική βοήθεια, όπως κατά τα λεγόμενά του πάντα οφείλει, προκειμένου οι 500 και πλέον λαθρομετανάστες της Σάμου να σιτιστούν.

Τέλος, στην πολύπαθη Μυτιλήνη η υποδοχή των 400 λαθρομεταναστών καθημερινά δεν μπορεί πλέον να εγγυηθεί την ειρηνική διαβίωση που ονειρευόταν τα αριστερά και δεξιά φερέφωνα. Τις προηγούμενες ημέρες Σύροι και Αφγανοί συνεπλάκησαν, ενώ λίγες ημέρες μετά εξεγερμένοι λαθρομετανάστες επιτέθηκαν σε λιμενικούς απαιτώντας την δωρεάν μεταφορά τους στο λιμάνι του Πειραιά.

Όλα τα παραπάνω συνετέλεσαν στην μείωση του τουρισμού και στην αύξηση του λαθρο-τουρισμού. Άλλωστε αυτή δεν είναι η γη της επαγγελίας την οποία ευαγγελίζεται τόσα χρόνια η αριστερά;

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/lathro-tourismos-me-thn-anochh-tou-kratous#ixzz3dhHXkkkZ

Exit mobile version