Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Μόνο οι αντισυγκεντρώσεις εναντίον της Χρυσής Αυγής δεν πειράζουν…

«Ιερά αγανάκτηση» έπιασε όλους τους δήθεν ευαισθητοποιημένους γύρω από τα ζητήματα της ελεύθερης διακίνησης των ιδεών και της ανεμπόδιστης εφαρμογής των συγκεντρώσεων, ύστερα από την αντισυγκέντρωση που έκαναν «αντιεξουσιαστές» την Δευτέρα το απόγευμα εναντίον της συγκέντρωσης των «φιλοευρωπαϊστών» στο Σύνταγμα.

Στα «Νέα», μάλιστα, διαβάζουμε, ανάμεσα σ’ άλλα και τα εξής γύρω από αυτό το ζήτημα, και αφού προηγουμένως είχε γίνει αναφορά στις αντισυγκεντρώσεις την δεκαετία του ’60 του «οργανωμένου ακροδεξιού παρακράτους», όπως χαρακτηριστικά γράφει ο αρθρογράφος της εφημερίδας, εναντίον της ΕΔΑ:

«Μια αντισυγκέντρωση, ακριβώς με την ίδια μέθοδο, διοργανώθηκε προχθές στο Σύνταγμα, στη δεύτερη (και πολύ μεγαλύτερη) συγκέντρωση με σύνθημα “Μένουμε Ευρώπη”. Διαδηλωτές με δύο πανό, η ομάδα αναρχικών Ρουβικώνας που λίγες εβδομάδες νωρίτερα είχε εισβάλει και στο προαύλιο της Βουλής, διείσδυσαν στην πορεία νωρίς το απόγευμα. Παρότι απωθήθηκαν από την Αστυνομία, επέστρεψαν αργότερα με στειλιάρια, φωτοβολίδες και πυροσβεστήρες δημιουργώντας σοβαρά επεισόδια. Τελικά, απωθήθηκαν από ψύχραιμους διαδηλωτές, μέχρι να έλθει η Αστυνομία. Στην προχθεσινή συγκέντρωση συμμετείχαν πολίτες που είχαν προσέλθει κατά βάσιν μόνοι τους. Πολλοί είχαν κατεβεί με τα παιδιά τους, υπήρχαν και πολλοί ηλικιωμένοι. Η απόπειρα εκτροπής ενός συλλαλητηρίου ευρωπαίων δημοκρατών σε θέατρο βίας μην αμφιβάλλετε ότι έχει στόχο την ομαλότητα».

“Κακή” αντισυγκέντρωση

Όλα αυτά τα οποία αναφέρουν τα «Νέα» θα είχαν αξία και σημασία εάν έδειχναν την ίδια ευαισθησία και την ανάλογη έκφραση καταδίκης στις παράνομες αντισυγκεντρώσεις που κάνει εδώ και χρόνια το σύγχρονο οργανωμένο παρακράτος εναντίον των νομίμων συγκεντρώσεων της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ. Συγκεντρώσεις, οι οποίες είχαν όχι απλώς  την ανοχή αλλά και την αρωγή των εκάστοτε κυβερνήσεων. Όχι μόνο, όμως, δεν το έκαναν, αλλά την ανήθικη και παράνομη αυτή μεθοδολογία των παρακρατικών  «αντιφασιστών» την σιγοντάρουν επί της ουσίας, δίνοντας εύσημα δημοκρατικότητας και νομιμοποίησης των εγκληματικών τους ενεργειών.

Τώρα, βεβαίως, που «κάηκε η δική τους γούνα», ανακάλυψαν ότι υπάρχουν σεσημασμένοι τραμπούκοι και επίδοξοι δολοφόνοι, οι οποίοι επιχείρησαν να αιματοκυλίσουν την συγκέντρωση των «φιλοευρωπαϊστών». Και στις κατά καιρούς συγκεντρώσεις της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ συμμετέχουν παιδιά και ηλικιωμένοι, αλλά ο αρθρογράφος των «Νέων» σ’ αυτές τις περιπτώσεις δεν έδειχνε να ανησυχεί για την σωματική τους ακεραιότητα, ούτε θεωρούσε ότι υπήρχε κίνδυνος για την ομαλότητα.

“Καλή” αντισυγκέντρωση

Φαίνεται ότι το πολιτικό περιεχόμενο μιας συγκέντρωσης είναι αυτό το οποίο θα κρίνει αν «πρέπει» να διεξαχθεί μια αντισυγκέντρωση εναντίον της ή όχι. Όλοι αυτοί, λοιπόν, οι οποίοι άμεσα ή έμμεσα επικροτούν, επιβραβεύουν, διοργανώνουν και συμμετέχουν στις παρακρατικές συγκεντρώσεις κατά της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ, ας γνωρίζουν ότι, όπως λέει και η γνωστή και αλάνθαστη Ελληνική παροιμία, «όποιος σκάβει τον λάκκο του αλλουνού, πέφτει ο ίδιος μέσα».

Γιώργος Μάστορας

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/mono-oi-antisugkentrwseis-enantion-ths-chrushs-aughs-den-peirazoun#ixzz3e0RurMHw

Exit mobile version