Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Συμφωνία Σύριζα – ΔΝΤ: Είναι υφεσιακά και μνημονιακά τα μέτρα της ελληνικής πρότασης!

Συμφωνία Σύριζα - ΔΝΤ: Είναι υφεσιακά και μνημονιακά τα μέτρα της ελληνικής πρότασης!

Για πρώτη φορά επήλθε συμφωνία μεταξύ του Σύριζα και του ΔΝΤ. Μάλιστα η συμφωνία αυτή επήλθε όχι μεταξύ του Ταμείου και της προεδρικής πλειοψηφίας, αλλά μεταξύ της Αριστερής Πλατφόρμας του Παναγιώτη Λαφαζάνη και του «ευαγούς» ταμείου.

Συγκεκριμένα, αμέσως μετά την ανακοίνωση μέρους των μέτρων που περιλαμβάνει η μνημονιακή πρόταση Τσίπρα, υπήρξε σχεδόν ταυτόχρονη ανακοίνωση του ΔΝΤ και της Αριστερής Πλατφόρμας. Το μεν Ταμείο διαφώνησε με τις ελληνικές προτάσεις τονίζοντας ότι αυτές είναι υφεσιακές και περιέχουν πολλούς φόρους που δεν μπορούν να εισπραχθούν από την ήδη υπερφορολογημένη ελληνική κοινωνία.

Η ανακοίνωση της Αριστερής Πλατφόρμας, που ήρθε μέσω του γνωστού λαφαζανέικου ιστότοπου, ήταν αρκετά αναλυτικότερη, αλλά μπορεί να συνοψιστεί στα εξής: «Και τι δεν περιλαμβάνει ο κατάλογος των μέτρων της ελληνικής πρότασης : έμμεσες μειώσεις μισθών και συντάξεων, οριζόντια φορολογική επιβάρυνση, και ιδιωτικοποιήσεις! Απ’ όλα έχει ο μπαξές!»

Το ζήτημα είναι το εξής: Πού είναι οι «κόκκινες γραμμές» του Σύριζα και των Ανέλ, εφόσον τόσο το ΔΝΤ, όσο και οι αριστεριστές του Λαφαζάνη παραδέχονται ότι στο πακέτο που πρότεινε η κυβέρνηση (δηλαδή θα αναθεωρηθεί επί τα χείρω στις «διαπραγματεύσεις) περιλαμβάνονται μειώσεις μισθών και συντάξεων, ενώ παράλληλα διενεργείται και μία νέα φοροεπιδρομή εναντίον των Ελλήνων;

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/sumfwnia-suriza-dnt-einai-ufesiaka-kai-mnhmoniaka-ta-metra-ths-ellhnikhs-pr#ixzz3dziiUGoh

Exit mobile version