Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Ο ΣΥΡΙΖΑ ως συνεχιστής της μνημονιακής διαχείρισης

Ο ΣΥΡΙΖΑ ως συνεχιστής της μνημονιακής διαχείρισης

Η προσπάθεια των συριζαίων, διαμέσου του κυβερνητικού εκπροσώπου, να δικαιολογήσουν τα αδικαιολόγητα, δηλαδή τη νέα επέλαση φοροληστρικών μέτρων, τα οποία θα προέλθουν από την συμφωνία και θα αποτελέσουν τον προθάλαμο ενός ακόμη Μνημονίου, πέφτει κυριολεκτικά στο κενό. Όταν ο Σακελλαρίδης δηλώνει ότι «άλλες κατηγορίες του πληθυσμού, διαφορετικές από τις συνήθεις, θα επωμισθούν τα βάρη», είναι φανερό ότι ψεύδεται από πολλές απόψεις. Καταρχάς, δεν υπάρχει «πληθυσμός» αλλά Λαός. Μαθημένος, όμως, ο Σακελλαρίδης στην μπολσεβικική νοοτροπία της «μάζας», είναι αναμενόμενο να χρησιμοποιεί ένα τέτοιο λεξιλόγιο. Πολύ περισσότερο, μάλιστα, όταν ο μακροπρόθεσμος και ευρύτερος στόχος (και) του διεθνιστικού ΣΥΡΙΖΑ είναι να μετατραπεί ο ομοιογενής Λαός της Ελλάδας σε ετερόκλητο πληθυσμό. Από εκεί και πέρα, τα μέτρα αυτά θίγουν ΟΛΟΥΣ τους Έλληνες. Αν η νοοτροπία του ΣΥΡΙΖΑ ως προς το «είμαστε όλοι ίσοι» αφορά την κοινή μοίρα των Ελλήνων απέναντι στο Μνημόνιο, τότε είναι πασιφανές ότι αντιλαμβάνεται όχι απλώς λάθος αλλά με καταστροφικούς όρους την έννοια της ισότητας.

Αυτά τα μέτρα που πρόκειται να έρθουν είναι, όπως και τα προηγούμενα άλλωστε, φορομπηχτικά, υφεσιακά, αντιπαραγωγικά και ως εκ τούτου αντιλαϊκά. Ξεζουμίζουν κι άλλο τους εργαζόμενους και τους συνταξιούχους, συνεχίζουν να κρατάνε τους ανέργους σε δυσχερή θέση (αυξάνοντας, μάλιστα, κι άλλο τον αριθμό τους), καταστρέφουν ακόμη περισσότερο την μεσαία τάξη. Στην πραγματικότητα, η νέα συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ δεν κάνει τίποτα άλλο από το να παίρνει από τους προκατόχους της το κλειδί της μνημονιακής διαχείρισης, με τα αναμενόμενα αυτή την φορά μέτρα να ξεπερνούν κάθε όριο αναλγησίας και σκληρότητας.

Ο Ελληνικός Λαός στράφηκε προς τον ΣΥΡΙΖΑ θεωρώντας ότι θα αντιμετωπίσει δυναμικά και επιτυχημένα τις παράλογες απαιτήσεις των εταίρων και των διεθνών τοκογλύφων. Τώρα πια, διαπιστώνει, με τον πλέον άχαρο τρόπο, ότι όχι απλώς διαψεύδονται οι ελπίδες που είχε αναθέσει στην «πρώτη φορά Αριστερά» Κυβέρνηση, αλλά πολύ χειρότερα οι νυν κυβερνώντες συνεχίζουν «επάξια» την μνημονιακή διαχείριση των προηγούμενων.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΣΤΟΡΑΣ

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/o-suriza-ws-sunechisths-ths-mnhmoniakhs-diacheirishs#ixzz3e4HkgXt2

Exit mobile version