Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ Οδυσσέας Βουδούρης και Λεωνίδας Γρηγοράκος στο εδώλιο του κατηγορουμένου για ανθρωποκτονία


Η δραματική υπόθεση ανθρωποκτονίας 50χρονης μάνας τριών παιδιών σε κλινική των μεγαλογιατρών του πολιτικού συστήματος, Γρηγοράκου και Βουδούρη

Ένοχος κρίθηκε ο πρώην βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, πρώην ανεξάρτητος και αποτυχών στις τελευταίες εκλογές , Οδυσσέας Βουδούρης,  από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Αθηνών, για την δολοφονία εξ αμελείας, της 50χρονης Μαρίας Πουλιανού, η οποία ξεψύχησε μετά την λαπαροσκοπική εγχείρηση που είχε πραγματοποιήσει ο ίδιος στην άτυχη γυναίκα τον Ιούνιο του 2009. Το περιστατικό συνέβη στην κλινική «Νέο Αθήναιον» όπου διευθυντής της ΜΕΘ ήταν τότε ο νυν βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Λεωνίδας Γρηγοράκος και επίσης κατηγορούμενος. (Ο Λεωνίδας Γρηγοράκος με βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών απαλλάχθηκε από το ποινικό δικαστήριο, αλλά όχι και από το αστικό).

Ο πρώην Βουλευτής του ΠΑΣΟΚ στο εδώλιο του κατηγορουμένου κατά την διάρκεια της δίκης 

O πρώην αναπληρωτής Υγείας και νυν βουλευτής Λακωνίας Λ. Γρηγοράκος 

Κατηγορούμενος επίσης στο ποινικό κομμάτι, ήταν και ο γιατρός Νικόλαος Κουτσογούλας, ο οποίος είχε αναλάβει την ασθενή κατά την διάρκεια απουσίας του Οδυσσέα Βουδούρη, το Σαββατοκύριακο τον Ευρωεκλογών του 2009. (Κυριακή, 7 Ιουνίου 2009). Ο Οδυσσέας Βουδούρης καταδικάστηκε σε 12 μήνες φυλάκιση με τριετή αναστολή με δύο θετικές και μια αρνητική ψήφο και άσκησε έφεση, ενώ ο δεύτερος κατηγορούμενος γιατρός, κρίθηκε ομόφωνα αθώος από την έδρα του δικαστηρίου.

Η αδικοχαμένη Μαρία Πουλιανού στο παρελθόν με τον σύζυγό της 

«Η εγχείρηση πέτυχε, η ασθενής απεβίωσε»

Οι δικηγόροι των κατηγορουμένων προσπάθησαν να πείσουν την πρόεδρο της έδρας ότι η εγχείρηση καθώς όμως και όλες οι μετέπειτα πράξεις των γιατρών, ήταν απόλυτα πετυχημένες και πως η Μαρία Πουλιανού δεν πέθανε από περιτονίτιδα, αλλά από άλλα αίτια! «Με λίγα λόγια το σκεπτικό της δίκης ήταν: Η εγχείρηση πέτυχε αλλά η ασθενής απεβίωσε», αναφέρουν οι συγγενείς της θανούσης. Μεταξύ των όσων ακούστηκαν κατά την διάρκεια της τελευταίας ημέρας της δίκης(επίπονη και ψυχοφθόρα διαδικασία  που συνολικά διήρκησε έξι χρόνια),  εντύπωση προκάλεσε στον ενάγοντα Αλέξανδρο Φλούδα,  το γεγονός ότι ο κατηγορούμενος Νικόλαος Κουτσογούλας παρομοίασε  την κατάσταση της συζύγου του «σαν… τα πιάτα της κουζίνας» ! Η φράση αυτή καθώς όμως και η αθώωση του, εξόργισε και τον δικηγόρο του κ. Φλούδα, Κωνσταντίνο Ασημακόπουλο, ο οποίος δήλωσε στην εφημερίδα ΜΑΚΕΛΕΙΟ: «Η Ελληνική δικαιοσύνη αφορά μόνο τους γύφτους, τους μετανάστες, τα πρεζόνια και τα κλεφτρόνια. Αυτοί μόνο δικάζονται! Ο κατηγορούμενος,  απολογούμενος είπε ότι «όταν πλένεις πιάτα κάποιο θα σπάσει». Δηλαδή θεώρησε την παθούσα ότι ήταν ένα από τα πιάτα που πλένεις και παρόλο που «έσπασε» δεν έγινε απολύτως τίποτα! Πέθανε μια γυναίκα νέα, 50 χρονών με τρία παιδιά και έναν άντρα και δεν έδωσε κανείς την παραμικρή σημασία. Περίμενα και για τον κ. Βουδούρη αλλά και για τον κ. Κουτσογούλα, την ενοχή. Η αμέλειά τους, όπως τη χαρακτηρίζει και το βούλευμα με το οποίο παραπέμφθηκαν, θεωρείται μείζονα αμέλεια. Όλα αυτά τα παρέβλεψαν και έβγαλαν την απόφαση αυτή, για την οποία εγώ λυπάμαι. Θεωρώ ότι και οι δύο γιατροί είχαν την ίδια ευθύνη και ο διαχωρισμός αυτός τώρα, έγινε για λόγους, ακατανόητους για μένα».

Διαβάστε την συνέχεια του ρεπορτάζ εδώ

Exit mobile version